GÜLİSTAN KORKMAZ, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Bursa'da faaliyet gösteren Görükle Spor Kulübü (GFC) genç sporcusu Gülistan Korkmaz, Macaristan'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Kadınlar 50 Kg'da Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

GÜLİSTAN KORKMAZ,

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Bursa’da faaliyet gösteren Görükle Spor Kulübü (GFC) genç sporcusu Gülistan Korkmaz, Macaristan’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Kadınlar 50 Kg’da Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Geçtiğimiz aylarda Polonya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkan GFC Görükle Spor Kulübü sporcusu Gülistan Korkmaz, başarılı grafiğini Dünya Şampiyonası’nda da devam ettirdi. Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen 39.Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Kadınlar 50 Kg kategorisinde yarışan Gülistan, tüm rakiplerini mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu ve Türk Bayrağını göndere çektirdi.

“BEKLEDİĞİMİZ ŞAMPİYONLUK”
Ülkesi ve kulübü adına çok mutlu olduğunu ifade eden Dünya Şampiyonu sporcu Gülistan Korkmaz, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Sporcumuz Gülistan Korkmaz’ın şampiyonada altın madalya alarak, kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden GFC Görükle Spor Kulübü Başkanı Kadir Gırdoğlu, “Macaristan’a uğurlamadan önce Gülistan’ın şampiyon olacağına inancımız tamdı. Diğer sporcularımızdan da altın madalya bekliyorduk, maalesef olmadı. Canları sağ olsun! Bizler çalışmaya ve ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz. Bize bu yolda destekler çoğalırsa, tüm şampiyonalarda bayrağımız gönderden inmeyecektir.” dedi.

Reyhan BAYER

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN