Güncel

Güncel Haberleri

Beraber olunca, önümüz ve ufkumuz açılıyor

*** Kendi aramızda, bizleri ileriye götürecek birlik ve beraberliği henüz sağlayamadığımız için, Türkiye'mize ve memleketimize bir hayli borçlu sayılırız.

Kimler Bulgaristan vatandaşı olabilir

Misyon Gazetesi: Sorguluyor, Araştırıyor, Cevaplıyor...

Ah, be canım...

Evet, canlarım & göçmen kuşlarım benim, bu cumartesi Ziraat Parkı'nda gerçekleşecek olan göçmen panayırında, hep beraber Bulgaristan'ın en ünlü şarkıcılarından namı değer Toni Storaro'yı dinleyeceğiz...

Onlara göre

Kamuoyunun Dikkatine

Deniz Hayrula - O artık bir yıldız

Bulgaristan'ın moda dünyasında öne çıkan tek Türk asıllı manken olmamasına rağmen, Deniz Hayrula, moda endüstrisinin tasarımcılarının ve popüler tivi realit programcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor.

MİSYON GAZETESİ: SORGULUYOR, ARAŞTIRIYOR, CEVAPLIYOR...

Bu yeni köşemizde okuyucumuzu, benzer konularda doyurucu bir şekilde aydınlatmaya çalışacağız. Gerektiğinde konsolosluk ve bakanlık yetkililerine başvuracağız. Bu konulara hakim tecrübeli danışmanlar angaje edip sizleri bilgilendireceğiz... Sizleri ilgilendiren bütün konuları ve sorunları rahatlıkla bizimle paylaşabilirsiniz, şikayet ve temennilerinizi de iletebilirsiniz.

Kabri, bayrak hak ediyor...

* Nuri Turgut Adalı'nın ömrünü harcadığı değerler, demokrasi mücadelesi ve Türklük sevdasıdır. Dolayısıyla, kabri iki bayrağı hak ediyor. Sol tarafa Bulgaristan, sağ tarafa Türkiye Cumhuriyeti bayrağı... * En önde gelen kahramanımıza, bu saygıyı ve vefayı neden göstermiyoruz? "Aman, başkaları ne der!" kopleksimiz, şimdiye kadar bize ne kazandırdı?

Ve bizim yerimiz burası dedik!

Toplum önünde; sorumluluk duyguları yok.

* Törenlerde ve etkinliklerde; boş ve çarpıcı sözlerle halkın zamanını tüketerek güncel hayatını sömürüyorlar ve sonra da kendi rahatlarına bakıyorlar. * Türk azınlığın, dil ve kültürünün gelişiminle ilgili söz ettiklerini hiç duydunuz mu? * Aslında bu konulara şimdiye dek çözüm bulunabilirdi, ama bulmuyorlar işte; çünkü T. Jivkov rejiminin asimilasyon politikasının devamcısı ve hizmetçisidirler...

Bal-Göç, hepimizin derneğidir

* Bal-Göç tüzüğünde, genel kurul toplantısından 15 gün önce üyelikleri kabul edilen ve aidatlarını yatıran tüm üyelerin, genel kurul toplantısına katılıp oy kullanabilecekleri belirtilmiştir.* Divan Başkanı Sayın Sabri Mutlu’yu dik duruşundan, verdiği doğru ve hakkaniyetli karardan dolayı kutluyor, kendisi ile aynı fikirde olduğumu belirtiyorum. * 13 Mart Pazar günü yapılan genel kurulda yaşananlar, Veli Öztürk’ ün Kayyum tayini istemekte ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.

Arkamızda lambaların ışığını kıstık da geldik...

* Alnı ak, vicdanı pak ve çelik ruhlu aksakallılar ilk kez bir kürsüye çıkıp özgürce nutuk atıyorlardı. Tarihimizde bu en büyük ve heyecan dolu mitinglerden Bulgar medyasının hiç biri bahsetmeyecekti.* Her birimiz aynı ateşte bir kıvılcım, aynı davada bir er veya çavuştu. Bu toprakların daha önce görmediği bir paşa veya bir generaldi. * Biz Bulgaristan’a, memleketimize, vatanımıza “Elveda Rumeli” demedik.

Biz neden Peevski'yi milletvekili seçtik

* Oligark ve yasadışı işlere karışmış olan, HÖH içindeki milletvekili Delyan Peevski miydi? Evet! * Türkiye'den bizim gönderdiğimiz oylarla milletvekili seçildi. Şimdi vicdanımız çok rahat mı? * Lütfen, kimse kendini daha fazla kandırmasın...

İsmail Hakkı Tonguç kimdir? Köy Enstitüleri neden açıldı ve neden kapatıldılar?

* Dönemin Kültür Bakanı Saffet Arıkan'a, köy enstitülerinin temelini oluşturacak bir rapor sundu. 1936'da Kayseri, Çorum ve Yozgat illerini kapsayan bir geziyle, buralarda eğitmen kurslarının açılabilirliğini araştırdı. Temmuz 1936'da da Köy Enstitüleri'nin önceli sayılan ilk Eğitmen Kursu'nu Eskişehir iline bağlı Mahmudiye'de açtı. * Atatürk'ün desteği ile o dönem Türkiye'deki okuryazar oranı 'dan az olduğundan, okuryazar sayısını artırmak için eğitmen kurslarında altı aylık bir eğitimle, askerliğini okuma yazma bilen çavuş olarak yapmış gençler eğitmen olarak yetiştirildi ve köylerine eğitmen olarak gönderildi.

Bulgaristan'da Ulusal Nüfus Sayımı Başladı

* Dinî veya etnik mensubiyetten feragat etmek, gizlemek, kişinin kimliğini, kültürünü, örf ve geleneklerini gönüllü olarak asimilasyona feda etmek anlamına gelmektedir. * Ülkemizdeki Müslüman toplumunun gelişiminden sorumlu olarak Bulgaristan'daki ve yurtdışındaki bütün Müslüman kardeşlerimizi, dinî ve etnik aidiyetlerini açıkça ve yüksek sesle ifade etmeye ve kimliklerini sadece aile ortamında değil, toplum içerisinde de korumaya çağırıyoruz. * Başkalarının sizin tanımlamasına izin vermeyin!

Toplam 512 haber.