Güncel

Güncel Haberleri

ORTAK BİR GÖRÜŞ BİRLİĞİ OLUŞMALI

Bu sorunu, önce uzmanlar bir araya gelip kendi arasında görüşmeli ve ortak bir görüş birliği oluşmalıdır. Sonra bu sorun, Türk azınlığının sorunu olarak güzel formüle edilerek - gerekçesiyle birlikte ortaya atılıp, tüm toplumun güncel sorunu haline getirilmelidir. Öneriler, gerekçeyle birlikte Halk Meclisi Başkanına, Cumhurbaşkanına, Mecliste grubu olan Parti ve Grup Başkanlarına, Eğitim Bakanına, Meclisteki Eğitim Komisyonu Başkanına resmi tescil edilip yollanılmalı. Önerileri hazırlayanlar, hangi alanda uzman olursa olun, tüm Türk öğretmenlerle Türklerin yaşadığı bölgelerde, köy muhtarlarının da katılımıyla açıklayıcı toplantılar düzenlemelidirler. Tüm Türk aydınların bu kutsal davaya katılımı sağlanmalıdır. Yani geniş çapta bir kampanya yapılmalıdır.

TOPLUMSAL PSİKOLOJİK DURUMUMUZ İYİ DEĞİL

Topluluk olarak, izahı zor bir psikolojik durumdayız. Türkiye etnik olarak, Bulgaristan'dan çok daha karışık. Eskiden, Bulgaristan'da Bulgar veya Pomak asıllılarla evlilik çok uç bir hareket ve kabul edilemez görülüyordu, fakat Türkiye'de bu hiç dert edilmiyor. Baktım diğer milletlerde de böyle. Mesela Bulgar kökenli bir kız veya oğlan Almanla evlendiğinde doğan çocukların Almanca konuşması veya bir Rus’un Fransızla evlenip, Fransızca konuşması da....

SAÇMA SAPAN TARTIŞMALAR

Küçük konuları tartışmak yerine, büyük projeler üzerinde beyin fırtınası yapsak daha hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla, halen eski Bulgaristan zihniyetiyle düşünüp, bunu dillendiriyor bazı büyüklerim, küçükleri de peşlerine takmışlar. Çünkü başka türlü düşündüğünü iddia eden, örnek alacağı birileri halen çıkmıyor ve yok.

BULGARİSTAN - TÜRKİYE SINIRINA ABD ASKERİ SEVKİYATI  YOĞUNLAŞMAKTA

ABD ordusu mensupları, neden Bulgaristan - Türkiye sınırına askeri ve malzeme sevkiyatı yapıyor?

ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA…

Türkiye’den gelen bir çikolata paketi bile Hac’dan gelen kutsal muamelesi görürdü bir zamanlar. İnsan özüne, atasına ve köküne bu kadar mı yabancılaşır? Bu kadar mı hatırı yoktur bu toprakların ve geriye kalan yaşlılarımızın? Her kapı öyle içtenlikle açıldı ki, öyle bir sevinçle Türkiye’nin selamı alındı ki… Bu kadar mı zordur her ile ve ilçeye  bir “Aş evi” kurup, bu yaşlılarımıza günlük sıcak ve hazır yemek götürmek? Geleceğimizin hayrını görmemiz için, geçmişimize sahip çıkmamız gerek!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NAİM'İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karaciğer nakli yapılan olimpiyat ve dünya şampiyonu eski Millî halterci Naim Süleymanoğlu'nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti

İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR

Cümle cemaatin gözlediği gibi, son zamanlarda gazete ve ekranlarda görülmedik bir “gaza getirime” havası estirilmektedir. Neymiş be, Türkiye, koca Avrupa’yı ve aynı zamanda bizi, Bulgaristan’ı tehdit ediyormuş. Bilgi sahibi olamayan kimi zavallı insancıklar, bu havayı hem ağızları, hem burunlarıyla bol bol içlerine çekiyorlar. Öte yandan doğru dürüst önünü göremeyen siyasetçiler, kendi hesaplarına göre bu havayı bir o kadar daha gerginleştiriyorlar. “ Siz görmüyor musunuz, yahu, adamlar güya demokratik yollarla “neoosmanizm”i uygulamaya çalışıyorlar?”

TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZ ETKİN BİR ŞEKİLDE YENİDEN YAŞATILMALI

Bulgaristan'daki Türklerin ve  yurtdışında yaşayan kardeşlerinin insani değerlerinin; sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik hayatta yeniden etkin bir şekilde yaşanabilmesi için; insanımızın mutluluğuna, toplumsal uzlaşmaya, barışa ve demokrasinin yaşatılması için yeniden mücadeleye hazır olduklarını belirten katılımcılar, ileriye dönük toplumun gelişmesi ve güçlenmesi ile bağlantılı çeşitli proje ve stratejiler hazırlanması kanaatine vardılar.

NAİM SÜLEYMANOĞLU; "KENDİMİ DAHA İYİ HİSSEDİYORUM"

Şu an itibarıyla süreçten cumhurbaşkanımız, başbakanımız, spor bakanımız sürekli aramakta, bilgi istemekte. Kendilerine bilgi arz etmekteyiz. Bu sabah itibarıyla sevindirici bir gelişme olarak şunu paylaşabilirim. Şuurumuz kısmen açıldı. Sorulan sorulara cevap vermekte. Kendisinin nerede olduğunu biliyor. Bizim için sevindirici. Bu kronik karaciğer yetmezliğidir.

NAİM SÜLEYMANOĞLU'NDAN İYİ HABER!

Misyon Gazetesi'nin edindiği özel habere göre, Naim Süleymanoğlu'nun komaya girmesinin akabinde, dünkü gün ünlü sporcumuz Halil Mutlu, Ankara'da bizzat Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdi ve devletin zirvesinden alınan talimatlara göre, Naim Süleymanoğlu'yu Sağlık ve Spor Bakanları hastanede ziyaret ettiler ve kendisini tedavi eden sağlık yetkililerinden bilgi aldılar.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU; "HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM!"

Dolayısıyla kim ne derse desin, Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlarımızı aldık. Bakanlar Kurulu'nda tavsiye karalarını aldık. Bakanlar Kurulu'nda yapılacak aşamalı, kademeli faaliyet ve hususları, adımları hepsini biliyoruz. Ne olursa olsun, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor. Türkmen kardeşlerimizin bundan sonra geleceğe güvenle bakarak, emin adımlarla huzur içerisinde orada yaşamaları gerekiyor. Bunu kimsenin yapmaya hakkı yok. Bugün Suriye'de yaşananların Kuzey Irak bölgesinde yaşanması, gerçekten bu acı tablosunu daha da büyütecek mahiyettedir. Onun için, bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte Türkiye olalım. Olalım ki bizim gücümüz hasmımızı korkutsun. Dostluğumuzu ise pekiştirsin."

DİZ DÖVMEDİK, DİDİNDİK DURDUK...

Usanmak bilmeyen çalışkan insanlardık, kendi ekmeğimizi kendi alın terimizle buluşturur, topraklarımız evladımızdı bizim. Bunca yıl bu topraklarda sözümüzün eri gibi çalıştık çabaladık ve bunun sağladığı aziziyetle, ünümüze ün, şanımıza şöhret kattığımız yıllardan sonra, her şeye sıfırdan başlamak zorunda bırakıldık. Ve yeniden başardık, hem de ne biçim!

İKİNCİ EL LÜKS BİR "MERSEDES" GETİRMEK...

Son yıllarda bir çok çifte vatandaş göçmen kardeşimizin tek derdi, Bulgaristan'dan ikinci el lüks bir araç getirmek oldu. Türkiye'de 80 000 liraya satılan ikinci el bir "Mersedes" marka otomobili, kim Bulgaristan'dan 8000 avroya satın almayı tercih etmez...

NERELERİ GEZİYOR, NELER DÜŞÜNÜYORUZ?

Anavatanımız Türkiye'ye veya Memleketimiz Bulgaristan'a gittiğimizde  öncelikle nereleri ziyaret ediyoruz ve bu geziler esnasında ne gibi düşüncelere kapılıyoruz?

DİNMEYEN ACI

Terk edilmiş evler ve köyler içimde dayanılmaz bir acı yaratır. Hangi nedenler bir aileyi yuvasını terk etmeye iter? Boşalan evlere, köylere baktıkça hüzünlenirim. Yaşanan anıları, yaşayan kişileri, terk etmenin nedenlerini düşünüp dururum. Hâlbuki her evin ayrı bir hikâyesi vardır, her ev ayrı bir dünyadır. Dili olsa kim bilir neler anlatır bizlere. Kimler geldi geçti, neler yaşandı, tatlı ve acı anılar, çekilen sıkıntılar... Şimdi kimsesizliğe itilmiş, yapayalnız kalmış o güzelim Rodop evleri. Bu evlerin sakinleri yüzyıllar önce bu ıssız topraklarla kucaklaştılar. Bir zamanlar kuş uçmaz, kervan geçmez bu diyarlara hayat verdiler. Geldikleri toprakların tarihini de buraya taşıdılar. Dağı, taşı, dereyi, tepeyi adlandırdılar, bu topraklara anlam verdiler. Bu toprakları sevdiler, sımsıkı sarıldılar, kaderlerini, geleceğini bu topraklara bağladılar, bu toprakları yurt edindiler. Coğrafyanın çetin şartlarına rağmen bu toprakları sevdiler. Tarlaları, çayırları, bağları, bahçeleri onlar için vatan demekti. Onları bu sevdikleri topraklardan kim koparabilirdi?

PRİM ÖDEME KAYDIYLA SAĞLIK SİSTEMİMİZE DAHİL EDİLECEKLER

* Ne demek istiyorum? 53 liralık bir prim ödemek kaydıyla Yunanistan'da ve Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlık sistemine dahil edilmiştir. * Yunanistan, Bulgaristan komplekse girmezse biz oradaki hacı ağabeyimizi almak üzere ambulans helikopter de gidecek, ambulans uçak da gidecek, dağın başındaki bir köye konacak ve oradan kardeşimizi almak suretiyle burada tedavisine devam edecek. * Bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor ve bölge insanımızın bizden beklentilerine mutlaka karşılık vermemiz gerekiyor.

SİZLERDEN GELEN KURBAN BAYRAMI TEBRİKLERİ

Hayat yaşamayı, vefa hatırlamayı, dostluk paylaşmayı, özel günler ise hatırlamayı bilenler için vardır. Kurban Bayramı’nız mübarek olsun. Nice Bayramlara!

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

30 AĞUSTO ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

Toplam 512 haber.