Balkanlar

Balkanlar Haberleri

Mustafa Şentop, Sabri Mutlu'yu kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu ve Genel Sekreter Sami Ömer'i kabul ederek kapsamlı bir görüşme yaptı.

Dava adamı Ali Ayazmalı'nın not defterinden

* Kendi deyimimle, doyana kadar değil, bu sevda mezara kadar devam edecektir. Halkımızı çok seviyorum.* Haklı ile haksızları bir tutmayın. Haklıdan yana olun, Türk olduğumuzu da asla unutmayın! * Görüşmemize kalmıştır çok az bir zaman. Sarmıştır yüreğimi bir ahtapot misali Batı Trakya'daki Türklerin yaman hali. Bu yaşlılık halimle, kader dinlemez Aganız.

Patrik yatakta, Erdoğan ayakta, Balkanlar ateş fıçısı...

* ABD, eski Sovyet etki alanında jeopolitik ödül peşinde. * Patrik, Amerika'da esir mi tutuluyor? Amerikalılar Patriği neden esir alsın? * Lakin Amerikalı sığır çobanları, akıntıya kürek çektiklerini bir türlü anlayamadılar. Sovyetler’i, Ortodoks Kilisesi değil Polonya’da örgütlü Katolik Kilisesi yıktı. * ABD ve Rusya istihbarat başkanları ne görüşüyor?

Türkiye Kamuoyununa Açık Mektup

* Çok değil, bundan sadece 29 yıl önce Bosna Hersek’te ortam oluşturuluyor.* Kan dökerek, insanlık suçu işleyerek amaçlarına ulaşmak isteyenler çok iyi bilmelidir ki; yaşananları bugün birileri yine yaşatmak için harekete geçmeye hazırlanıyor.* Bosna Hersek’in bağımsızlığı için yüzbinlerce canını toprağa bırakmaktan çekinmeyen, minarelerde ezan sesinin dinmemesi için bir nesli feda etmiş Boşnaklar her zamankinden daha güçlü, inançlı ve kararlıdır.

Kestel ve Kosova'nın Podujeva belediyeleri artık kardeş

*** Dünkü gün Kestel ve Kosova'nın Podujeva Belediyeleri arasında "Kardeş Şehir Protokolü" imza töreni gerçekleşti.*** Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır: "Bu protokolümüzle gelecek zaman dilimlerinde tarımda, turizmde ve ticarette karşılıklı işbirliğinin de kapısı aralanmış olduk. Gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği protokolü gelecek nesiller adına da köprü olacak."

Balkanlar'ın istikrarsızlığı istenmekte

*** Eski Yugoslavya'nın dağılmasından otuz yıl sonra, Slovenya'dan "etnik bakımdan temiz" Balkanlar devletleri fikri ortaya atıldı. *** Varlığı teyit edilen ve çok sayıda AB diplomatının gördüğü iddia edilen belgede, Bosna Hersek'in toprak bütünlüğünün parçalanması, Bosna Hersek'in iki etnitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin (RS) Sırbistan'a bağlanması, Hırvatların yoğunlukta olduğu kantonların Hırvatistan'a bağlanması ve Kosova'nın Arnavutluk ile birleşmesi maddeleri yer alıyor.

Gönlümüzü rahatlatan cevap

*** Aslında etnik konular çok hassas ve önemlidir, çünkü daha Yunus Emre'yle diğer bazı mutasavvıf Türk, halk ve divan şairlerinin eserlerinde "72 millet"ten söz edildiğini görmekteyiz. *** Bir sözle, söz konusu ankette Bulgaristan'da gelen Türk asıllı göçmenler Türk olarak kaydedilmiştir ve bize bu cevap yeterli sayılır. 

Azınlık, Anadilini Konuşmayı Yazmayı Size Mi Soracak? Siz Kim Oluyorsunuz Ya?

*** İşinize gelince “Ellines Muslumani”, işinize gelmeyince “Ekso i Turki apo tin Thraki” diye yazıyor ve avaz avaz bağırıyorsunuz. *** Ey Yunan basını! Uyanın, hastalık seviyesinde “Türk” “Türkiye” gibi kelimelere karşı alerjiniz, takıntılarınız, psikolojik bozukluğunuz var. *** Son olarak, bu Azınlığın kimliği vardır, dili de vardır ve nasıl konuşup nasıl yazacağını size sormayacak, siz kendi derdinize bakın.

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı; Sınır kapıları 1 Haziran'da açılabilir

*** Bulgaristan ve Yunanistan özelinde ise ülkelerdeki salgının seyrine göre, bu tarihin 1 Haziran 2020’ye çekilebilmesi söz konusudur.

Bulgaristan ile mükemmel bir güvenlik işbirliğimiz ve dayanışmamız var.

*** " Bulgaristan'ın bu konuda sağduyulu bir yaklaşım sergilediğini ifade eden Erdoğan, "Karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde Bulgaristan ile mükemmel olarak nitelendireceğim bir güvenlik işbirliğimiz ve dayanışmamız var. Bu işbirliği ve dayanışma anlayışının bütün Avrupa Birliği ülkeleri için örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayışı benimseyen bütün ülkelerle Türkiye'nin de parçası olduğu Avrupa coğrafyasının tamamını ilgilendiren bu hassas süreçte işbirliğine hazırız."

Aferin sana, Boyko!

*** Bunun karşısında, Boyko Borisov dik bir duruş sergileyerek, Mitsotakis'e; "Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler en yakın zamanda normale dönmeli. Kavga ve kargaşalardan uzak durmalıyız, aramızdaki komşuluk ilişkilerini adeta yüceltmeliyiz."diyerek haddini bildirdi.

Balkanlar sil baştan

***Coğrafi konumundan dolayı dünyanın en stratejik bölgelerinden. Ülkemiz açısından da bakıldığında gelişmiş dünyaya, medeniyete, çağdaşlığa açılan kapı. Ancak bugüne kadar bizim oralarla ilgili kalıcı, esaslı ve uzun vadeli geliştirilmiş politikalarımız olmadı. *** Kardeş belediyeler konusunda alınan son kararlarla ilgili neden yazmadığımızı veya yorum yapmadığımızı soruyorlar. Bu konular göründüğünden çok daha derin ve kapsamlı da ondan.

Biz Türklüğümüzü unutmadık, siz de unutmayın!

Bizi bizden başka kim anlayabilir ki? Çanakkale’de de anlayamadılar zaten. Çanakkale savaşında Balkan şehirlerinden gelip savaşanlar da vardı elbette, şehitlikte bütün bu şehirlerin adını görebilirsiniz. Sadece Balkanlardan mı? Kerkük’ten, Halep’ten, Filistin’den ve daha nice yerlerden. Bugünkü Barış Pınar Harekâtında bütün bu şehirlerin vefası var, özgürlüğü var, duası var. Bütün bu şehirlerin baş belası olan teröre topyekûn dur deme ruhu var. Aslan yattığı yerden kalkmıştır artık. Ve o aslan Türkiye’dir. İnsanlık için ayağa kalkmıştır, barış için, bağımsızlık için. Bunu anlamayanlar “savaşa hayır” diyerek manipüle etmeye çalışsa onların bu sözlerine inanan çok az insan kaldı. Bu bir savaş değil, bu terörle mücadeledir; aksini söyleyen vatan hainidir!

Siyasette Balkanlar'ı dışlamak

* Bu ülkede Balkan göçmenleri oldukça kalabalık ama hepsi birlikte hareket ediyor mu? Masaya hep birlikte yumruklarını vurabiliyorlar mı? Bir birlerini destekliyorlar mı? Bunlar önemli. * Türkiye’deki Balkan göçmenlerinin yaklaşık toplam sayısı 18 Milyon dolaylarındadır. Bu sayıyı sizlerin de kabul etmesi için Türkiye göç tarihine bakmanızı öneririm. * Balkan – Rumeli insanı bu ülkenin çimentosudur. Onlarsız bir siyaset yapılamaz. Her şeyden önce ülke genelinde demokratik temsil dengesini bozarsınız. Yerel yönetimlerde, parlamentoda, kabinede, bürokraside bu denge şarttır. * Yaklaşık 1,8 milyon Balkan göçmeninin yaşadığı İzmir’de, “Bizden sağcı da çıkar solcu da ama vatan haini asla” temel mantığı ile bir “Balkan – Anadolu” partisi kurulma fikri ortaya atıldı.

Toplam 55 haber.