Güncel

Güncel Haberleri

Biz o davaya bayağı kabarık bir dosya ile gideriz.

* Erdinç bey, bizim gazetede kuklalar ve satılmış kalemler yer bulamaz… * Hangi sebepten dolayı, Sayın Süleyman Gökçe'nin otoritesi zedelenmek istendi?

DOST PARTİSİNİN KIRCAALİ OFİSİNE ÇİRKİN SALDIRI

Bugün öğleden sonra, DOST partisinin Kırcaali’deki il yönetim ofisi çirkin bir saldırıya uğradı. Kırcaali’nin bütün satılmış yandaş medyaları bu olayı görmezlikten gelirken, sanal alemde ise  sert tepkilere neden oldu.

TOPLUMUN TERCİHİ HANGİ YÖNDE

Biz, Bulgaristan Türkleri, 29 yıldır, göz göre göre mağdur edildik ve uyutulduk, fakat artık toplumumuz uyanmaya başladı ve geçmiş dönemin muhasebesini yapıyor.

KAFAM KARIŞIYOR, ARKADAŞLAR 

Emperiyalizme karşı savaşanların bayrağı ve emperiyalistlerin de korkusu olmuş Atatürk. Osmanlıyla ilişkisi olan Balkanlar'da ve bütün Türk soylu bölgelerdeki halkların yine bayrağı olmuş Atatürk. " Bunu biz biliyoruz, Ramazan Aga, anlatmana ne gerek var!" diyorsunuz değil mi?

DÜŞMANIMIZI İFŞA ETMELİYİZ

   Televizyoncu Anton Hekimyanlar gibileri birer emir kuludur. Ne emri alırlarsa, onu yerine getiriyorlar. Mesele Hocalı katliamını hükümetlerin, meclislerin, siyasetçilerin kafalarına dank dank ettirmekten ibaret.

YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR

Balkanlar’ı bize 500 yıl boyunca yurt yapan, Türk kadınının kendisinden başkası değildir. Dolayısıyla konumuz Balkanlar’ı yurt yapanların hikâyesi, son 200 yılı savaşlarla, parçalanmayla anılan bir bölgenin en cefakâr kişilerinin öyküsüdür.

HASTALIK SEMPTOMU; ŞUUR  SAPIKLIĞI

  Nedir bu "sapıklık" hastalığı, semptomları nelerdir? Akıl, fikir, mantık ve ahlak yolundan ayrılıp, doğasını değiştirip, başka uğursuz yollara sapanlara sapık denilir. Bu, beyin hücrelerinde bir nevi eksen kaymasından da olabilir. Yani halk dilince "tahtaları oynatmış" olarak ta bilinir.

VARNA ZİRVESİ; BEKLENTİLER, GERÇEKLER VE YEREL SEÇİMLER

* BULGARİSTAN İLE İYİ İKİLİ İLİŞKİLER İÇİNDE OLMAK HER İKİ TOPUMUN ÇIKARINADIR *DOST PARTİSİ, İKİ LİDERİN ARASINDAKİ BU DOSTLUĞU DAHA RASYONEL KULLANMALI

 KÖKLERİMİZİN ISPATI ŞİVEMİZDİR

Deliorman ve Dobruca Türklerinin kökeni, Celali Ayaklanmaları'ndan sonra gerçekleşen büyük Türkmen sürgününe dayanır.

GÜNDEM VE GERÇEK- 28.03.2018 ÇARŞAMBA

BAŞLIKLAR -SURİYE MESELELERİ - AFRİN, MEMBİÇ VE YİNE HERKESTEN ÖNCE FAZLASINI SÖYLEYELİM -BAYRAM DEĞİL SEYARAN DEĞİL NEDEN DURUP DURURKEN BİRDEN SİNCAR GÜNDEME GELDİ? -VARNA ZİYARETİ, BEKLENTİLERİ BÜYÜK İÇİ BOŞ ZİYARET -BİR DE BABUŞÇU KONUSU VARDI DİMİ? -DOST’UN YENİDEN DOĞUŞU …… MU? -F1 KONUSU VE SPOR MEDYAMIZIN DÜŞTÜĞÜ HAZİN DURUM -FETO BORSASI VE BU KONUYU DA TAM BİR BUÇUK YIL ÖNCE YAZMIŞTIK

Türkler ve Bulgarlar, geçmişten ders çıkarıp, birlikte yaşamanın yolunu bulmalı

“Çok kitap yazdım ama en çok bu kitabımı seviyorum, en çok buna kaynak ve emek harcadım ve en çok bu eserimle gurur duydum. Gözlemlerimi ve hatıralarımı, deneyimlerimi ve yaşantılarımı, sevinç ve üzüntülerimi bu kitaba aktardım, bu nedenle en verimli ve en anlamlı kitabım oldu. Bu kitap; bilim uzmanlarını ve eleştirmenleri göz ardı ederek, satış grafikleri ve okuyucu beklentisini düşünmeden, doğru bildiğimi yazabileceğim, en içten ve en samimi kitabımdır. Polisiye romanlarının ve aşk hikâyelerinin satış rekorları kırdığı bir pazarlama dünyasında; azınlık hakları, etnik asimilasyon, zorunlu göçler ve kimlik dönüşümleri ile ilgili kitapların demode olup gençlerin ilgisini çekmediklerini de biliyorum. Ama yüz okuyucudan birine ulaşabilsem, yüz okuyucudan birine kendimi anlatabilsem, yüz okuyucudan biri bana teşekkür etse ne mutlu bana”

TÜRK KÜLTÜRÜNE KATKISI BÜYÜKTÜ

Bulgaristan Türklerinin yetiştirdiğ müstesna insanlardandı. Türk kültürüne katkısı büyüktü. En son sevgili Abdullah Uluyurt'un basımını üstlendiği "Edebiyatımızda Balkan Türklerinin Göç Kaderi" adlı kitabı onun unutulmaz eserleri arasında yer aldı.

TAYİP GELİYOR!

Sen bilirsin işini kardeşim, kimseyi umursama. Bulgaristan ve Türkiye bayraklarını eline al ve Varna'ya koş. Varna'dan Uzun Adam geçecek, Türkiye geçecek...

Türkçe kurslar zaruret mi, zarar mı?

Türkçe eğitim sıradan bir Türkçe okuma yazma öğrenilmesi gibi görülmemeli. Mesele sıradan herhangi bir yabancı dil öğrenme meselesine indirgenmemeli. Ana dilde eğitimin, okuma yazmadan  çok daha derin manaları vardır. Çocuklarda Türklük bilincinin gelişmesi, bundan öte Türk varlığının teyididir anadilde eğitim. Yoksa bu konu sıradan bir dil eğitimi değildir.

YOLUN AÇIK OLSUN, TÜRKİYE’M!

Doktor Ali Tardu ve Doktor Asef Kazak Ulutürk'ün ne gibi muratları varsa erişsinler! Benim hayatımı yeniden bağışladıkları için, çalışma hayatlarında, kendilerine daha büyük başarılar diliyorum! Doktorlarıma nasıl teşekkür edeceğim bilemiyorum. Onların ve bütün iyi kalpli hastane personelinin ellerinden ve gözlerinden öpüyorum.

Türkiye'den AB'ye sert yanıt: Kabul etmiyoruz!

AB Bakanı ve başmüzakereci Ömer Çelik, yaptığı son dakika açıklamasında AB Konseyince kabul edilen ve sonuç bildirgesinde yer alan Türkiye'yle ilgili ifadeleri 'kabul etmemiz mümkün değildir' dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KURAN'I KERİM VE MEVLİD OKUNDU

Çayırova/Şekerpınar Balkan Türkleri Derneği tarafından ''Çanakkale, Afrin ve bu vatan için can veren tüm Şehitlerimiz için Kuran'ı Kerim ve Mevlid okuması'' tertip edilmiştir.

ÇANAKKALE ZAFERİ VE AFRİN’DEN ÇANAKKALE OLUR MU?

Ancak, Afrin’i Çanakkale ile kıyaslama gayretleri, her türlü yokluk ve imkansızlık içinde tarihinin gelmiş geçmiş en büyük savaş destanlarından birinin yazılmasına sebep olmuş, yüz yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, hala gözlerimiz dolarak andığımız, atalarımıza karşı saygısızlıktır. Ne olursa olsun, Dinimizin bize emri olan doğruları konuşmak lazım. Afrin önemli. Ama Afrin ayrı bir şey, Çanakkele ise emsali olmayan apayrı bir şeydir.

 TOPLUMSAL HUZURDAN YANAYIZ

Ülkemizdeki demokratik düşünceye sahip bütün gerçek vatansever vatandaşlarımız, bu tür köhne ve toplumun ilerleyişine köstek olan çalımların, ortadan kaldırılmasından yana. Bulgaristan'daki Türk toplumu, her zaman olduğu gibi, gerçek demokrasiden, toplumsal huzur ve barıştan yanadır...

Toplam 512 haber.