Türkiye

Türkiye Haberleri

Bayram serin geçecek

Son günlerde Afrika'dan gelen sıcak havanın etkisini yitirdiğini ve sıcaklığın 12-13 derece düşeceğini aktaran İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, bayramda hava sıcaklığının nasıl olacağına dair değerlendirmeler yaparak yaz aylarındaki hava durumunu yorumladı.

ESKİŞEHİR’DE MOZAİK GİBİ YAŞIYORUZ

Başkan Kurt, “Eskişehir’de mozaik gibi yaşıyoruz. Sizler bu memleketin kalkınmasında en büyük emekleri olan insanlarsınız. Bu şehir mutlu, gururlu, huzurlu ve güvenli ise burada sizlerin payı çok fazladır” dedi.

Nerede kaldı o eski taş evler...

*** SANKİ CENNETİ  ANDIRIYORDU O ESKİ TAŞ EVLER. HUZUR VE UMUT DOLUYDU ONLAR. *** DÜŞÜNÜYORUM DA, HER EVDE KARA BİBER DEĞİRMENİ YOKTU, NE ZAMAN BİR EVDE KAPAMA YAPILSA, KOMŞU KAPISI ÇALINIRDI, YANİ O KARA BİBER DEĞİRMENİ O EV BU EV DOLAŞIP DURURDU. ÖZLEDİK O GÜNLERİ, KOMŞU KAPISINI ÇALIP İKİ YUMURTA İSTEMEYİ. ARTIK HER ŞEYİ PAYLAŞTIĞIMIZ O KOMŞULAR DA YOK ...

YTB'nin Türkiye Bursları'na başvurular yarın başlıyor - ( 3. )

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlıkça yürütülen ve dünyanın en kapsamlı burs programı kabul edilen "Türkiye Bursları" 2020 yılı başvuruları 10 Ocak'tan itibaren yapılabilecek.

YTB Başkanı Eren: Türkiye ile gönül bağını kaybetmeyen güçlü bir diaspora istiyoruz - ( 2. )

İnşallah, 2020’de 2019'dan parlak geçecek. 10 Ocak-20 Şubat arası ‘Türkiye Bursları’ na başvurular alınacak. Hedef ülke ve bölgelerden en nitelikli öğrencileri seçmeye çalışıyoruz. Zira bu milletin vergileriyle öğrenci burslandırıyoruz. Dolayısıyla önemli bir sorumluluk söz konusu.

"Türkiye bursları" fırsatını kaçırmayalım! - ( 1. )

Türkiye Bursları programına 2019'da 146 bin 600 başvuru yapıldı. Türkiye Bursları, finansal desteğin yanında uluslararası öğrencilerin üniversitelerde istedikleri programlara yerleştirilmesini de kapsıyor ve bu özelliğiyle dünyadaki diğer burs programlarından ayrılıyor.

DÜĞÜN DERNEK DERKEN DERNEKSİZ KALMAK...

* Artık manşetler müjde vermez oldu. İsteyene Preslava ve İvana sunuluyor. Bir de bayılana gazoz... * Bizim neslimiz aynı tasa kaşık salladı ve askeri ücrete boyun eğdi. Gençlerimize aynısını asla ve katiyen reva görmemeliyiz... * Artık her köyün ve kasabanın derneğini kurduk. Etrafımız başkandan geçilmiyor ama koskoca bir göçmen camiasına kimlerin yön vereceği belli değil. * Bulgaristan'daki zalim siyasetçilerin yardakçlığını bırakalım ve mazlum kardeşlerimizin haklarını savunalım.

HER ŞEY GÜZEL OLACAK ( MI ? )

Sonuçta kim kazanırsa kazansın, daha da kutuplaşmış ve gerginleşmiş bir toplum tablosu çıkacak ortaya.

ALVANLI KÖKENLİ AHMET SARIKURT ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI OLDU

1950 yılında, Bulgaristan’ın Alvanlar ( Yablanovo ) köyünden göçen bir ailenin oğlu olan Ahmet Sarıkurt, 1979 yılında babasının mecburi hizmet için bulunduğu Karadeniz Ereğli’de dünyaya geldi.

SEÇİM  SONUÇLARI NASIL OKUNMALI?

- Yerel Seçim 2019 - İttifak, bu kez AKP'ye kaybettirdi, CHP'ye kazandırdı: Ankara ve İstanbul 25 yıl sonra el değiştirdi. Ankara ve İstanbul'da çeyrek asırlık Refah- AK Parti devri bitti. - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu'da HDP üzerindeki politikaları tuttu, ama büyükşehirlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'da ise ters tepti.

Bütün derneklerin dahil olmadığı bir Bal-Göç'ün başarılı olma şansı yüzde sıfırdır

STK'larımızın katkısı ve desteği olmadan gidilecek yeni bir Bal-Göç yönetim oluşumuna, içi boş, adeta sadece tabeladan oluşan bir kuruluştan öteye geçemeyecektir.

İSTANBUL'DA BÜYÜDÜLER AMA "VATANSIZLAR"

Gizem 24, Yaren 21, Lütfiye ise 18 yaşında. 3 kardeş Türkiye’de doğup büyüdü fakat Türkiye Cumhuriyeti kimlikleri yok! Devlet kayıtlarında 3 kardeşin herhangi bir kaydının olmamasının nedeni ise annelerinin yıllar önce Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmesi. 3 kardeşin kimlik almak için başvurdukları bütün kapılar yüzlerine kapanmış. Kardeşlerin son çaresi ise mahkemeye başvurmak olmuş. Sonuçta kardeşlerden ikisine ‘Vatansız kimlik kartı’ verilmiş!

OKAN TUNA, GÜÇLÜNÜN SUYUNU BULANDIRSIN ...

Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Okan Tuna, hızını alamamış olacak ki, bu konuda ikinci bir not düştü ve Bal-Göç'e karşı tutarsız salvolarını aynen devam etmekte. Güya, Bal-Göç'te kazanlar fokur fokur kaynarmış ve inanılmaz gelişmeler yaşanıyormuş. Sular da bir türlü durulmuyormuş...

ANKARA'DAN DESTEK SÖZÜ ALDIK...

Öncelikle bütün siyasi partilerdeki üye sayımız çoğalmalı, yönetici kadrolar yetiştirmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarımız, genç nesillerimizi bu yönde teşvik ve seferber etmeli. Partilerin siyaset akademilerine katılımlar sağlanmalı ve çoğalmalı. Seçimlere daha epey bir zaman var. Güçlü ve çok kalabalık bir hemşehri topluluğu olarak, bir kez daha düşünelim ve bir çok görev ve makam için, kendi bağrımızdan çıkan adaylar belirleyelim, çıkaralım ve onların seçilmesini garantileyelim...

15 TEMMUZ DESTANI

Tıpkı kişiler gibi, milletlerin de karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri, gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir.

BULGARİSTAN YENİDEN ESKİ KARANLIK GÜNLERİNE DÖNMESİN

Kocaeli Bal-Türk Genel Merkezi olarak, Çayırova, Gebze, Körfez ve Karamürsel şubelerimizle beraber, bu tasvip etmediğimiz kararlara karşı olduğumuzu ve Bulgaristan'ın yeniden eski karanlık günlere dönmeyeceğine inandığımızı belirtmekteyiz.

YILIN EN İYİ HEMŞİRESİ SEÇİLDİ

Bursa'da yaşayan ünlü Cebelli müteahhit Mehmet Ulusoy'un kızı Türkan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından, 2018 yılının en iyi Hemşiresi ödülüne layık görüldü ve belgesini Ankara'da düzenlenen törende, bizzat Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından aldı.

HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN!

Umuyoruz ki, bütün göçmen camiası mensupları, bu önemli seçimlere en aktif şekilde katılacaktır ve vatandaşlık görevini gereken bir şekilde yerine getirecektir.

MENBİÇ'E TÜRK ASKERİ GİRECEK

Türkiye’nin Menbiç kentini ABD ile birlikte yönetmek istediği sır değil. Geçtiğimiz günlerde Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Suriye ve her iki tarafı ilgilendiren diğer işbirliği konularında sürmekte olan görüşmelere devam etmek amacıyla Ankara’da toplanmıştı. Taraflar, Menbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri işbirliği için bir Yol Haritasının ana hatlarını belirlemiş, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanı Pompeo’ın Çalışma Grubu’nun tavsiyelerini değerlendirmek üzere 4 Haziran’da bir araya geleceği açıklaması yapılmıştı.

Toplam 61 haber.