Güncel

Güncel Haberleri

UMUTLARIMIZ BAŞKA BAHARA KALDI

Bu vahim manzara karşısında çok üzüldüm. Bizim hemşerilerimizle bir yere varılacağını artık hiç düşünmüyorum. Onlar için ilkeler hiç bir şey ifade etmiyor, çünkü para pul ve çıkar peşindeler. Bazı kardeşlerimiz, hemşeri camiamızın önündeki toplumsal ilkeleri ve sorunları yok saymayı tercih etmekte.

BİR ANNENİN YÜKÜ

Nemli gözleri sivri minare doruğuna, ağaç tepelerine, mavi bulutların özgürlüğüne odaklı... Kınalı avuç içinde, oğlunun kokusu. Yamalı kalbinde onun gurur, onur ve şöhret yükü...

CEHENNEM ADASI BELENE

Hele, bu kır saçlı, yüzleri derin kırışıklarla ve kahır dolu yaşlı yol arkadaşlarımın, bu adada yaşadıkları ızdırapları dinledikçe, duygulanmamak elde değildi; adeta kanımı donduran bu acıklı öykülerden sonra, üzüntüden dizlerimin bağı çözülüverdi…

ÇİLE KAPISI KAPIKULE

Türkiye'nin Bulgaristan ile olan gümrüklerinde, göçmenlere, yanlarında fazla bir eşya getirilmesine izin verilmiyor, bu da onları üzmekte. Suçumuz nedir? Hele Kurban Bayramları, gidin görün manzarayı Bulgaristan sınır kapılarında. Bulgaristan'la olan hudut kapılarımızda, göçmenler için özel birtakım düzenlemeler yapılması şart olmuştur...

ŞEHİT MEHMED’İN KORUSU ARTIK MANOLOVA GORA

Hiç bir fotografı yok ama Bulgaristan için şehit düşen askerlerin listesinde ismi muhafaza ediliyor. Bir de şunu öğrendik. Geçenlerde Eski Zağara belediyesini değiştirdiği yer toponimleri listesindeki "Mehmed'in korusu" isminin "Manolova gora (Manol'un ormanı) olarak değiştirildiği ortaya çıktı...

 ROTARYEN ŞABAN MUTLU 3 BİN DOLAR BAĞIŞLADI

  Bulgaristan’ın büyük dostu olan Edremit Rotary Kulübü Başkanı Şaban Rodoplu, Ardino Belediye Hastanesi’ne destek için 3000 dolarlık çek bağışında bulunarak, herkesi şaşırttı.

BELÇİKA'DAKİ HEMŞERİLERİMİZ PLATFORM KURDU

Saint Josse Belediyesi’ne bağlı,  Belçika’da yaşayan Bulgaristanlı Türklere destek amaçlı bir platform kuruldu. Belediye  Başkan Emir Kır, Meclis Üyesi Kadir Özkonakçı ve dernekçi Birgül Hasanova, Temmuz ayında Bulgaristan’ın Kırcaali, Şumen, Razgrad, Targovişte ve Silistre bölgelerini ziyaret ederek, yerel yetkililerle resmi temaslarda bulunarak, kültürümüzü daha yakından tanıyacaklar.

SINIR KAÇAĞI İNEK ÖLÜM CEZASI ALDI

Bulgaristanlı Ivan Haralampiev'e ait olan Penka, sınıra yakın bir bölgede otlarken Sırbistan topraklarına girdi. Sırp sınır güvenliğinin dikkatinden kaçan Penka, bölgedeki bir çiftçi tarafından bulundu. Kulağından kimlik küpesinden yola çıkan Sırp çiftçi Penka'yı Bulgaristan'daki sahibine, Haralampiev'e ulaştırmak istedi. Ancak AB yasaları Penka'nın ahırına dönüşüne engel oldu.

TÜRKİYE'DEN GELEN YARDIMLAR  YASAKLANACAK

 Bilindiği gibi, uzun yıllardır, ülkemizdeki din görevlilerinin maaşlarını Türkiye Cumhuriyeti devleti ödemekteydi. Teklif edilen yeni yasanın asıl hedefinde ise işte bu finansal yardımın durdurulması bulunuyor. Bundan dolayı mı tebrik ediliyor bu parti başkanı ve milliyetçi Bulgar gazetecilerin dikkatini çekerek, karşılarında şov yapılıyor?

İNCE'NİN KIRCA ALİ'DE NE İŞİ VARDI DEMEYİNİZ...

* Muharrem İnce’nin, Kırca Ali’de ne işi vardı, demeyiniz. * Muharrem İnce Kırca Alililere nasihatlerde bulundu.Gençlere; Sessiz olunuz! Ane ve babalara; Bulgara verginizi ödeyiniz! Nine ve dedelere; Sizler ise gününüzü bekleyeniz! dedi. * Bulgar polisiyle ve sadık hafiyelerle ise önceden mutabık kılınmış ki, Türkçe propaganda yaptığı için ceza dahi kesilmedi. * “Siz, Bulgar vatandaşısınız!” diyerek, bunu herkesin kafasına soktu. Sanki karşısındakiler bunu bilmezdi ve birer enayi idi...

BUGÜN FATİHA, YARIN KONSER...

Bugün Lütfi Mestan'ın başını çektiği DOST partili bir heyet, Varna iline bağlı Sarıkovanlık (Medovets) köyündeki şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edip, Fatiha duası okudu ve saygı duruşunda bulundu. Bilindiği gibi, bu köyde 1985-1989 yıllarında, Türk kimliği uğruna mücadelemizde canlarını feda eden kardeşlerimizden Nazife Hasan Mustafa ve Şakir Mehmet Şakir'in anıt mezarları bulunmakta.

İYİ BİTİRMEK İYİ BAŞLAMAKTAN DAHA ÜSTÜNDÜR…

29 yıl önce yaşanan olaylar, Cebellilerin cesareti ama bundan öte  birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmeleri sayesinde meydana gelmiştir. Her ne kadar son yıllarda bazı gelişmelerden  dolayı farklı düşünceler ve tercihler ortaya çıkmış olsa  da, en kısa zamanda  aramızdaki 19 Mayıs ruhunu, birlik ve beraberlik ruhunu tekrar  sağlayacağımıza şüphemiz yoktur.

ÖZGÜRLÜK KUTLAMALARIMIZ KİMLERİN GÖZÜNE BATMAKTA

Halbuki böyle mi olmalıydı? Barıştan, kardeşlikten ve demokrasiden bahsedenler, bu denli anlamlı bir günün atmosferini neden gölgelemek için girişimde bulundular? Bu bir yüz kızartıcı anorhonizmdır. Bunun planlayıcısı belli, senaristi ortada. Neyin korkusu ve neyin özentisidir bu?

CEBEL'DEKİ VOLKANİK PATLAMA

19 Mayıs, Saatçi Ömer’in Sofya’da ölüm hücresinde devleştiği andır, Hüsniye ablanın Mestanlı’da tankı durdurduğudur, Cebelli Avni’nin bayrak oluşudur, İsmet’in sırtında taşıdığı büyük yaradır, Rasim’in Belene’de çizdiği karakalem portrelerdir…

Prof.Dr. Yüksel Özkan Cebelli kadınları ziyaret etti

  Millevekili aday adaylarından Pof.Dr. Yüksel Özkan'ın göçmen dernekleri ziyaretleri devam ediyor. Anneleri Günü vesilesi ile Cebel Derneği Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının düzenlemiş oldukları etkinliğe katılan Prof.Dr. Yüksel Özkan, tüm annelerin ellerini öperek ve karanfiller sunarak, Anneler Günlerini tebrik etti. Cebelli kadınların; “Başkan, sen camiamızın yıllardır beklediği yola çıktın. Bu, bizler için temsiliyet anlamında gurur verici,” şeklindeki samimi yaklaşımları ve destek açıklamaları beni çok mutlu etti," dedi Prof.Dr. Yüksel Özkan.

GÖÇMENLER İŞ ADAMI ALİ DURMAZ'I UNUTMUYOR

Makinenin cesur yüreği: Ali Durmaz kimdir?

İSLAM RECEP’İN STANDINA BAKAN ZİYARETİ

 Bursa'da tertiplenen El Sanatları Fuarı'na Kırcaali'de yaşayan saç ve çömlek ustası İslam Recep ve annesi de katıldı. Genç ve yetenekli ustanın topraktan yaptığı saçlar ve çömlekler, fuar esnasında büyük beğeni kazandılar ve bu unutulmaya yüz tutmuş eski meslek ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

DÜNYADA YERİ OLMAYAN BİZLER

   Hamdolsun, kaderimizde anavatan Türkiye’mize kavuşmak da varmış. Dört elle sarıldık bu vatana. Çalmadık, dilenmedik, aldatmadık, sahtekarlık yapmadık, devleti üzmedik. Dürüstlüğümüzle, çalışarak bu günlere geldik. Nasıl olur da bu vatana minnettar kalmayalım?

Toplam 512 haber.