Güncel

Güncel Haberleri

EĞİTİM İÇİN TÜRKİYE

Türkiye Bursları, ülkemizde yükseköğretim seviyesinde öğrenim görecek öğrencilere verilen karşılıksız burs programlarından oluşmaktadır. Türkiye Burslarının amacı, ülkemiz ile diğer ülkeler arasındaki ilişkilere geliştirmek ve insan-odaklı bir yaklaşımla, küresel bilgi yüküne katkıda bulunmaktadır. Türkiye Burslusu olmaya hak kazanan öğrenciler, ülkemiz üniversitelerinde, akademik geçmişlerine uygun bir bölümde öğrenim gördükleri süre boyunca burslandırılırlar.

Yabancı plakalı araçlara kesilen cezalar için yeni yönetmenlik

İçişleri Bakanlığının yürürlüğe giren yeni yönetmeliğine göre, sürücüsünün Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın yabancı plakalı araçlara ve Türk plakalı araç kullanan yabancı sürücülere verilen trafik idari para cezalarının tahsiline ilişkin usul ve esaslar belirlendi.Ceza tutanakları elektronik ortamda sorgulanabilecek.

GERÇEKLERLE BAĞDAŞMAYAN BEYANAT

Dünkü gün, Bursa'da yapılan toplantıdan sonra, Turhan Gençoğlu'nun basına verdiği demeç, gerçeklerle bağdaşmamaktadır.    ,,Arkadaşların tamamı mutabıktır'' ve "Arkadaşların tamamı gelişmelerden son derece memnun kalmışlardır'' gibi ifadeler, asla gerçekler ile bir alakası yoktur.

KIVILCIM YAKMAK VEYA OSMANLI TOKADI

Dedelerimizin obası vardı. İmansız ve cibiliyetsizlerden eser yoktu. Cemaatleri ve kitapları tekti. Kanaat önderi, sözünün eriydi. Mescit ve köy odası birdi. Her akşam meclis yeriydi. Kırmızı veya altın sırmalı beyaz kuşaklılarımız birlik içinde yaşıyordu. Bu, her yerde aynısıydı. Kapılarımızda kilit bulunmazdı. Gönüllerimizde de...

Bulgaristan'da yaşayan kardeşlerimizin dikkatine; 2018 Türkiye Bursları başvuruları başladı!

Türkiye Burslarına Bulgaristan vatandaşlarının başvurularının son yıllarda dikkat çeker biçimde azaldığı müşahade edilmiştir. İç meseleler ve Avrupa'ya göçün bunda etkili olduğu düşünülse de mevcut potansiyelin bu olmadığına inanıyorum. Lütfen herkes tanıdıklarını burs başvurularına yöneltsin. Türkiye sizlerle, Bulgaristan sizin desteğinizle daha güçlü olacaktır.  Türkiye Burslarına Bulgaristan'dan başvuracak adaylar için yüksek lisans ve doktora düzeyinde başvurular başlamıştır.

“BİRLİK VE BERABERLİK” NE ZAMAN ???

   Günümüzde, Bulgaristan'daki Türkler veya göçmen camiası, toplumsal dayanışmayı ve birlikteliği pek önemsemez oldu diyebiliriz. Toplumun çoğunluğu bugün mevcut siyasi oluşumlardan veya sivil toplum kuruluşlarından uzak durmayı tercih etmekte. Bazı toplumsal faaliyetler ve hareketler, geniş kitlelerin onayını ve beğenisini kazanamıyorlar. Gösterilen toplumsal sorumsuzluğun ve vurdumduymazlığın sayesinde, artık kimse kimseye yaranamıyor ama herkes apaçık bir memnuniyetsizlik sergilemekten de kaçınmıyor.

Anavatandan uzun dönem ikamet izni için beklenen müjde geldi

08 Ocak 2018, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sürecinin 08 Ocak 2018 tarihinden itibaren yeniden başladığı bildirildi.

"DEMİR KİLİSE'Yİ RESTORE ETTİK, SIRA BULGARİSTAN'DAKİ OSMANLI ESERLERİNDE"

İstanbul Balat’ta bulunan Demir Kilise 7 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün ibadete açıldı. Tamamen demirden oluşan tek kilise olma özelliğini taşıyan kilisenin açılışı için düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu dönemde Bulgaristan'ın farklı bir konumu da var. AB Dönem Başkanlığı kendilerinde. Böyle bir dönemde bu açılışın yapılıyor olmasını uluslararası topluma verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum. İstanbul farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadıkları şehir olma vasfını bir kez daha göstermiştir"ifadesini kullandı. 

    LİSEDEN KOVULDU, PROFESÖR OLDU...

   Naim Süleymanoğlu’nun ölümünün ardından kaleme aldığı bir yazıda Bulgaristan’da yaşadığı zulmü ve Türkiye’ye kaçış hikayesini anlatan Prof. Dr. Nesrin Özören, “Türkiye’ye kaçmak, oradaki Türklerin genel amacıydı” dedi. Yıllarca sustuğu halde, şimdi konuşmasının sebebi ise, yeğeninin üniversiteye girmenin bir yolu olarak Türk vatandaşlığından çıkmak istemesi. Şimdiki gençlerin ders çalışmak yerine, kolaylıkla vatandaşlıktan vazgeçmelerini aklının almadığını ifade eden Özören’in hayatı başarılarla dolu.

Yüzünüzde gülücükler, gönlünüzde sevgiler eksik olmasın!

 Yeni umutlar ve hayallerle başlanacak bir yıl öncesinde en güzel temennilerimiz Sizlerin olsun sevgili okuyucularımız! Öncelikle, bu geçen yıl içinde gazetemize gösterdiğiniz büyük ilgi, sevgi ve destek için, bütün yazar ekibimize ve binlece okuyucumuza çok teşekkür ediyoruz!

NİHAYETİNDE SİYASİ BİR MECZUBUMUZ OLDU...

Bugün Balgöç Kongresi başlamadan, kongre ile herhangi bağlantısı olmayan, salon dışında, çok çirkin ve tasvip edilmeyecek bir manzaraya tanıklık ettim.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMA VAKTİ GELDİ

BAL-GÖÇ'ün 17. Genel Kurulu yoğun katılımla Bursa Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Bulgaristan'daki genç nüfus ekonomik sebeplerden dolayı bir başka ülkeye göç etmek durumunda kaldığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bugün Batı Trakya Avrupa'nın en az gelişmiş bölgesidir. Ekonomik olarak sıkıntılar var. Şimdi bizlerin bir araya gelerek somut atmamız gerekiyor. Bugün Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza ve insanlara istihdam temin edecek nasıl bir yatırım yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Artık söz söyleme zamanı geçti, elimizi taşın altına koyma vakti geldi. Bir fabrika satın alıp istihdam gücü sağlanabilir. Bunu yapacak gücümüz var. Bugün Batı Trakya'ya, Balkanlara, Kosova'ya nasıl yatırım götürürüz bunu düşünmemiz gerekiyor" dedi.

EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNİN ADI, NAİM SÜLEYMANOĞLU OLACAK

Yapımı devam eden spor kompleksinin, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515 inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma unvanına sahip olacak. Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimlastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak.

   MESTANLI

26 Aralık 1984 yılında, Mestanlı'da Şehit düşen Kahramanlarımızın anısına.

SARI ARMUT DALINDA, HAYALLERİMİZ NEREDE?

   Milyonları ifade eden bir topluluğuz ama nihayetinde bizim de gerçekleşmemiş hayallerimiz, emellerimiz ve ümitlerimiz bulunmakta. Hani sakız gibi ağızda çiğnenen, "yarınlar çok güzel olacak", diye durmadan tekrarlanan bir söz var ya, işte buna gerçek manada tanıklık etmeyi çoktan hak ettik. Yıllar boyu gerçekleşmeyen bir de "birlik ve beraberlikten" bahsetmekteyiz. Artık bırakalım bir yana şu boş masalları ve bu birliğin meyvelerini yemeye başlayalım. Dalında sararmış armut, ağzımıza kendisi düşmeyeceğine göre...

ZAMANI İYİ KULLANIP, İŞ HAYATINA ERKEN BAŞLAYINIZ...

Bu sayımızın özel konuğu, güzel Ege’mizin başşehri İzmir’de ikamet eden, Bulgaristan göçmeni bir restoran şefi olan, Mehmet İnanır.

GÜNÜMÜZDE İSLAMOFOBYAYA YER OLMAMALI

  İslamofobi ile mücadele esaslı hiç bir girişim, toplantılar, yatırımlar, görsel veya sesli mesajlar ve daha her türlü etkinlik ve sempozyumun Avrupa halklarına etki edici hiç bir karşılığı bulunmuyor. Tüm bunlar hem etkisiz, hem de klişe şeyler oldu artık. Bu toplantılardan çıkan bir Avrupalının bile fikri, toplantı öncesindekine göre değişmiş değil.

KATİLİN ETRAFINDAKİ ÇEMBER DARALIYOR

Bulgaristan'da boğularak öldürülen 7 yaşındaki Türk asıllı Damla'nın katili henüz bulunamadı. Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, Kırcaali'ye gelerek yürütülen soruşturmayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.Cinayetle ilgili henüz savcılığın suçlamada bulunmadığını belirten Başsavcı Tsatsarov, cinayetin rastgele biri tarafından işlenmediğini, katilin etrafındaki çemberin geçen her dakika daraldığını kaydetti.

KATİLE, ALKIŞ TUTULMAZ...

Bizim zaten toplumsal değerlerimizi birleştirecek, önümüzü gösterecek, ne bir kurultayımız, ne de bir kuruluşumuz olmuştur. Ülke çapındaki bu geleneksel anma törenlerini bile nasıl organize edileceğini bilmiyoruz ve bundan dolayı her yıl sonunda utanç manzaralarına şahit olmaktayız.

Toplam 512 haber.