Güncel

Güncel Haberleri

TÜRK KİMLİĞİNE SEVİNENLER VE BOYNU BÜKÜLENLER…

   Şu an Bulgaristan'daki yaşayan benim Türk kardeşim alçakgönüllü ve hatırnazdır. Fazla bir maddi gücü bulunmuyor. Çoğu işsizdir, mazlumdur. Neşesi yoktur. Yine de Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün yöneticilerini çok sever ve sayar. Burada sıraladığım bazı olumsuzluklara neden olan memur takımına da fazla kızmaz, gücenmez, garez gütmez ama boşu boşuna Bursa'ya kadar yol tepip ve geriye, işini hal edemeden ve boynu bükük dönerse, bu da birazcık bizim kanımıza dokunmalı...

BULGARİSTAN’DAKİ TÜRK TOPLUMU NASIL BİRLEŞİR ?

* Çoktan aramıza bencillik, fesatlık, kendini beğenmişlik ve kibir girdi. * Beş kişi bir yere gelemiyoruz. Gelsek dahi, ilk önce kendi hesap ve çıkarımıza düğümleniyoruz. * Bulgaristan'daki Türk Toplumu nasıl birleşebilir? Bunun temiz can suyu ırmağı hangi dağın arkasında gizlidir? * Bir toplum ve etnik grup olarak, bizler neden bir siyaset üstü Milli Kurultay tertiplemeye yanaşmıyoruz?

BENDEN RAHATI YOK…

Bu partinin yönetiminde öyle şahıslar vardır ki, güpegündüz karşınıza çıksalar, korkudan tir tir titrersiniz. Hele şu Peevski denilen zat, benim haklarıma göz diken birini, kedilerin yavrularını kavradıkları gibi sırtından yakalar, anında kıçı üzerine oturtacak güce kuvvete sahiptir...

AZINLIK TANIMI NEDİR

* Bir azınlık grubunun varlığından söz edebilmek için gerekli olan ilk ölçüt bir devletin nüfusunun geri kalanından farklı etnik, dinsel ya da dilsel özellikler taşıyan bir grubun varlığıdır. * Belirtilmesi gereken ikinci husus ise, azınlık oluşturan grupların ilgili devlet tarafından hukuken tanınıp tanınmamalarının önem taşımadığıdır. *Sınıf bilinci olmadan sosyal sınıf olamayacağı gibi, azınlık bilinci olmadan da azınlık olmaz.

MİLLİ GÜNDE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU

Törende konuşan Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluğun Avrupa Birliği ülkeleri arasında örnek teşkil ettiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Mehmetçikler için salondakileri ayağa kalkıp saygı duruşuna davet etti.

AZINLIK STATÜKOCÜ PALYAÇONUN PALAVRALARI

Zıpladıkça daha çok pisliğe gömüldüler. Sonuçta yine aynı şey oldu; Apışıp kaldılar. Ama bu defa bütün millet de bunların kaç paralık olduğunu öğrendi. Bu zıplama meraklılarından pek kalmadı ama zaman zaman hala tek tuk kendini ezdirme meraklı mazoşistler çıkmakta. Bunlar da temizlenecek. Bu camia abuk subukl kişilerden temizlenecek.

DOST GENEL BAŞKANINDAN BEKLENEN ÇIKIŞ

DOST genel başkanı bir açıklamada bulundu. Bizim açımızdan bu demeci aslında malümun ilamından başka bir şey olmamıştır. Demecinde, son aylarda başka partilerle birleşme konusunda çıkan söylentilerin aksine, DOST’un böyle bir niyeti olmadığını ve yoluna, kuruluş ilkelerinden taviz vermeden devam edeceğini vurgulamıştır.

YURTDIŞI ÖĞRENCİLERİ İÇİN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GİRİŞ SINAVI DÜZENLİYOR (İÜYÖS-2018)

* Bulgaristan’dan başvuran öğrenciler sınava Kırcaali şehrinde girecekler.

BERABER YİYİP, BERABER İÇENLER…

Bizim mahallenin başına bir husumet, bir huzursuzluk gelince, mahalle halkı hemen Kocadut altına toplanarak bir karar alır. Bu belanın, kazanın defedilmesine geçilir. Köy yerinde ise belaların, kazaların ardı arkasının kesildiği bir gün bile olmaz. Ya yolların üzerine taş düşer, ya seller köprüleri alıp götürür, ya rüzgarlar ağaçları devirir.

ISTRANCALI ÇOBANIN TABLET NOTLARI

Bu Acem Kışı açık bir kışkırtmadır. Kim bu kış kış diyenler. Biz kış diye tavukları kovalarken derdik. Aranızda bulgur bekleyen var mı. Alıştınız bulguru paketle alıp yemeyi, nereden bileceksiniz...

VARNA'YA SADECE MUHABBET İÇİN GİTMEYECEĞİZ...

Bu görüşme zor, gergin ve beklenti yüklü bir görüşme olacaktır. Türkiye’nin Cumhurbaşkanını, bizim liderleri ve kendimi tanıdığım kadarıyla, görüşeceğimiz konuların hepsi hakkında mutabık kalacağımızı zannetmiyorum. Bu görüşme, muhabbet ve şerbet içmek için bir araya gelmiş arkadaşlar arasında organize edilen bir akşam yemeği değildir.

Nesrin hanım, ne zaman akademisyen oldunuz?

Bir bankadan memure olarak emekli olan Nesrin Sipahi Kıratlı, "Ben doçentim, doktorum ve akademisyenim" diyerek, medyaların ve sanal alemin kahramanı olmak üzere.

Tekrar azınlık statüsü ve ucuz popülizm peşinde koşan, iki koyun güdemeyen elemanlar mevzusu

Bu olaya bir defa başlandığında başarılı olunmak zorunda. Bu da ancak geniş konsensus ve organizasyon ile mümkün olabilecek bir konudur. Bu kampanyaya en az 200 000 imza gerekir ki, başarılı densin. Ki Bulgaristan’da şu an için böyle bir sayı yok. Demek ki, buradaki soydaşımızdan destek gerekecek. Bu da ancak, buradaki dernek ve örgütlerin desteği ile mümkün olabilecek bir teşebbüstür.

Anadili günü ve Bulgaristan'daki Türkler

Bir insanın onuru, onun kimliğidir, soyudur. Bunun belgesi de anadilidir. Anadiline sahip çıkmak, onur demek, şeref demek.

ÇALSIN TAMTAMLAR; SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ

Bizler, kendi kendimizin dilini bir bahar çiçeği gibi kökünden koparıp, yok ettik. Birer Nazi gibi çocuklarımızın ağzına siyah bant çektik. Gönüllü bir şekilde sağır ve dilsiz olmayı tercih etmekteyiz. Dilimizi kökünden koparıp, özürlü kalmayı yeğliyoruz. Bilmem bu alemde bizim gibi başka bir millet var mı?

AZINLIK TANIMI NEDİR

* Bir azınlık grubunun varlığından söz edebilmek için gerekli olan ilk ölçüt bir devletin nüfusunun geri kalanından farklı etnik, dinsel ya da dilsel özellikler taşıyan bir grubun varlığıdır. * Belirtilmesi gereken ikinci husus ise, azınlık oluşturan grupların ilgili devlet tarafından hukuken tanınıp tanınmamalarının önem taşımadığıdır. *Sınıf bilinci olmadan sosyal sınıf olamayacağı gibi, azınlık bilinci olmadan da azınlık olmaz.

İZLER DERİNLEŞİRKEN UNUTULANLAR...

Bu ansiklopedik çalışmasına 104 isim dahil etmiş Hüseyin Bey. Bulgaristan Türklerinin yetiştirdiği cevher, en değerli evlâtlarının bir kısmı bunlar. Maalesef, "Balkanlarda Türk ünlüleri" kitapları elimizde de yok. Esasen malûm sebepler yüzünden Bulgaristan Türkleriyle ilgili Türkiye'de basılan kitapların çok azına ulaşabiliyoruz. Oysa asıl amaç onları buraya ulaştırmak olmalı. Üstelik bu gibi kitapları bir de okuma alışkanlığı olmayan kişilerin elinde görünce insan bir başka kızgınlık yaşıyor. Yine "Kurda yulafı, koyuna eti vermişler" diye geçiriyorsun aklından. Hiç olmazsa yazar kişiler bu eserleri bir birlerine ulaştırsalar!

İSTANBUL KOKUSU

Bir zamanlar Priştine'den İstanbul'a iki haftada bir otobüs kalkıyordu. Ne zaman gelecek diye beklerdik. Otobüsün kapıları açılsın da o kokuyu koklayalım diye.

SOFYA'DA VİZE KOLAYLIĞI GÖRÜŞÜLDÜ

SOFYA'DA VİZE KOLAYLIĞI GÖRÜŞÜLDÜ Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in de katıldığı Avrupa Birliği (AB) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye'ye vize kolaylığı konusu görüşüldü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 6 Şubat'ta bir özel televizyon kanalına verdiği demeçte, AB'nin Türk vatandaşlarına vize serbestisi tanıması için Türkiye'nin yerine getirmesi gereken 72 kriteri tamamladığını söyleyerek, "Bize göre bu 72 kriteri tamamladık. Artık top AB'de" açıklamasını yapmıştı. AB'nin genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Sofya'daki toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gönderdiği belgelerin AB Komisyonu tarafından incelendiğini belirterek, "Türkiye Avrupa'nın kendisi için en güvenilir komşu olduğunu prensipte biliyor ve iyi bir ilişki onların yararına olacaktır" dedi.

Toplam 512 haber.