İnsan

İnsan Haberleri

Öğretmenim, size büyük teşekkürüm var

* Zaten çok duygusalım, gözyaşlarım sel olup aktı gitti. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Bugün bana "Öğretmen olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz" diye sorsalar, hiç tereddütsüz "Öğretmen" derdim.

Zurnacının mutluluğu

* Ramazan gelir, Osman, halkı süfüre kaldırır. Sünnet düğünü gelir, Osman, zurnayı şişirir. Nişan akşamı, Osman’sız olmaz. Misafir gelmiş, arkadaşlar toplanmış, “Osman’ı çağırın!”

Vatan toprağı

Çift Beygirli Göçmen Mustafa'nın Oğuluyum Ben...

* Köye gelen babam ve ailesi bir müddet boşaltılan köyün ahırında ikamet etmiştir. Ağabeyim bu duruma isyan etmiştir. * Başlangıçta köylü babam ve ailesini Bulgar Gavuru olarak görmüş, gerek babam gerek babası Kuran-ı Kerimi ezbere ve çok güzel okuyabilen ve ailece beş vakit namazlı olduğuna şahit olunca şaşırmışlar.* Sonradan okuduğum Amerika Kaliforniya Eyaleti'nde elektronik mühendisliği ve mastır öğreniminde ve İstanbul Harp Akademisi kurmay subaylık mezuniyet törenlerinde akrabam yoktu.

İsimler Kütüğü Ve Öfke Hezeyanları

* “Hanımefendi, biri size gelse başka bir isminiz var mı? Diye sorsa, siz ne derseniz acaba? Ayrıca bütün dünyada her ülkenin kendi vatandaşlarının bir ismi ve soyadı var, bunu siz de biliyorsunuz. Türk vatandaşıyım, benim niye iki ismim olsun!?” diye çıkıştım.

Kinocu Nazif Ağabey

Rusçuklu tatlıcı Tahir Nuri

Elinde tüfeği, belinde iki tabancası ve tokalı kaması ile poz veren şahıs, aslında bir kabadayı veya külhanbeyi filan değil, hayta hiç değil.

Hayrettin Köyün simgesi - Ters Lale

* Köylüler, göç ederken yanlarında getirdikleri ters lale soğanlarını, evlerinin önündeki avlulara dikerler. Bu dikim işi, kuşaklar boyu sürer gider. Bu ters lale aşkı sayesinde, geldikleri ata yurdu, gönüllerinden hiç gitmez. O zamandan beri Hayrettin'de doğal olarak her evin bahçesinde ters lale yetişir durur...

Türk kimliğimiz, dinimiz ve dilimiz sayılırken...

* Seçim sandığına hemen hemen uğramaz olduk, sayım memurundan ise kaçınıyoruz.*Bizim toplumda ne gibi yeni dinamikler olgunlaşmakta?* Kimleri dinleyelim, kimlere biat edelim ve kimlere akıl danışalım? * Anlaşıldığı gibi Türklük kimliğine ve payesine kimse para miktarı öngörmemiş, çünkü Türklüğe paha biçilmez...* Bir nevi dinimiz revaçta, etnik kimliğimiz ise önemsiz mi oluyor? Bu iki unsur asla ayrılmamalı ve yan yana yol almalı...

İnşallah, ne demektir? Nerede ve nasıl kullanılır?

* İnşallah, Arapça bir sözcüktür ve "Allah dilerse," "Allah izin verirse" anlamındadır. * Ben bu kelimenin doğru biçimde ve yerde kullanılışını daha görmedim. * Aceleye geldi de böyle oldu demekle bu iş olmaz! Akıllı telefonlarımızı suçlamakla hiç olmaz! Biraz ciddiyet, biraz dilimize saygı diyorum! 

Göçmenleri yasa boğan kanlı cinayet

*** Bursa'da boşanma aşamasındaki eşi Mehmet Yıldız (38) tarafından Yunuseli Mahallesi'nde sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen, Kırcaali Kayabaşı köyü doğumlu Aygül Yıldız (35), son yolculuğuna uğurlandı. *** Hep tehdit vardı. Öldüreceğim diyordu. Gelinlikle girdin kefenle çıkarsın diyorlardı, sonunda da dediklerini yaptılar. *** Namuslu, dünya iyisi bir insandı. Tüm ailenin hayatlarını cehenneme çevirmişti. Zanlı daha önce de pompalı tüfekle evlerini basmıştı.

Toplam 75 haber.