Güncel

Güncel Haberleri

ESKİ TAS ESKİ HAMAM AMA NE ZAMANA KADAR...

* Eğitim düzeyimiz yüksek olduğundan dolayı, bizleri aralarında görmekten hep çekindiler, çünkü cahil ve bilgisiz kişileri yönlendirmek ve manipule etmek çok daha kolay. * Şimdilerde yeni siyasi parti kurmak moda haline dönüştü. Aldığım bir habere göre, bir grup siyaset meraklısı, dünkü gün Ankara'ya gitmiş. Yeni bir parti kuracaklarmış. * Yakında, 16 Haziran günü, Filibe'de ise başka yeni bir siyasi oluşumun startı verilecek, şimdilerde davetiyeler dağıtılmakta. İlginç ve frapan olan ise, bu girişimi başlatacak olanların tümü, çok yakından tanıdığımız son dönemin başarısız siyasetçileri olmasıdır.

EN SONUNDA DAVAYI SATTIK

Gözü yaşlı eşlerin, geride kalan çocukların, dedelerini, belki de, hiç görmemiş torunların hesabından çektiğimiz kredinin ödeme taksitine af mı geldi zannediyorsunuz?

TÜRKLER, OYUNU KİME VERECEK?

Yiğidin harman olduğu yer, Peevski'nin kucağı değildir...

BUGÜN CEBEL'DE HAVA MUHTEŞEMDİ...

Ne oldu şimdi? Özür özür üstüne diliyorlar ama bunlara güven kalmadı ki. Artık peşlerinden koşan da olmaz. Tek çareleri kaldı; temizlenip, arınıp ve tövbe edip, aramıza dönecekler. Tabi ki, savcılıktan temiz kaydı da gerek!

CEBEL VE 19 MAYIS

30 yıl önce, burada olanlar konusunda fazla söze gerek yok. 30 yıl önce, Cebel'de yazılan destanı artık bilmeyen yoktur. O gün, Cebelliler sayesinde yaşananlar, Cebel'i Balkanlar'ın hak ve özgürlük savaşçılarının en önemli beşiklerinden biri olduğunu kanıtlamıştır.

BERABER BAŞARACAĞIZ

Son yıllarda, bazı siyasi odakların partizanlığı ve Cebellileri Cebellilere karşı kullanmaya kalkışmaları, bizleri derinden yaralamakta ve üzmekte. İşte bundan dolayı, iktidarda kalmak veya iktidar olmak uğruna, aramıza düşmanca giren bazı şahısları, bizler daha fazla çevremizde barındırma malıyız. Artık, buna bir son vermeliyiz!

DPS KIRCAALİ ÖRGÜTÜNDE BÜYÜK SKANDAL

Geçenlerde aldığı bütün görevlerinden istifa etmiş olan DPS İlçe Başkanı ve Muhtar Yardımcısı Mümünali Durmuş, bugün emniyet güçleri tarafından, görevini kötüye kullanmaktan ve işlediği büyük ölçüde finansal yolsuzluklarından dolayı tutuklandı. Bilindiği gibi, eski DPS yöneticisi Mümünali Durmuş'un isteği ve baskıları üzerine, iki yıl öncesi, Kırcaali belediyesi bünyesinde görev alan 20 den fazla memur, siyasi tercihlerinden dolayı, işten çıkartılmıştı.

SAYIN RUMEN RADEV, İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Rumen Radev, başkent Sofya'da iftar yemeği verdi.

MESELE BAL-GÖÇ DEĞİL, MESELE CAMİADIR...

STK'larımızın çoğalması olumlu bir gelişmedir. Bu daha fazla insanımıza ulaşmak demektir. Ama burada esas olan bu gücü birleştirmeyi başarmaktır. Camiamızın amacı bu güçleri birleştirip, karar verici mekanizmaların içinde söz sahibi olabilmektir.

BULGARİSTAN'DAKİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Göçmen camiası ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bizler her zaman ve her konuda Bulgaristan'daki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız ve esirgemeyeceğiz. Bu toplantımızı paralel olarak aynı günde gerçekleştiriyoruz, çünkü bizim kalplerimiz de bugün Kırcaali'de atmakta.

LÜTVİ MESTAN'IN GEÇİRDİĞİ KAZA, KOMPLO TEORİLERİ VE FAZLASI

Burada, bu kazayı kimse farklı yerlere çekmesin ve değişik beklentiler içine girmesin. Özellikle de birilerinin paralı ayakçılığını yapan bazı komplo meraklıları. Yok DOST ağır yara alacakmış da, yok orada bilmem ne toplantısı yapılmış da, yok toplantıya şunlar bunlar katılmış da, filanca kişilerin orada ne işi varmış gibi öküz altında buzağı arama gayretleri içine girmiş birileri...

YÜKSEL ÖZKAN, TEKRAR BAL-GÖÇ GENEL BAŞKANI OLABİLİR Mİ?

Sivil toplum kuruluşlarının siyaset ilişkilerinde, STK yöneticilerinin siyasi kimliği olup olmaması sık sık tartışma konusu olur. Özellikle bir STK başkanının kesinlikle siyasi kimliği olmaması gerektiğini savunur bazıları. Biz bu görüşlere katılmıyoruz. Hatta bilakis, gerek STK başkanı, gerek yöneticilerin siyasi kimlikleri olması, aynı STK'nın hayırınadır.

DOST GRUBUNUN KAPATMA SEBEBİ

Önceki gün arkadaşlar söyledi. DOST Partisi kurulduğunda, kahraman kesilen birisi, bu isimde bir grup kurmuştu. Dava, dava diye atıp tutan kahramanımız, şimdi de aniden bu grubu kapatma kararı almış. Bazı grup üyeleri de, bayram değil seyran değil, durup dururken, bu nereden icap etti diye birbirlerine sorular soruyormuş. Biz söyleyelim; Grubu kapatmasını, peşinden gittiği eleman istemiş.

ELEMANIN PEŞİNDEN GİDEN GARİBANLARIN CEVAPLAMASI GEREKEN SORU

Kendi hırsının peşinden giden ve bu hırsının içinde boğulup gidecek eleman peşinde, iki buçuk zavallının neyin peşinden gittiklerini anlamaları için çok basit bir sorunun cevabını bulmaları yeterli olacaktır.

BEŞ ON GÜN SONRA, ELEMANIN NE KADAR BOŞ TENEKE OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK

Camiamızda, kendini pazarlamaktan başka bir niyeti olmayan elemanın biri kongre sürecinde, hemen kendini ortaya attı. Yenilenme ve gençleşme sloganı ile yola çıkan eleman açısından, olayın asıl trajikomik tarafı da yanında tek gencin olmamasının ötesinde, etrafında ellili yaşlarda olan kişilerden başka kimse de yok…

BİRİLERİ NASIL BİR TUZAĞA DÜŞTÜKLERİNİ ANLADIKLARINDA, KENDİLERİ İÇİN İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAKTIR

Bu seçim sürecinde de, "Aday değiliz!" diye söz vermelerine rağmen, kendilerinden beklendiği şekilde perde arkasından çalışmalarına devam etme gayreti içinde olanlar vardı. Bu konuda, kendilerine telkinde bulunulduğunda, her zaman olduğu gibi inkar edeceklerdi. Bunun için, bunların gerçek niyetleri konusunda kimsede şüphe bırakmayacak şekilde teşhir etmek gerekiyordu. Bunun başarmanın en kolay ve basit yolu bunları kışkırtmak olacaktı. Ki bunlar da dünya kadar eski bu zokayı fark edemeyerek hemen yuttular…

DÜNYADAN Bİ’ HABER "VİZYONERLER"

Bir yere talip olmak için, önce bu kitlenin takdirini almak lazım. Bu işler ekip işidir. Bilgi beceri ve ehliyet işidir. Ama herşeyden önce, başında bulunduğun kitleye hakim olma işidir. Onlar tarafından sevilip, sayılma işidir. Oysa bunlar, kimsenin adam yerine koymadığı, iki buçuk kişiyi geçmeyen, kendi kendilerine gelin güvey olmaya kalkışmış pişman “vizyonerler”...

Мустафа Алиш Хаджи; Не съм запознат с думите на Чавушоглу, много моля мюсюлманското вероизповедание да не бъде вкарвано в тези политически теми

Вижте какво, целият закон от 2002 година беше дискриминационен! Само единствено мюсюлманското вероизповедание имаше проблеми с господин Неджим Генджев. И държавата го знаеше това. Но казаха тогава, мюсюлманското вероизповедание да се регистрира в съда, а останалите няма. Това положение се поддържаше изкуствено. Но аз не искам да обвинявам никого защото няма как да стане! Както и да е, когато стигна въпросът до промяна на Закона за вероизповедание, а именно, вероизповеданията да бъдат субсидирани от държавата, ние сме говорили по този въпрос изключително много пред обществото, това решение беше добро. Нали искаха да се спре външното финансиране! Казахме, окей.

BAL-GÖÇ'TE KONGREYE DOĞRU

Yıllarca yerimizde sayıp, hiç bir şey elde edemediysek, buna sebep, bu bozguncu zihniyet olmuştur. Artık camiamız, insanımıza zerre kadar faydası olmamış, buraları kendi menfaatleri için kullanan ve bunlara destek olan üç beş uyduruk elemandan temizlenecektir.

Toplam 512 haber.