KALKANDELEN'DE FECİ KAZA

Kalkandelen – Üsküp otoyolunda meydana gelen otobüs kazasında ölü sayısının 13'e yükseldiği belirtildi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KALKANDELEN'DE FECİ KAZA

Kalkandelen – Üsküp otoyolunda meydana gelen otobüs kazasında ölü sayısının 13’e yükseldiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Venko Filipçe hastaneye giderken yaptığı açıklamada 7 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği otobüs kazasında 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kaza ile ilgili açıklamalarda bulunan Filipçe, “8 Eylül Hastanesi’nde 25 yaralı getirildi. 4 kişi taburcu edilirken 2 kişiye de cerrahi müdahale yapılacak. Acil Durum Merkezi’ne toplam 5 hasta, 3’ü hafif, biri hamile kadın olmak üzere getirildi” açıklamalarında bulundu.

Hayatını kaybeden 13 kişi için çok üzgün olduklarını belirten Sağlık Bakanı Venko Filipçe, “Hastaneye kaldırılanlar ile bir problem olmayacağını umut ediyorum. Yaralılar arasında çocuklar yok ama 25-20 yaşlarında gençler var. 7 kişi olay yerinde, 5 kişi 8 Eylül Hastanesi’nde ve biri de eski şehir hastanesinde hayatının kaybetti” şeklinde konuştu.

Yaralıların büyük çoğunluğunun Gostivarlı olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Üsküp-Kalkandelen yolunda 13 kişinin hayatını kaybettiği kazada otobüs şoförünün kan ve idrar tahlillerinin yapılmasını talep etti. Bu ana kadar gelen resmi bilgilere göre olay yerinde 7 kişi ve Üsküp kliniklerinde 6 kişi olmak üzere toplamda 14 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kazanın nedenlerini belirlemek için savcı, vefat eden kişilerin otopsisi için ve aracın olağanüstü teknik incelemesi için emir verecek.

Gece boyunca olay yeri araştırılacak ve otobüsün muayenesi ve çıkarılması çalışmaları yarın da devam edecek.

İncelemelerden elde edilen ilk bilgilere göre, kaza, öğleden sonra “Durmo Tours” şirketinin Gostivar plakalı otobüsünün otoyolun karşı tarafındaki koruyucu çiti geçip ardından yoldan çıkarak Laskarcı köyü yakınlarında devrildi.

www.balkantime.com

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN