Güncel

Güncel Haberleri

GERÇEK HAYALİN ÖRGÜTLEYİCİSİDİR

En kötüsü kırılma anı sonrasında derin bir öfke yaşayıp gemileri yakmaktır. Kırılmayı bir savaş ilanı gibi algılayıp silahlanmaktır. İki taraf da daha çok yaralanacak, daha derin kırılacaktır böyle bir durumda. İletişimin sıfırlandığı yerde karşılıklı şiddet devreye girecektir. Bu hınç kimseye zafer getirmeyecek her iki taraf için de zayiata ve yıkıma neden olacaktır yalnızca.

MADAN'DAKİ HASTANEYE BİR MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ

Balkanlı insanı, ünlü Amerikalı milyoner Şevket Çapa'yı bilir, kendisi Rodoplar'ın Madan şehrinde doğma bir Pomak ve 1964 yılında, ülkesini gizlice terk ederek, daha sonra Amerika'ya yerleşiyor.

TÜRKİYE VE TÜRK DÜŞMANLARI NE ZAMANA KADAR TOLERE EDİLECEK

Delyan Peevski gibi oligarklar ise resmi devlet koruması altında ve Türk partisi olarak bilinen DPS'den milletvekilliğini sürdürmekte, kendisine karşı herhangi bir soruşturma da açılmış değil. Mayıs ayında, kendisini Avrupa Parlamentosu'na seçilmiş bir milletvekili olarak görürsek, hiç şaşırmayalım. Aynı Türk partisinden, acaba başka hangi milletvekilleri ve yöneticiler, bu tür kara para aklama ve kaçakçılık işlerine karışmış durumda? Bunların Türkiye topraklarında ne gibi gizli yatırımları bulunmakta? Bu yatırımlar, kimlerin üzerine yapılmıştır? Neden DPS'nin Türkiye temsilcileri Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu gezileri ile mükafatlandırılmakta? Aynı bu partiye, Türkiye'de yaşayan bazı çifte vatandaş göçmenler hala neden oy vermeye devam etmekte? Kara para aklayıcılarına ve terör örgütlerine finans sağlamakla itham edilen çevrelere, siyasal destek sağlamak, vatana ihanetle eş değer sayılmaz mı? Delyan Peevski gibi, Türkiye ve Türk düşmanları ne zamana kadar tolere edilecek? Türk ekonomisine verilen zararların, terörizmin açtığı yaraların hesabını kimler verecek?

GENÇLERİMİZİ, YÜKSEK ÖĞRETİM İÇİN TÜRKİYE'YE GÖNDERELİM!

Gençlerimizi, yüksek eğitim için Türkiye'ye gönderelim! Onların istikbalinin önünü kapatmayalım! Gerekiyorsa, liseyi de Anavatan Türkiye'de bitirsinler. Batı Trakyalı kardeşlerimiz gibi. Siyasi liderlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın kanat önderleri hemen bu konuya acilen eğilim göstermeliler. Gerekirse, Bulgaristan'da Türkçe liseler ve üniversiteler açalım. Lütfen, beni Bulgarların veya İngilizlerin dilinde, Türk kardeşlerime mektup yazmaya mecbur bırakmayınız...

MUSTAFA BOZBEY'DEN DOST'A DOST ELİ

Bizler, göçmen camiasını her zaman bir bütün olarak görmekteyiz. Bulgaristan'da yaşayan öz kardeşlerimizi de her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalarını arzuluyoruz. Bizim açımızdan DPS veya DOST partisi aynı saygıyı ve hürmeti hak etmekte, işte bundan dolayı biz onlara eşit mesafede durmaktayız.

DOST PARTİSİ GENEL BAŞKANI BAZI ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNMAK İÇİN ANKARA'YI ZİYARET ETMİŞTİR

Bulgaristan'daki Türk partilerinin yöneticileri son günlerde akın akın başkent Ankara'yı ziyaret etmekte. Bunun sebebini irdelediğimizde bazı ipuçlarına ulaşmak zor değil.

NUTELLA KAVANOZU

Aşağı indiğimde çöp konteynerini karıştıran üç çocuk gördüm. Birisi boş bir nutella kavanozu buldu. Gözlerinin içi güldü. Kapağını açıp, parmağıyla içinde kalanları sıyırmak istedi ama buna ablası izin vermedi. "Eve götürelim, açma!" dedi.

SÜT DÖKMÜŞ KEDİ GİBİSİNİZ, YANLIŞ MI YAPTINIZ YOKSA...

*Tuna’ya sel gelse, Persin Adası'nı alıp götürse bile, Belene zulmü asla aklanamaz. *Ne var ki, biz Türklerden, ölüm adasına Bulgar ismiyle kapatılan yoktu. İsimler, o uğultulu ve karanlık adada işkence mengenelerinde, tecrit odalarında, örs üzerinde, tokmakla Türk kemiği kırılarak, aç bırakılarak ve daha bin bir işkence uygulanarak zorla değiştirilmişti. *“Türk, tükürdüğünü yalamaz” diyenler bilir ki, Papaz Kortezi ada meydanına gerilen duvara isimleri yazdırmaya başladığından, Türkiye’deki kahramanlarımızdan birkaç kişilik bir heyet Persine uğradı ve “Papaz efendi, biz bu adaya Türk isimlerimizle girdik ve Bulgar isimlerimizle çıktık. Lütfen, Anıt Duvarı'na giriş isimlerimizi yazınız!” ikazında bulunmuştu.

BAL-GÖÇ'ÜN GELECEĞİNE DAİR

*Bal-Göç'ün en öncelikli misyonu ve kuruluş sebebi, Bulgaristan'da ve Balkanlar'daki soydaşlarımızın haklarını ve çıkarlarını korumanın ötesinde, stratejik olarak, oralardaki dini ve etnik varlığımızı muhafaza etmektir. *Bal-Göç yönetimi geniş konsensüs ve mutabakat ile oluşmadığı sürece, kendince ne kadar geniş ve kapsamlı çalışma programları, yeni stratejiler geliştirse de, pek bir etkinliği olmayacaktır.

KIZ ÇEŞMESİ

Gerçi, nerelisin diye sorulduğunda, tüm yaşadığım ve doğal olarak sevdiğim yerleri benimsemek gibi bir huyum olduğundan dolayı, tüm ülkelere ait olma hissine kapılmaktayım ben.

KGB'NİN ELİNE Mİ KALDIK?

Şimdiye kadar, Bulgaristan Müslümanları konusunda, Veliko Tırnovo Üniversitesi'nden herhangi bir bilim adamı bir açıklamada bulunmamıştı. Bu değişikliğin sebebi nedir?

Благодаря ти, Мехмет Аййълдъз!

Мехмет, ти живя достойно! Мехмет, ти има смелостта да се изправиш срещу ДС и КГБ! Мехмет, ти има смелостта да разобличиш мита за "освободителя" Доган! Мехмет, ти има смелостта да останеш неразбран!

MEHMET AYYILDIZ'IN SON ARZUSU VE HAYALİ...

Bugün, göçmen camiası, omuzlarda ve Türk Bayrağına sarılı bir tabutta, kahramanımız Mehmet Ayyıldız'ı son yolculuğuna uğurlayacak.

CHP OSMANGAZİ TEŞKİLATININ TAVRI ASLINDA KİMEDİR?

CHP'nin içinde hakim olan bir kitle var. Her ne kadar Emin Balkan, kendi partilerinin adayı olmasa da, Bursa'da açık ara en büyük potansiyele sahip göçmen camiasının güçlenmesini ve etkili olmasını istemeyen bir kitle bu. Çünkü, çok iyi biliyorlar ki, göçmen camiası, kendi içinden güçlü adaylar çıkarırsa, ileride hakimiyetini kaybedecekler. Aynı durum, Yüksel Özkan, aday gösterildiğinde yaşandı. Yüksel Özkan'ın beklenenin altında oy almasının en önemli sebeplerinden biri, Yıldırım ilçe teşkilatının seçimleri sabote etmesi olmuştur.

BAL-GÖÇ PARTİSİ Mİ KURACAĞIZ NEDİR...

* Herif, Sütkesiği'nde çıkmış kürsüye ve avaz avaz bağırmakta. Güya, Türkiye'nin işlerine karışmasını istemiyormuş. İstemez, tabi ki, çünkü işine gelmiyor. Halbuki, Türkiye veya göçmen camiası, henüz bunlardan bir hesap sormaya yanaşmadı. Herhalde, bütün korkuları da bundan kaynaklanmakta... * Göçmen derneklerinin içine siyasetin sızması neticesinde ortaya çıkan nahoş gelişmelerle karşı karşıya kalmaktayız. Sağcısı ve solcusu, derneklerimizi parsellemek kaygısına düşmüş. Ortalık, dernekler sayesinde siyasi kariyer hayal edenlerden geçilmiyor.

NEŞELİ YILLARA

Bir yıl daha eksildi hayatımızdan denir ya; aslında buna bir yıl daha eklendi hayatımıza diye bakmak da mümkün. Her birimiz kendi adımıza geçen yılın bir değerlendirmesini yapacağız. Aslında bir değerlendirme furyası kaplayacak etrafı. Bu yıl neler oldu? Yılın en iyileri, bu yıl çıkan kitaplar vs.

YOL

Yolcu yolunda gerek derler ya, hani o saat çalınca, sırtlarsın yükünü ve düşersin yollara... Evvel zaman yolcuları kim bilir nasıldı? Upuzun geçen yollarda, ne hikayeler anlattılar birbirine. Meselâ, bir kervansarayda eşkıyalardan kaçmayı düşünen kişiler, aralarında neleri konuşup, birbirine kenetlendiler?

PARA KOKUSU

"Anamı babamı trafik kazasında kaybettim. Ekmek alacak param yok, biraz para göndere bilir misin." Vay be, paranın kokusunu ta Gana'dan almış. "- Kızım, yavrucuğum. Senin bilgisayarın var. İnternetin var, onu kullanma becerin var. Allah bilir daha nice becerilerin vardır.

Toplam 512 haber.