Politika

Politika Haberleri

UPUZUN "EVET!" VE "HAYIR!" OYUNU...

***BU SEFER, BEŞ YAŞINDAKİ TORUNUMA OKUDUĞUM, 10-15 SORUYA "HAYIR" VE "EVET" CEVAPLARI VERİLEN BİR KİTAPTAN ESİNLENEREK YAZMAK GELDİ İÇİMDEN. *** BİR HAKKI TALEP ETMEYEN ÇOĞUNLUĞA, ZORLA HAK DAYATILMAZ. EN BASİT BİR ANKET SONUCU BİLE, HALKIN NEYE İHTİYACI OLDUĞUNU VE OY VERECEĞİ KİŞİLERDEN NE BEKLEDİĞİNİ GÖSTERİR.

Zarar veren birkaç deyyustan kurtulsunlar...

*** Artık bir diplomatik sır değil, son birkaç yıldır, Türkiye'deki bazı resmi merciler ve iktidar partisi, Bulgaristan'daki Türkleri temsil etmeye gayret gösteren HÖH (DPS) partisi yöneticilerine karşı bayağı önyargılı ve ketum bir davranış sergilemekte. *** HÖH'ün önde gelen lider tayfasının, ülkedeki mevcut oligarşik kast tarafından belirlenmesi, Türkiye gibi bir devletin yöneticileri ve diplomatik temsilcileri ile bir araya gelmeleri hayal bile edilemez.

Mesele DPS değil...

DPS, ANKARA'YA SIZDI...

* Bugün gördüm, bir vekilimiz, DPS'nin resmi Bursa temsilcisini Mecliste kabul etmiş. BRTK ise Meral Akşener'in ziyaretine gitmiş. * Gönüller çözüm ve anlayış beklerken, muhalefetin peş peşe kurduğu Balkan Masaları, beni şimdilik fazla mutlu etmiyor. Belki, iktidar da bu konuda, nihayet kendi inisiyatiflerini kullanır diye cılız beklentilerim yok değil. * Belli ki, bizim insanımız artık Türkiye'nin desteklemediği bir DPS'yi gönlünden ırak tutmak için uğraş vermekte. Yani Bulgaristan mafyası bayağı zorlanmakta ve bizleri ikna etmek için haddinden fazla servet harcamaya mecbur kalıyor.

DOST ve Simurg efsanesi

* Bizim konuşmak istediğimiz, seçim sonrası yapılan yorum ve analizlerde arka planda kalan ve pek bahsedilmeyen DOST partisidir.  Çevremizdeki birçok kişi merak edip, parti hakkında sorular soruyor. * Partinin genel başkanının şu andaki düşüncesinin ne olduğunu bilmiyoruz, ki belki bu sonuçlardan sonra istifa etmeyi de düşünebilir ama bu ortamda böyle bir karar partiye ihanetten başka bir şey olmaz. Ne olursa olsun, kendisi Bulgaristan'ın sayılı siyasetçilerinden biridir.

Parti mi, aday mı?

Toplum tarafından sevilen, sayılan ve kabul gören kişilerin belediye başkanı ve meclis üyeliklerine gösterilmesi başarılı sonuç için olmazsa olmazdır. Kimlerin doğru adaylar belirlediği, kimler hatalı kişiler gösterdiği seçim sonuçlarında ortaya çıkacaktır. Ancak şimdiden şunu söyleyebiliriz ki, bazı yerlerde gösterilen yanlış adaylardan dolayı alınacak sonuçlardan sonra sadece bu adaylar yok olmayacak, bu tür adaylara referans olanlar da yok olup gideceklerdir...

GENERAL REŞETNİKOV'UN SAHTEKARLIĞI VE AHMET DOĞAN'NIN BAŞ PARMAĞI

* Eski KGB mensubu General Leonid Reşetnikov ve Rus milyoner Molofeef, yıllardır Sofya'nın oyun kurucularının arasında yer almaktaydı, fakat geçenlerde tekmeyi yediler ve en az on yıl Bulgaristan'a girmelerine yasak kondu. * Belli ki, DPS'de çalışkan ve halkın lehine didenen belediye başkanlarına ihtiyaç bulunmuyor.Mahalle patikalarına bile jilet gibi asfalt döktürmüşlerdi, fakat yine de Ahmet Doğan'a bir türlü yaranamadılar.

Meral Akşener; Balkanlarla ilgili parti politikalarından öte, esaslı devlet politikaları gerekiyor.

Lütvi Mestan'ın, Kırcaali'de bir miting esnasında, 20 000 kişi önünde " Ne mutlu Türküm diye!" şiarını söylediğinden dolayı, bazı Türkiyeli siyasetçilerin,  bu sözlerini onaylamadığını ifade etmesi üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı, böyle bir yaklaşımın doğru bulmadığının altını çizdi.

Meral Akşener, Mestanlı'da Lütvi Mestan ile görüştü

Bulgaristan ziyaretinde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu saatlerde Mestanlı'da DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan ile görüşmekte.

BİR LİDER ARANMAKTA...

* Liderimiz aramaktayız. Herkese duyurulur. Onda aradığımız vasıflar kısaca hangileridir; İlkeli, vicdan sahibi, karakterli, iyi ahlaklı, insancıl, özverili olacak... Bir de Türk olmalı! * Fazla değil, sadece birkaç gönül ferahlatıcı sıcak söylemiyle, gülüşüyle, erdemiyle ve eylemiyle, gönüllerimizde kısa bir süreçte taht kurabilir.

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ NEDEN ÖNEMLİ

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin asıl önemli tarafı, son baharda yapılacak yerel seçimlere yansıması olacak olmasıdır. Çünkü asıl önemli olan yerel seçimlerdir.

Ахмед Доган признава, че заради предателската си политика губи избирателите си...

Корумпираната от Доган държава може да си отиде дори заради един апартамент, министри са принудени да подават оставки, но ако си член на Сарайския кръг можеш да имаш ТЕЦове за десетки милиони, летни и зимни Сараи, медийни империи, цели 5 къщи за гости с европейски пари и косъм няма падне от главата ти. Ето за тези тежки въпроси Доган мълчи и затова исканата прошка от избирателя няма никаква стойност. Затова няма да я получи.

DOST'UN SEÇİMİ

Sonuç olarak, önümüzdeki ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde alınacak oy, partinin kendi gücünü görmesi açısından önemli olacaktır. Özellikle, bu yıl sonbaharda yapılacak yerel seçimler öncesi, ki parti için asıl önemli olan bu seçimlerdir, durumlarını görme, eksikliklerini değerlendirme ve bunları düzeltme açısından son derece önemli bir sınavdır bu seçimler.

BEŞ BİN AVRO MAAŞ İSTEYENLER BRÜKSEL'E...

AP seçim kampanyası henüz başlamasa da, artık aday listeleri yayınlandı. 20 Türk adayımız var. Davullar (çanlar) çalıyor dedim. Halk derin uykuda ve uyandırmak zor. Bizim millet sefilliğe, gurbetçilerimiz gurbetçiliğe, soydaşlarımız da soydaşlığa alıştılar. Oy toplamak için çok çalışmak gerek.

YAŞASIN DELYAN ! YAŞASIN ÖZGÜRLÜK! YAŞASIN KÖTÜLÜK!

Bu sefer tepemizi kimse ezmiyor ama yine tek kimlikli olamıyoruz. Bir kere adımız çıkmış dokuza, inmez sekize... Cahiliz, gaflet içindeyiz demiş olsam, hemen kırbaçlanırım. Bizden olmayanlar, kriptolar olarak anıldığına göre,  demek ki, aramıza artık binlerce öz kripto kardeşimiz sızmış ve bizlerle bütünleşmiş.

STATÜMÜZ, ORHAN, AVUKAT VE SOFYA'NIN PİS DEHLİZLERİ

* Mestan, azınlık statüsü için imza kampanyası ilan etti. Doğan, Dal ve Orhan, şimdilik susmayı tercih etmekte. * Yoksa, DPS'nin başına mı konduracaklar, bu acemi siyaset oyuncusunu? * Bunların neresini temizleyeceksin ki? Halkımız gariban, baştaki hak ve özgürlükçüler ise milyoner! Tezata bak sen... * Gerçekten, bu malum parti içeriden mi temizlenecek, yoksa dışarıdan mı yıkılacak?

DOĞAN, ALKOL KOMASINA GİRDİ... MESTAN, TİLKİ AVINA ÇIKTI... ORHAN, KENDİ OFİSİNE ALINMADI...

* Önümüze siyasetçi diye diktikleri fasulye sırıklarından, sadece yalan, dolan, talan ve yağmayı öğrendik. * Siyaset, devlet işlerini düzenlemek ve yürütme sanatıdır. Milleti doyurmak ve fakirlikten korumaktır. * 100 000 seçmen, DPS karşıtı oyunun rengini cesurca belirtti. Bunların sayısı yeni bir demokratik atmosferde gerçekleştirilecek seçimlerde 200 000 oyu da aşacaktır. * Bu kitle zaten eski totaliter rejimin uzantısı olan DPS'ye karşı duruş sergilemekte ve bunun siyasi arenadan silinmesini arzulamakta, ya da en azından tamamen temizlenip, yenilenmesini istemekte.

DAVULU KİMLERİN ÇALACAĞI BELLİ DEĞİL

* Sözde Türk partisi DPS'nin tepesinde barınan medya magnatı ve dağtıcısının imparatorluğunun finans kaynakları arasında Rusların bulunması, Bulgaristan'ın bile bir otokratik rejim olarak damgalanmasına yol açtı. * Karadayı, ABD'de Trump ile aynı kahvaltı masasında kruvasan kemirse ne yazar, çünkü ülkesi bir otokratik rejim olarak anılmakta ve yaklaşan seçimlerde, Sofya'nın satranç tahtasında Rusların ayar çekmesi beklenmekte. * Lütvi Mestan'nın partisi, boşlukta bulunan ve kendilerine güvenilir yeni bir Türk partisi arayan 250 000'lik bir seçmen kitlesine, kendisini sevdirebilecek mi? Zaten bu büyük kitlenin daha fazla artık DPS'ye oy vermesi beklenemez...

"YUH" ÇEKERSEN, SEN DE SONUNDA TOKADI YERSİN!

Bir gerçek Türk ruhu taşıyan kardeşimiz, şanlı Türk Bayrağı'na, güçlü Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyükelçisi'ne karşı hiç sırt çevirip, "yuh" çeker mi? Böyle bir kepazelik dünyanın neresinde duyulmuş ve görülmüştür?

Toplam 145 haber.