Güncel

Güncel Haberleri

BENDEN YAŞADIKLARIMI UNUTMAMI İSTİYORSUN…

Bana geçmişi geçmişte bırakmamı öneriyorsun.  Acaba, sen veya ailen, benim yaşadıklarıma şahit olsaydın, böyle mi düşünürdün?  Aylarca işkence görmek ne olduğunu biliyor musun sen?  Yanında, kundaktaki bebek ve insanlar hiç öldürüldü mü? En yakın arkadaşın hapishanede ağır işkence edilerek asıldı mı?  Ailenin bütün malı ve mülkü elinden gasp edildi mi?  Bu günleri görebilmek için hiç mücadele verdiniz mi?  Özgürlüğümüz altın tepside sunuldu, dimi?

İÇİMİZDEKİ GAVURLAR, PAYDUŞKO’YA DEVAM EDEDURSUN

Kendi yavrularını, okullarda ana dilini öğrenmeleri için teşvik etmeyen bir neslin temsilcileri, günümüzde Türkiye'ye gelip ve bir tek "Rıçenitsa" oynayabilirler. Buna benzer olaylarda topluma verilmek istenen mesaj açık; "Sakın Bulgar dilini ve folklorunu unutmayalım, sakın güzelim Zeybek ve Efe oyunlarını öğrenmeyelim!

VATAN ŞAŞMAZ VE FİLİZ AKER CİNAYETİNDE BİLİNMEYENLER

Soru şu; gerçekten de Filiz Aker önce Vatan Şaşmaz'ı vurdu daha sonra kendisini mi vurdu? Yoksa her ikisini de otel odasında bulunan bir üçüncü şahıs mı öldürdü? Filiz Aker'in sosyal medya hesaplarında paylaştığı silahlı resimleri ve taşıma ruhsatlı silâh kullanması, ayrıca hedef gözeterek yaptığı atışta başarılı olması, onun silah kullanma eğitimi aldığını gösteriyor.

MEZARLIKTAN DUYULAN BAYKUŞ SESİ…

Güney Rodoplar’ın dik bir yamacında biz binmişiz semersiz palaz eşeğin üzerine. Palaz eşek hızlandı, hızlandı, hızlandı ve taşlı tütün tarlası arasına girerek birden ani fren yaptıydı ve bizde dayıoğlu ile birlikte eşeğin önünden cumburlop tütün tarlasının içine. O gündür bu gündür eşeğe binmem…

BABA EVLAT HASRETİ 45 YIL SONRA BİTECEK

Adı Mesut Yıldız. İzmir'in şirin Buca semtinde oturuyor. Tam 45 yıldır babasının adını biliyor ama kendisini hiç görmemiş ve tanımıyor. Annesi, 1971 yılında akrabalarıyla beraber Türkiye'ye göç ettiğinde, babası memlekette kalmış.

BRTK GERÇEĞİ NEDİR ?

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu  için hazırladığımız özel dosya. Artık camiamız, bize ait siyasi ve sivil kuruluşların bütün gerçeklerini öğrenmeli ve bilmeli. Her sayımızda bunların faaliyetlerini sizlere anlatmaya çalışacağız. Artık hiçbir şey gizli kalmamalı! Bu dosyamızda Mümin TOPÇU, Zülkef YEŞİLBAHÇE, Gürçay CEM ve Durmuş ARDA görüş bildiriyorlar. Göçmen kuruluşlarımızın işleyiş yeterliliği veya yetersizliği için başka yorum ve tespitlere de gazetemizin sayfalarında yer vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.

ETHEM RUHİ BALKAN’I KAYBETTİK

Gazetemizin Mayıs sayısında, Bursa’da yaşayan efsane isim, bundan 72 yıl öncesi idam edilen Nikola Petkov’un Çiftçi Partisi’nden millet vekili seçilen Ethem Ruhi Balkan’ın hayat öyküsünü  yazmıştık, kendisi ömrü boyunca, toplumuzun sorunlarıyla ilgilenmiş ve halkımıza hizmet etmeyi borç edinen bir dava adamıydı. Ayrıca, kendisi bir şairdi.

Yazarımız Mimoza ELEZİ Yunanistan’dan bildiriyor; 600 KM. TAKİP VE TÜRKLERİN ENDİŞELERİ

Ertesi sabah saat on bir civarında, kameramı açıp, tam bir sokak çekimi yapayım derken, hemen yanı başımda altı motosikletle 12 polis belirdi. Beni çevreleyerek, yine sorgu üstüne sorgu ettiler. Bu sıkı polis takibi, Batı Trakya gezilerim esnasında devam etti, hatta, akamdan 600 km.  yol kat ettiler ve Makedonya sınırına kadar bana eşlik ettiler.

KARTALLARIN ÖZGÜR UÇUŞUNA ÖZENTİ

Kendimi gerçek Atatürk’çü bir vatansever olarak tanımlayabilirim. Bir kere Atamızın ilkeleri ile terbiye edildim. Her zaman göçmen camiası ile de iç içe oldum. Göçmenlerin Türkiye’deki başarıları ve az bir zaman içinde toparlanmaları beni her zaman mutlu etmiştir. Ne yazık ki, bizim sivil toplum kuruluşlarımız daha ileriye giderek, ülke bazında bizlere daha sağlam bir zemin kazandıramadılar. Bulgaristan’da yaşayan kardeşlerimiz için de aynısı geçerli. Bizler, aramızdaki birlik ve beraberliği sağlayamadığımız müddetçe, yaşadığımız sorunların üstesinden biraz zor geleceğiz.

ANKARA’DAKİ HEMŞEHRİLERİMİZ VE BİZİM DERTLERİMİZ...

Geçenlerde Göç-Türk Federasyonu yetkilileri ve Misyon Gazetesi ekibi unutulmaz bir Ankara çıkarması gerçekleştirdi. Niyetimiz, çok önemli görevlere atanmış bazı göçmen kökenli kardeşlerimizi tebrik ederek, aynı zamanda Bulgaristan’daki Türkleri ve göçmen camiasını yakından ilgilendiren bazı aktüel konuları onlarla paylaşmaktı. Başbakanlık, Ak Pati Merkezi, Kamu Denetim Kurumu(KDK) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) gibi kurumlarda çok samimi bir şekilde kabul gördük.

BİR "ALO"KADAR YAKININDAYIZ

Bulgaristan'da hukuk danışmanlığına mı ihtiyacınız var? Ya da vatandaşlık işlemleri, vize, davetiye, tercüme ve apostil işlemlerinizi takibini mi istiyorsunuz? Ayrıca gayrimenkul uzmanlarımızın danışmanlığından yararlanmak mı istiyorsunuz? Eğer, en hızlı ve güvenilir bir hizmet arıyorsunuz, o zaman bizi aramanız yeterli! Bir "Alo" kadar yakınındayız! Biz bir markayız; SİLVER STAR – İNTERİM. GSM;00 359 877 559 594 Bulgaristan'da hukuk danışmanlığına mı ihtiyacınız var? Ya da vatandaşlık işlemleri, vize, davetiye, tercüme ve apostil işlemlerinizi takibini mi istiyorsunuz? Ayrıca gayrimenkul uzmanlarımızın danışmanlığından yararlanmak mı istiyorsunuz? Eğer, en hızlı ve güvenilir bir hizmet arıyorsunuz, o zaman bizi aramanız yeterli! Bir "Alo" kadar yakınındayız! Biz bir markayız; SİLVER STAR – İNTERİM. GSM;00 359 877 559 594

HAKAN ÇAVUŞOĞLU; SORUNLAR VE BEKLENTİLER

Batı Trakya kökenli Hakan Çavuşoğlu sadece kendi camiasında değil tüm Balkan camiasında sevilen ve saygı duyulan bir siyasetçi. Meclise ilk girdiğinden beri tüm Balkan ülkeleri ile her zaman yakından alakadar olmuş ve buradaki sorunların çözümünde etkin rol oynamıştır. Balkan camiasının sorunlarıyla ilgili en son yapılan çalıştayların organizasyonlarında emeği ve gayretleri büyüktür. Bundan dolayı bizim camiada Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesi heyecan yaratmıştır.

ABONE DUYURUSU

İster Türkiye’de veya Bulgaistan’da yaşayınız, ya da dünyanın başka bir noktasında, eğer, PTT vasıtası ile Misyon gazetesinin ev ve iş adresinize ulaşmasını istiyorsanız, o zaman hemen kesintisiz abonelik kampanyamızdan yararlanabilirsiniz. Yıllık abone fiyatlarımız; Türkiye – 24 Lira, Bulgaristan – 24 Leva,diğer ülkeler – 24 Avro. Banka Hesap Numaralarımız; Türkiye için - TR 83 0006 2000 3130 0006 2951 93 ( Türk Lirası Hesabı) Bulgaristan ve diğer ülkeler; - TR 73 0006 2000 3130 0009 0875 18 (Döviz Hesabı) Dağıtım ve Abone Müdürü; Ali Ay ( 0539 3906100 – 0551 1395871) Önemli not; İnfo.misyongazetesi.com adresine banka dekont numaranızı ve tam adresinizi göndermeniz yeterli.

PES DETİRTEN YABANCI HAYRANLIĞI

Türk adı taşıyor ama Bulgarca yazıyor. Koskoca doktor olmuş, kendi dilinin yazın özelliklerini öğrenmeye de pekala akıl erdirebilir. Belki de öğrenmiştir, ama hiç sanmam! Bulgar Edebiyatı derslerinde hiç bir Türkün yer almamasına rağmen (Zaten buna hiç gerek yok!), kendisi ısrarla Bulgar yazarı olarak anılmak iştahına kapılmış. Siz, hiç Bulgar bir yazarın, Türkçe yazdığını gördünüz mü?

GÖÇÜN ORTA YERİ HÜZÜN

Yaklaşık üç ay geceli gündüzlü Kapıkule'de yattık, kalktık. Zorunlu göç kara yolunda da başlayınca, Kapıkule'nin o devasa alanı insan seline döndü. Ailelerin çoğu parçalanmıştı. Gelenler, geride kalanların akıbetlerini bilmiyordu. Öylesine bir panik havası vardı ki, araba tekerleklerini, soba borularını yanlarında getirenler bile vardı. Bazı çocuklar kuş kafeslerini taşıyorlardı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ BULGARİSTAN'DA DA ANILDI.

Türkiye ve Bulgaristan'ın ulusal marşları ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, "Her toplumun tarihte bir dönüm noktası sayılabilecek yaşamsal anları vardır. Geçen yıl 15 Temmuz gecesi halkımız için böyle önemli bir an ve dönüm noktasıydı.

İSPANYA’DA BAYRAĞIMIZ DALGALANDI

İspanya'nın Gandiya şehrinde düzenlenen Uluslararası Folklor Festivali'nde, İzmir'de yaşayan Bulgaristan göçmeni Mehmet Serbest ikincilik ödülü kazandı.

ISTRANCALI ÇOBANIN TABLET NOTLARI

USA prezidenti, teröre destek veren devletlerden hesap soracakmış. Ulan Allah'ın düdüğü, sen ilk önce kendin hesap ver. Bunu İngilizce yazıp kendisine göndereyim dedim. İngilizlerin dilinde düdük kelimesinin karşılığı yok. Sen bu millete Hoca Nasrettin’i anlat. Parayı sayan düdüğü çalar diye. Bu zurna millet, ne ötmesini biliyor ne de zırt deliği var.

İSTİSNAYİ VATANDAŞLIK KİMLERE VERİLECEK & UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ ALMA YOLU

Uzun dönem ikamet iznine müracaat şartları nelerdir? Türk soylu olmak; - Eğer daha önce alınmış geçerli bir ikamet tezkereniz var ise ve bu ikamet tezkeresi dosyasına daha önceden sunulmuş bir Türk Soyluluk Belgeniz mevcut ise yeniden Türk soyluluk belgesi sunulmasına gerek yoktur. 01.01.2017 tarihinden önce Türkiye'ye giriş yapılması olması; - Burada dikkat edilecek konu, 01.01.207 tarihinden önce kişinin Türkiye'ye her hangi bir zaman giriş çıkış yapıp yapmadığıdır. 01.01.2017 tarihinden önce bir gün dahi olsa Türkiye ye giriş yapmış iseniz bu madde sizi etkilememektedir. Daha önceden ikamet tezkeresi almış olup olmamanız dahi önemli değildir. Önemli olan 1 Ocak 2017 tarihinden önce bir gün dahi olsa Türkiye de bulunmuş olmanızdır. Bu madde sadece 01.01.2017 tarihine kadar hayatında hiç Türkiye' ye giriş yapmayan kişileri etkilemektedir.

Toplam 512 haber.