Spor

Spor Haberleri

Mezarı bile olmayan bir cihan pehlivanı

* Gemiden kurtulan, 41 kişinin içinde bulunan bir Fransız yaşlı kadın, “Beni ve birçok kişiyi güçlü, kuvvetli ve bıyıklı bir adam filikaya taşıdı; ancak kendisini filika batacak diye almadılar ve orada bıraktılar...” diye demeç verdi.

Cebelli Masterler

Enver Türkileri, kabri başına anıldı

Devletimize ve milletimize hizmet etmiş değerlerimize sahip çıkmak, STK temsilcileri ve bu ülkenin vatandaşları olarak bizim vicdanı görevimiz ve boynumuzun borcudur. Gücümüz birlikteliğimizdedir.

Bir azmin başarı hikayesi

* Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliev, Mariana Toteva Vasileva'yı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atandı, kendisi aslen Bulgaristanlıdır ve uzun yıllardır Azerbaycan ritmik jimnastik takımının baş antrenörü olarak çalışmaktaydı.

Aferin, Rujdi!

* Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden Paralimpik Olimpiyatları'nda, Bulgaristanlı Türk sporcu Rujdi Rujdi, gülle fırlatma disiplininde gümüş madalya kazandı.

Alkayalı Hüseyin Pehlivan

* Bütün sporcular gibi ben de sağlam kafanın sağlam vücutta bulunacağına inanıyorum. Güreşte aklın rolü büyüktür. Sade kuvvet ile galip gelinmez. Güreşte yüz altmışaltı oyun vardır. Bunları yerine ve adamına göre kullanmak bir zeka işidir. Diğer pehlivanlarımıza bakarak benim bilhassa belim ve ensem kuvvetlidir, göğsüm geniştir.

Ritmik cimnastikte ilk kez Avrupa Şampiyonu olduk

*** Türkiye medyalarında henüz duyurulmayan, fakat bizim ulaştığımız habere göre, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tertiplenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye Milli Takımı ilk kez tarihinde ansambılda Avrupa Şampiyonu oldu. Birkaç yıldır Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımızı tecrübeli Bulgaristanlı Antrenör Kameliya Dunavska çalıştırmakta.

Ah, Bu Futbol

*** Bazımız yalın ayak, bazımız çarıklı, bazımız galoşlu. Sırtımızda havaya göre ince veya koyun derisinden yapılmış kalın kışlık formalar. Ha, bir de sıcaklarda belden yukarısının çıplak olması. Sırt numarası kimin işi? Oyun dediğin de kıran kırana.

Her güreşte, millet şerefini düşünürdüm...

*** Güreşirken, bütün Türk milletini arkamda hisseder ve onun şerefini korumak için her şeyi yapardım. Ve sanki bütün Türk milletinin kuvvetinin arkamdan dayandığını hissederdim.

Online satranç turnuvası başlıyor

Eyüpsultan Kaymakamlığı, Eyüpsultan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından organize edilen turnuva, 19-22-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. İstanbul genelinde Lichess hesabı bulunan herkesin katılabileceği turnuva akşam 19:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Dereceye giren ilk 10 kişiye madalya ve 1.'ye sürpriz hediyelerin verileceği turnuvaya, başvuru için gerekli link https:/lichess.org/tournament hesabından paylaşılacak.

Cep Hekül'ün ilk antrenörü Kütahya'da

*** Bir ortaokula gittiğimde oradaki öğrenciler ilkokulda öğrenim gören güçlü kuvvetli 'Kalemondo' lakaplı Naim Süleymanoğlu diye biri olduğunu söylediler. Teneffüs saatinde 8 yaşında 25 kilo olan Naim Süleymanoğlu'nu buldum ve akşamları halter eğitimine katılmasını istedim.

KARA AHMED - BİR CİHAN PEHLİVANI

Kara Ahmed, Bulgaristan’ın Rusçuk ilinin Razgrad ilçesine bağlı Umurköy’de, 1871 tarihinde doğdu. Uzun Ali Ağa’nın oğludur. Güreşe çocukluğunda başladı. Yirmi yaşına gelmeden Razgrad yörelerinde başa çıktı. İlk ustasının yakın köylüsü Torlaklı Hâfız Pehlivan olduğu sanılıyor.  1892’de İstanbul’a gelerek bir müddet için Tahtakale’de Leblebici Hanı’na yerleşti. Bu sırada yakın köylüsü Ezelceli Hergeleci İbrahim Pehlivan’a çırak oldu ve Mısırlı Prens Abbas Halim Paşa’nın himayesine girdi. Bu nedenle “Paşa’nın Pehlivanı ” diye anılırdı.

CEBELLİ FUTBOLCULAR ANTALYA SOCCER CUP 2019’A KATILDILAR

Bursa'daki Cebelliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin çatısı altında toplanan veteran futbolcularımız, her yıl olduğu gibi, bu yıl da Antalya'da düzenlenen geleneksel Soccer Cup 2019 Turnuvası'na katıldılar.

NURGÜL SALİMOVA ARTIK BÜYÜK USTA

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bir günde, ajanslar genç bir Türkün satranç sporunda ulaştığı müthiş başarısından bahsetti.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI YENİDEN SİDELYA KAZANDI

Mestanlı'da düzenlenen ulusal masa tenisi turnuvasında, 12 yaşındaki Sidelya Mutlu ikinci deva şampiyonluk kupasını kazandı.

ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU HALİL MUTLU EFSANESİ

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Halil Mutlu ile arkadaşımız Gülşen Ahmetoğlu, başkent Ankara'da görüştü.

Toplam 48 haber.