RUMEN RADEV VE LÜTFİ MESTAN ANKARA'DAKİ TÖRENE KATILACAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak edeceği bildirildi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

RUMEN RADEV VE LÜTFİ MESTAN ANKARA'DAKİ

TÖRENE KATILACAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 16.30’da TBMM Genel Kurul’da yemin edecek, ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, saat 18.00’de çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının yanı sıra Türkiye’nin tüm kesimlerini temsilen davetlilerin katılımıyla tören yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlaması münasebetiyle düzenlenecek törene Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan'da katılacaklar.

Törene katılacaklar arasında, devlet başkan yardımcıları, parlamento başkanları ve başbakanlar olmak üzere toplam 28 ülkeden üst düzey isimin yer alacağı belirtildi.

Öte yandan 6 uluslararası örgütün temsilcisi Agit Genel Sekreteri Thomas Gremınger, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Halil İbrahim Akça, D-8 Genel Sekreteri Ku Jaafar Ku Shaarı, Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseınov ve AB Göç İşleri Komiseri Dımıtrıs Avramopoulos’ın da törene katılacağı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN