ANKARA'DAN DESTEK SÖZÜ ALDIK...

Öncelikle bütün siyasi partilerdeki üye sayımız çoğalmalı, yönetici kadrolar yetiştirmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarımız, genç nesillerimizi bu yönde teşvik ve seferber etmeli. Partilerin siyaset akademilerine katılımlar sağlanmalı ve çoğalmalı. Seçimlere daha epey bir zaman var. Güçlü ve çok kalabalık bir hemşehri topluluğu olarak, bir kez daha düşünelim ve bir çok görev ve makam için, kendi bağrımızdan çıkan adaylar belirleyelim, çıkaralım ve onların seçilmesini garantileyelim...

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ANKARA'DAN DESTEK SÖZÜ ALDIK...

Yerel seçimler yaklaşırken, başkentin nabzını ölçmek için, birkaç arkadaş eşliğinde, Ankara yollarına düştük.

Bizi ilgilendiren konu, göçmen kökenli adayların seçmen listelerindeki sayısı ve yeriydi. Acaba, yoğun olarak yaşadığımız yerleşim yerlerinde, muhtar, ilçe ve il meclis üyeleri arasında, yeterince sayıda bizim adayımız yer bulmuştu mu? Yine, ilçe ve il belediyelerini yönetmeye, ne kadar başkan adayımız namzet çıkmıştı?

Ayrıca, birinci ağızdan, AK Parti'nin, Bulgaristan Türkleriyle ilgili hayat bulan uygulamaları ve bu ülkeden gelen göçmenlerle olan siyasi işbirliğinin ve aktivitelerinin boyutundan ilgileniyordum.

Bizim camiamızın yakından tanıdığı eski Milletvekillerimizden Sayın Mehmet Tunçak ve yeni Milletvekilimiz Sayın Refik Özen, bizi AK Parti genel merkezinde kabul ettiler. Sayın Mehmet bey, aslen Eğridere (Ardino) kökenli. Eskiden Bursa'da siyaset yaptı, şimdi de AK Parti'de üst düzey yöneticilerden birisi. Vaktinde göçmenler için çıkarılan emeklilik yasasının mimarlarından kendisi. Bizleri iyi tanıyan ve her zaman sorunlarımızla yakından ilgilenen, çok cana yakın bir kardeşimiz.

"Benim beklentilerim, göçmen kardeşlerimizin daha aktif bir şekilde iktidar partisinin saflarında yer almasına yöneliktir. Ancak bu şekilde yerel ve ulusal yönetimlerde tamamen söz sahibi olabileceğiz. Bizim partimizin kapıları bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde açıktır. Şahsen ben, her zaman göçmen kökenli kardeşlerimin, seçimlerle ilgili sıkıntılarının çözümüne memnuniyetle yardımcı olurum."

Sayın Mehmet Tunçak'a ilgisinden ve sıcak yaklaşımından sonra teşekkür ediyoruz ve başka bir Balkan kökenli milletvekilimiz olan Sayın Refik Özen'e yöneliyoruz. O da bir Bursa çocuğu ve aramızda yetişmiş birisi. Bizim toplumuzun değerlerini ve problemlerini çok yakından biliyor, her Bulgaristanlı kardeşine elini uzatmaya hazır olduğunu belirtiyor. Mecliste, Sayın Refik Özen beyi aramanızı veya ona dertlerinizi yazmanızı öneriyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki yeni Komisyon Başkanı makamında, bizleri bizzat Bursa Milletvekili ve yine bir Balkan evladı olan, eski Bakanlarımızdan Sayın Hakan Çavuşoğlu kabul etti. Son yıllarda bizim bütün sorunlarımızla en yakından ilgilenen milletvekillerinden birisidir Sayın Çavuşoğlu.

Bir hayli heyecanlı ve hararetli geçti onunla görüşmemiz. Her konuya değinmemize fırsat verdi. Aramızdaki sohbet çok samimiydi ve kardeşçe bir atmosferde geçti. Bazen hüzün ve sitem doluydu. Bir de ileriye dönük beklentilerimizin üzerinde durduk. Bizler, sıradan vatandaşlar, temsilcilerimizin çeşitli yönetimlerde yer almasını arzuladığımızı tekrarlarken, kendisi de bizlere bunun doğru yolunu gösterdi. Bizlere, AK Parti'nin Bulgaristan'da yaşayan Türklerle ilgili icraatlarını bir bir anlattı. Bizim lehimize olan ve hala, yürürlükteki vatandaşlık ve sağlık yasalarının yaygınlaşmasından bahsetti. Bir göçmen toplumu olarak, çoğunluğumuzun bu ülkenin siyasi hayatından uzak durduğumuzu ve her konuda, kendimizi daha aktif bir şekilde ifade etmemizi ve değerlendirmemizi tavsiye etti.

Ankara'da, başka önemli neler öğrendik?

Seçimlere katılacak olan adaylarının listelerini incelediğimizde, ortaya çıkan tablo çok vahim ve bizim açımızdan hiçte sevindirici değil.

Göçmen kökenli adayların sayısı bu sefer de çok yetersiz, aday olanların bir kısmı ise toplumun güçlü ve tanınmış isimlerinden ibaret değil. Bayağı yetersiz ve hazırlıksız bazı kişilerin, bunca büyük sorumluluk gerektiren görevlere talip olmaları bayağı düşündürücü.

Muhtar, meclis üyeleri ve belediye başkanları arasında yine, kendi istediğimiz temsilcilerimizi görme fırsatımız olmayacak, çünkü biz çeşitli görevler için adaylığımızı bile ilan etmekten çekiniyoruz ve bundan dolayı yıllarca siyasi patilerin ilgisi dışında kalıyoruz.

Öncelikle bütün siyasi partilerdeki üye sayımız çoğalmalı, yönetici kadrolar yetiştirmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarımız, genç nesillerimizi bu yönde teşvik ve seferber etmeli. Partilerin siyaset akademilerine katılımlar sağlanmalı ve çoğalmalı.

Seçimlere daha epey bir zaman var. Güçlü ve çok kalabalık bir hemşehri topluluğu olarak, bir kez daha düşünelim ve bir çok görev ve makam için, kendi bağrımızdan çıkan adaylar belirleyelim, çıkaralım ve onların seçilmesini garantileyelim...

Ankara'da söz aldık. Mehmet Tunçak, Refik Özen ve Hakan Çavuşoğlu ile rahatlıkla irtibata geçebilirsiniz.

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN