Politika

Politika Haberleri

OБРЪЩЕНИЕ Към Българската общественост и в частност към Турците в България.

Покрай недалновидните политики на ДПС, Турското общество сега е напълно пренебрегнато и оставено на заден план. В служебните правителства на президента не беше назначен нито един министър или зам. министър с Турско име. Последното избрано правителство също не назначи в своите редици и областните управи нито един Турчин.

Асен Василев: Няма да отминем и в диалог с крадци няма да влезем!

32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим и не проповядваме срещу хората, които гласуват за вас, ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните и срещу диалога, който вие искате, за да се краде безпардонно и безцеремонно.

DPS heyeti Bursa'da "DOST merkezini" ziyaret etti...

* İki gündür ülke çapında işi gücü bıraktık ve habire Bulgaristan'dan gelen siyasetçileri ağırlıyoruz. * Eğridere'den bir arkadaş yazmış: "Artık DPS'yi ana vatana gönderiyoruz, göçmenlerin partisi olsun..." * Her ne kadar aramızda bazı fikir ve düşünce farklılıkları varsa da, sonuçta bizler kardeşiz, aynı kanı taşımaktayız. * Doğru olan dernekçiliği ve siyaseti yapıyoruz mu? İşte bu sorunun cevabından pek ilgileneni göremiyoruz... * Şimdi sormadan edemiyoruz: Bulgaristan'daki Türklere sadece CHP yanlıları mı destek çıkıyor? Hayır! O zaman , bu kutuplaşmanın kaynağı nedir?

“Her şey boş, bomboş, bomboş!”

* Başkent Sofya'daki siyasi arena kubbeleri altında yeni bir şeyin olmadığına göre, şimdilik büyük umutlara kapılmamız yanıltıcı ve aldatıcı olur.* Bizim "Türk cephesine" göz atmış olursak, şimdilik orada derin suskunluk hakim ama ordu nöbet başında.* Şabanali ve Hafızov nihayet suskunluğunu bozdular.

Kaybedilen 300 bin seçmen geri dönmüyor

* 11Temmuz seçimleri onlar açısından adeta "tamam mı devam mı" yarışına dönüşmüştü. * Sonuç yine değişmedi, yani kaybedilen 300 000 üzerindeki seçmen geri dönmediği gibi daha da ciddi oy kayıpları yaşandı.* Ülkemizdeki sandıklara bakıldığında neredeyse her yerde ırkçı partisi Ataka'ya veya benzeri aşırı milliyetçi Bulgar  partilerine oy çıktığını da gördük. * Neden hiç bir olumlu veya olumsuz satır yazmadık?

Londra'da pizza taşı, Bursa'da konsolostan iki yıl randevu bekle...

* Karşımda iki Türk partisinin genel başkanları - Güner Tahir ve Orhan İsmail, artı Boyko Borisov'un Gerb partisindeki en güçlü Türk olarak anılan İlter Beyzat oturuyordu. * Neler neler konuşmadık ki! Çekiştirmediğimiz kimse kalmadı... * Her an ne olabileceği meçhul. Eski Başbakan Boyko Borisov tevkif edilecek  söylentisi çıktı. * Bizim gızanlar daha uzun yıllar, Londra sokaklarında bisiklet üzerinde zengin züppelere pizza taşır. Göçmenler ise bir pasaport yenilemek için iki yıl randevu bekler...

DOST Partisi Neden Başarılı Oldu...

* Başlıkta hata yok. Şaka veya ironi de yapmıyoruz. * DOST'a sadece fiziki bir parti olarak bakmamak gerektiğini vurguladık her zaman. * Ülkemizdeki politikacılar yine şu basit hakikati idrak edemiyor: DPS, artık hiçbir şekilde soydaşımızın birlik adresi olamayacaktır. * Yeni bir yapılanma zarurettir. Böyle bir oluşum, bu camianın sağduyulu kişileriyle eninde sonunda kurulacaktır, artık siyaset sahnesinde bizlerden zaten yeni figürler de var.

Oligarşi mafyasının hesaplarını dürttüler... ( -1. )

*** Nice acayip isimli yeni partiler türemişti ve ilk baştan kimse onlara fazla bir umut bağlamamıştı ama tam da asıl bu çömez partiler dünkü gün oligarşi mafyasının bütün hesaplarını hem de ne biçim dürtmeyi başardılar.

Türklerden neden korkuyorlar?

* Eğer, bir Türk asıllı vatandaşımızı milletvekili yapmak istiyorlarsa, o zaman Boyko, Ninova, Karadayı veya Hristo İvanov, neden onun ismini listenin bir numarasına yazmaktan korkuyorlar?

En sonunda Lütvi Mestan ve Hristo İvanov anlaşamadı...

* Bunun nedeni de Hristo İvanov'un önceden verdiği bütün sözlerini tutmaması gösterilmekte, ayrıca DOST partisi üyeleri ve sempatizanları, Kırcaali bölgesinde birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Vildan Bayramova'yı kesinlikle onaylamamakta ve bu adayın listeden çıkarılması beklenmekte.

Umarım, bu sefer seçimlere terazi ile gideriz...

* Siyasi partilerin uyguladığı seçim öncesi propaganda taktikleri çok cılız ve yetersiz kalıyor, çünkü oy hakkına sahip olanların sadece yüzde onu bu tür seçimlere ilgi göstermekte.*Bazı uyanıklar rahatlıkla her gelen heyetle pazarlığa oturabiliyorlar.* Şimdilik dernek ziyaretleri pek şatafatlı geçmiyor ve fazla da afişe edilmiyorlar, bazıları ise gizli şekilde yapılıyor. * Kardeşim, herkes senin gibi Peevski'yi sevmek mecburiyetinde mi?

Goygoycu Bücür ve Şişi

*** Bizler ise sadece bir azınlık toplumunun fertleriyiz, kendi sıralarımıza ne kadar çeki düzen vermiş olsak bile, ülkedeki var olan laçka rejimin oktopod uzantıları yok edilmediği müddetçe, halimiz bir hayli yaman kalmaya devam edecektir. *** Göçmen camiası ise henüz tamamen seçimlere odaklanmış değil. Kafalar karışık. Dernek yönetimlerindeki tanıdık siyasi militanlar, bu sefer bayağı temkinli ve ürkek davranıyorlar, kendilerini pek afişe etmeden su altından saman yürütüyorlar.

Ankara'dan dostane sözcükler uçuruldu

*** DPS'nin ne kadar Bulgaristan'daki Türklerin siyasi gücü olduğu tartışmaları yıllardır hiç dinmezken, regiondaki güçlü Türkiye'nin, bu ülkede yaşayan öz kardeşlerimize el uzatmasını ve şefkatle kucak açmasını gayet yerinde bulmaktayız.*** Başbakan Boyko Borisov ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Brüksel'de diğer bazı Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'ye karşı ekonomik ve siyasal yaptırım istekleri karşısında sert bir şekilde durdular. Başkent Sofya'da yapılan kongreye işte bundan Ankara'dan dostane sözcükler uçuruldu. *** Eski DPS partisi yenilenip temizlenecek mi, yoksa rehavete kapılmış eski yöneticileri gibi tarih sahnesinden silinecek mi?

Araştırma: Türkiye'nin en büyük dış politika sorunu sınır aşan terörizm

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Grubu'nca gerçekleştirilen 'Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması' 2020 yılı sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye kamuoyu Türkiye'nin en yakın dostu olarak Azerbaycan'ı görürken, ABD'yi bir numaralı tehdit olarak görüyor.

Suların yolunu bulma zamanı geçti geçecek

*** Herifin önü adeta kesilemiyor, parasının gücüne inanmış bir kere ve önüne gelen herkesi, her makamı ve her mevkiyi satın alabiliyor. *** Gafil insanlar başkalarının hakkını yediği için sevinebilir, işte bundan dolayı Peevski zihniyeti için bizim hak ve özgürlüklerimizin hiç bir değeri ve önemi bulunmuyor. *** Şimdi anlaşılıyor ki, Peevski güruhunun folluğunun her yumurtası bozuk ve çürük. Bu kuluçka makinasından bize fayda gelmez. ***Artık suların yolunu bulma zamanı geçti geçecek, bazı simalar ve hayaller mecburen unutulacak...

İsveç Parlamentosu'nda küstah bir önerge

*** Rikstagen'deki seçilmiş temsilcilerimiz sözde Kürdistan' ı inşa etmekle meşguller. Vergi paramın İsveç' te refah inşa etmek için kullanılmasını istiyorum! *** Bu saatten sonra hiçbir Kululuya siyasette Türk’tür diye desteğimi vermem. Türk olduğunuzu hatırlayın derim! Gelsin bizimkiler, Rumeliler. Vatan sevdası bizde var! *** 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun!

Rusya, DPS Ve Onursal Başkanın Dehası

*** Astana süreçleri ile beraber ülkelerimizin arasında ikili ilişkilerin güya düzelme yoluna girdiğinde, DPS partisinin kurucu ve onursal başkanının Rus yanlısı söylem ve demeçleri müthiş siyasi öngörü örneği, kendisi de siyasi deha olarak lanse edilmişti. Gelişmeler nasıl bir deha olduğunu gösterdi.

Uyan, uyan artık aziz milletim!

*** Ne olup bittiğini daha anlamadan, gördük ki, Koca Balkan’ın kuzeyinde ve güneyinde değişen bir şey olmamıştı.*** Kötüler hep kazançlı çıktı, iyiler ise sefilleri oynamaya devam etmekte. ***Amma da “akıllıymış” bu Bay Ganü! *** Gayet açık bir gariplik ve şaşkınlık var bu işin içinde! *** Bir taraftan, komşu ve iyi niyetli bir devletin ekonomisine belirli bir ölçüde zarar verecekler, diğer taraftan ise hiç utanmadan aynı devlete gelerek, aynı bu ve buna benzer şaibeli şahısların yeniden milletvekili seçilmesi için propagandalarda bulunacaklar.

Toplam 145 haber.