Güncel

Güncel Haberleri

HAYALLERİNİZ GERÇEK OLSUN

Çok değerli öğrencilerim! Bu eğitim yılının son gününde, sizlere en güzel kelimelerimi armağan ediyorum, en iyi dileklerim sizin olsun ve en içten duygularımla; "Yolunuz uğurlu olsun!"derim. Eski bir feylesof şöyle buyurmuş; "Çocuklara karşı öyle davranmalıyız ki, bu davranış, tecrübeli bir  bahçe bakıcısının çiçeklere verdiği hizmet gibi olsun. Bazı çiçekler çok ışık, güneş ve su ister; başkaları gölgeyi tercih eder; diğerlerin dalları biraz kesilmek ister; geri kalanlara ise dokunmamamız gerekiyor, yaşamaları için...

EMEKLİLİK SERÜVENLERİM

Bazı kişiler, orada sadece dinlendiğimizi ve eğlendiğimizi sanıyorlar. Tabii ki, kazın ayağı hiç de öyle değil. Biz orada ancak yağışlı havalarda boş kalabiliyoruz. Gerçi böyle havalarda boş durmak yine yok. Kitap okumak, yazı yazmak, feyste gezinmek varken boş durulur mu? İlerlemiş yaşımıza rağmen en aktif şekilde bir şeyler üretmeye çalışıyoruz.

İÇİMİZİ ISITAN ANI

Meşhurdur bu saf yünden dokunan Rodop Battaniyesi. Her Bulgaristan Türkünün ve göçmenin evinde bundan birkaç adet mutlaka bulunur.

BOYKO BORİSOV YARIN ANKARA'DA OLACAK

Yarın öğlen saatlerinde, başkent Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, Başbakan Boyko Borisov ve eski Kültür Bakanı Vecdi Raşidov'u kabul edecek. Vecdi Raşidov'un eşliğinde, iki devlet adamının arasındaki bu beşinci görüşme olacak.

YENİ SAYIMIZ OKUYUCUSUYLA BULUŞMAK İÇİN YOLA ÇIKTI

Yeni sayımızda, özgürlüğün sembolü olan, Cebel’deki anma törenlerine geniş yer verdik. Silistre’nin Bosna köyünde vuku bulan, 1989 yılındaki  isyana değiniyoruz. Siyah beyaz bir fotograftaki sevimli bir çocuğun bugünkü izlerini aramaktayız. Mestanlılı şehidimiz, 16 yaşındaki Mümin’in hatırasını canlandırıyoruz. Şehit göçmen polisimiz Nefize Çetin Özsoy’u  yazdık. Amerikan madalyasını ret eden Türk subayın bir göçmen evladı olduğunu öğrenmiş olduk.

KİM BU “UFAKLIK” ?

Moskoviç'in plaka numarası K*B*5012. Otonun üst bagajı ise biraz büyükçe, aceleden özel siparişle yaptırılmış ve hemen giyim eşyası, kap kaçak ile doldurulmuş, üzerine de birkaç çuval sığdırılmış. Tabiî ki, arabanın içi de tıka basa dolu... Arka bagajın üzerine ise bu sevimli iki yaşlarındaki çocuk oturtulmuş. Kız veya oğlan olduğu bile belli değil ama sevimli mi çok sevimli. Bu görüntü, 89'göçünün unutulmaz sembollerinden birisi oldu ve adeta tarihe not düşmeye devam etmekte... Kim bu çocuk? Hangi anne ve babanın evladıdır? Adı nedir ve şu an nerede bulunuyor. Aslında artık 28 yaşında birisidir, tek arzumuz, kendisini bulup bir röportaj yapmak. Bize yardımcı olur musunuz?

GÖÇMEN CAMİASINA DUYURU

İstanbul Şadi Konuk hastanesinde yatmakta olan bir hastamıza 0-rh-negatif kana acil ihtiyaç vardır.

MİSYON GAZETESİ TRAKYA TURUNA ÇIKIYOR

Bu Cuma ve Cumartesi, Trakya bölgesinde ( Edirne, Kırklareli, Havsa, Lüleburgaz, Babaeski, Çorlu, Çerkezköy ve Tekirdağ) Misyon Gazetesi'nin tanıtım ve abone kampanyası günleri tertipliyoruz. Cuma günü Edirne, Kırklareli, Havsa, Babaeski ve Lüleburgaz'da olacağız. Cumartesi günkü gezimiz Çorlu, Çerkezköy ve Tekirdağ bölgesini kapsayacak.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ UNUTULMASIN

Sorgumuz, ağır işkenceler altında 5 ay sürdü. Gizli servisin zindanlarından, Sofya cezaevine nakledildik ve sonrasında ağır ceza salonunda mahkemeye çıkmayı bekledik. İşkenceler burada da devam etti. Mahkememiz 33 gün sürdü. 40 kişi yargılandık. 9 kişi ağır cezalar aldık, diğerleri sürgün cezasına çarptırıldılar.

ÇİTLEMBİKLER ALA BOYANIRKEN

At izinin it izine karıştığı alaca karanlıklarda, ölümü kuşanmış beklerken, pusuya yatmış ölümlerden hiç korkmadık. Hep bizim dirimizden, adımızdan, kanımızdan korktular. Dirimizi ve hayallerimizi amansızca kurşuna dizdiler. Hatta adımızı bile ateşe verdiler ama daha sonra bu yangının alevleri, kendilerini yakıp kül etti. Bizi hep öldürdüler, ama hiç ölmedik!

ABONE KAMPANYASI DUYURUSU

İster Türkiye'de veya Bulgaristan'da yaşayınız, ya da dünyanın herhangi başka bir noktasında, eğer, PTT Vasıtası ile Misyon gazetesinin ev ve iş adresinize ulaşmasını istiyorsanız, o zaman hemen kesintisiz abonelik kampanyamızdan yararlanabilirsiniz. Yıllık abone fiyatlarımız; Türkiye - 24 Lira, Bulgaristan - 24 Leva, diğer ülkeler - 24 Avro.

BORANA

Dolabın sağına soluna bakındım. Hem çabuk, hem lezzetli olacak bir yemek aklıma gelmişti, küçük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, kaynaması için ocağa koydum.

BAŞARILI  OLANA  ÇAMUR ATILMAZ...

Birileri gecesini gündüzüne katarak birlik ve beraberliğimizi tesis etmek için kendisini parçalayacak, üç beş kendini pazarlama derdinden başka derdi olmayan bozguncu, başarılı insanlara çamur atacak, öyle mi?

BİR HATA NASIL DÜZELTİLDİ

29 Mart gecesi, Bursa'daki göçmen örgütlerinin ve bazı resmi yetkililerin dikkatini çekmek için, Misyon gazetesi adına sosyal medyada bir çağrı notu düştük.

ERDOĞAN, BORİSOV'U TEBRİK ETTİ

Boyko Bprisov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Tayyip Erdoğan, GERB partisi liderine, yeni hükümet kurma çalışmalarında başarılar diledi.

*** ANKET*** ANKET*** ANKET***

Yeni çıkan Misyon isimli gazetenin, daha ziyade ve geniş çaplı hangi konulara el atmasını umut ediyorsunuz? Ne gibi önerileriniz ve tavsiyeleriniz olabilir?

DOSTLUĞA YAKIŞMAYAN ANTİDEMOKRATİK ÇİLE

Çıkarılan tüm engellemelere rağmen oyunu kullanmak için 7-8 saat ayakta durmayı göze alarak sabırla bekleyen, sükunet içerisinde ve kurallara saygılı biçimde demokratik görevini yerine getiren Türkiye'de yaşamakta olan Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşları çok büyük bir övgüyü ve teşekkürü hak etmektedirler.

Toplam 512 haber.