Güncel

Güncel Haberleri

KOCA ÇINAR DALLARI

Günün birinde bir deli, öteki deliye sormuş; - Deli, bir fil ağaca çıksa nasıl iner? Öteki zır deli hemen cevabı yapıştırmış; - Bir yaprağın üstüne oturur ve son baharı bekler... Yani, Cami cemaati son baharı bekliyor. Bir heyecan, bir hayat ışığı ve gür bir ses duyulmuyor. Herkes pusmuş, kendi kabuğuna çekilmiş.

GÜÇLÜ BİR YUMRUK OLSAK, BÜTÜN DUVARLARI EZİP GEÇERİZ...

* Bulgar mafyası ve yeni türemiş oligarsi ile yıllardır ilişki kurmuş her bir DPS lideri ve aktivisti, Bulgaristan'daki Türklerin birliğini asla arzulayamaz. Görevleri lehimize değil, aleyhimize çalışmaktır. * Aramızdaki birliğin çimentosu sağlam olmuş olsa, yakında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, bizler minimum 6-7 tane Türk vekil çıkarabilliriz, maksimumda ise 10'dan fazlasını buluruz. On tane gerçek Bulgaristan Türkü, Avrupa Parlamentosu'nda, değil sadece bizim toplum için, ayrıca Anavatanımız Türkiye adına bile harikalar yaratabilir. * Ya yerel DPS örgütleri bugünlerde ne yapıyor? Delyan Peevski'yi ön sıralarda deputat adayı olarak gösteriyorlar??? Yarabbim, sen akıl ve fikir ver bizlere!

ZÜLFO BEY, ÇİZMEYİ AŞMA!

Zülfo bey, işte burada dur derim ben sana. Haddini bil; çizmeden yukarı çıkma! Af edilmeyecek kadar ileri gitmişsin.

TEKDÜZE GÜNLER

Bu adamın bir de özelliği varmış, başına ne gelirse gelsin, yüzündeki gülümseme belirtisi hiç eksik olmuyormuş. Onu görenler de, bu adamın her gün mutlu ve mesut yaşadığını düşünür, kıskanırmış. Ona, adam gibi adam lafı pek yakışırmış, adı da zaten Adem'miş ya.

ŞEVKİ AĞABEYİ KAYBETTİK

Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Şevki Kurtulmuş Beyefendiyi kaybettik. 1955 yılında Kırcaali'nin Salifler köyünde doğmuş olan Başkanımız, bütün yaşamı boyunca, Bulgaristan Türklerine ve doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmeyi, kendisine ilke edinen bir dava adamıdır.

KISKANÇLIK BABAM, KISKANÇLIK!

Şu yaşıma kadar yaptığım gözlemlere göre, komşu komşuyu en çok kıskanıyor. Bu bizim atalarımızı da rahatsız etmiş olmalı ki: “Komşu komşunun tavuğunu kaz, karısını kız görür!” diye bir laf bile etmişler. Baştan sona kadar haklılar. Bunu ben de doğruluyorum. Benim tavuğun sırtı soyulmuş, kart deyyuz yürümesini bile başaramazken, komşu tavuğu kaldırmış başını, serbest serbest adımlarken, kim onu kaz yerine koyup kıskanmaz. Dahası var. Komşu komşunun kabağını da kıskanır, bahçedeki vişnesini de...

DOST PARTİSİ AZINLIK STATÜSÜ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYOR

DOST Partisinin MYK toplantısının bu kararına göre, Bulgaristan'daki Türklere etnik azınlık statüsü tanınması için, gerekli alt yapı çalışmaları ve teşkilat yapılanmasından sonra, ülke bazında büyük bir imza toplama kampanyası başlatılacaktır.

KADINLARIMIZ TOPLUMUN HER AŞAMASINDA YER ALMALI

Türk dünyasındaki kadın sorunlarının konuşulduğu ve tartışıldığı konferansta, söz alanlar arasında bir çok değerli ve tanıdık isim de bulunuyordu; Azerbaycan’dan Ganire Paşaeva'nın yanı sıra, Yunanistan'dan Işık Sadık Ahmet, Türkiye'den Emete Gözügüzel, Bulgaristan Seniha R.Sabri, Almanya'dan Fatma Aktaş, Doğu Türkistan Sema Bidak, Türkiye'den Havva Pehlivan, Gagauzya'dan Vera Ertuğrul, Türkiye’den Prof.Dr.Hasine Şen, Çuvaşistan'dan Nadina Cavadova ve başkaları.

8 MART KUTLAMASINDA KAHRAMANLARIMIZA SAYGI

Cebelli kadınların çoğunluk sağladığı kutlamada bir ilk de gerçekleşmiş oldu. Bu yılki programın onur konukları arasında, Bulgaristan'daki eski despotik komünist rejim esnasında, oradaki Türklerin başkaldırı ve isyanlarında öncülük eden bazı şehitlerimizin, gazilerimizin ve siyasi mahkumlarımızın eş ve yakınları onur konukları olarak bulunuyordu.

İÇİMDE UÇUŞAN MAVİ KELEBKLER

Okudukça özgürleştim, ruhumun özgürleştiğini kavradım ama özgürlük kavramının uçsuz bucaksız olduğunu da sezdim... Özgürlük, benim açımdan sevgi yumağı ile eşdeğerdir. Sevginin olduğunu dünyada, en güçlü ve değerli varlığın insan olduğunu anladım...

AK PARTİ'DEN BAL-GÖÇ'E ZİYARET

31 Mart yerel seçimler öncesi, Bal-Göç genel merkezi hemen hemen her gün siyasi parti temsilcileri ve adayları tarafından ziyaret edilmekte.

EY, BELENECİLER! - 2.

Sizin siyasi fonksiyonunuz yalnız ve bir tek tazminat beklemek mi? Ne kolay unuttunuz bütün çektiğiniz ızdırapları? Bulgar-Romen sınırında, Tuna akmaya devam ediyor ve utançtan “dayanamıyorum, kıyımı yıkacağım” diye haykırıyor, sesi çıktığı kadar.

TÜRK DÜNYASINDA KADININ ROLÜ KONFERANSI

Bu toplantı sebebi ile, önümüzdeki Mayıs ayında Bulgaristan’da yapılacak olan AB Parlamento seçimlerinde, özellikle kadın adayların ön plana çıkarılmasına vurgu yapacağız. Konferansın, Bulgaristan’ki tüm siyasi partilerin kadın aday göstermelerini teşvik edici ve itici bir güç olmasını amaçlıyoruz.

KANAAT ÖNDERLERİ VE SİYASİ LİDERLER ÇOĞALIRKEN...

Belli ki, Sofya’da kümelenmiş tanıdık takım, Türklerin arasından siyasi arenaya çıkarılacak yeni oyuncular aramakta. Bunları çoktan bulup hazırlamışlardır ama henüz yeni üçüncü bir siyasi partiye şu an ihtiyacımız yoktur. Bizlere  temizlenmiş ve kara kurtlardan arındırılmış tek bir siyasi parti çatısı yeter de artar bile. Kendi bünyemizin bunca parçaya bölünmesine izin verirsek, sonuçta bizler de Cemal Kaşıkçı misali, koskoca bir azınlık toplumu olarak ortalıktan kaybolup gideriz.

ŞIMARIK ÇOCUK

Bir şeyi sevgiyle yaptırmak zorla yaptırmaktan daha kolay ve kalıcı olduğunu unutmayalım. O minik kalplerin zehirlenmelerine mani olalım, nefretten uzak tutalım. Gönüllerine küçücükten sevgi ve merhamet aşılayalım. Sevgi bir mucizedir, nice politikacıları dize getirmiş ve nice savaşları sona erdirmiştir onun mucizevi gücü, bunu unutmayalım.

İNCİ

Siz, inci nasıl oluşuyor duymuşsunuzdur, kesin. Beni en çok etkileyen ise incinin midyenin ızdırabından doğuşuydu. Kendi yarasını sarmak için, yabancı kum tanesinden oluşan istem dışı bir maddeden kurtulmak için, kendi yarasını sarması bana göre, doğanın mucizelerinden birisidir.

AŞK MASALINDAN AŞK MASASINA

Geçmişte evlilikler çok daha pragmatik temeller üzerine kurulurdu. Romantizm ve aşkın evlilikle ilişkilenmesi biraz da modernizm ve kentleşme ile gelen bir durum. Geçmişte insanlar ilk kez, evlenince seks yaparlar ve bunun aynı insanla ölüme kadar sürmesi demek olan bir evlilik sözleşmesi içinde olurlardı. İnsan ömrü şimdiki gibi uzun olmadığından belki de daha sürdürülebilir bir durumdu bu. Bugün ise insanların bir kişiyle evlendikleri zaman başkalarıyla seks yapmayı bırakacakları taahhüdünü vermeleri isteniyor. Sadakatsizlik ise evlilik icat edildiği günden beri var.

BAL-GÖÇ YÖNETİMİ GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI GİBİ OLMALI...

Yıllardan beri, en tartışılan konuların başında Bal-Göç yönetiminin yapısal durumudur. Bizim ve aslında insanımızın da genel kanısı, yönetimlerin her kesimden ve her görüşten insandan oluşmasıdır. Yıllar içinde buna kısmen uyulmuş olsa da efektif sonuçlar alınamamıştır. Buna birçok sebep sayılabilir ama temel sebep, kuşkusuz yönetim anlayışında olmuştur. Bir kesim de Bal-Göç yönetiminin tamamı generallerden oluşmaması gerektiğini savunuyor... Çünkü onlara göre, bu defa iş yapacak insan kalmıyormuş. Tam tersine, Bal-Göç yönetimi Genel Kurmay Başkanlığı gibi olmalı.

Glavinitsa Belediyesi Başkanlığına AÇIK MEKTUP

Bugün artık, koskoca okul binası boş, avlusu çocuk cıvıltısına hasret derken, bir de ne göresin: Adam okul avlusunu tarla yapmış ve çalışıyor. Duyduk ki, okul satılmış. Buna da “Eski köye yeni adet!” derler. Şu satış işlemi, gerçekten hangi aklın oyunu?

Toplam 512 haber.