BULGARİSTAN'DAKİ FETÖ NE ZAMANA KADAR KAMUFLE EDİLECEK?

* Fetulahçılar, Bulgaristan'ın bütün bölgelerinde kayıtsız şartsız, sınırsız bir kart blanş sahibi oldular. * Kamuoyu önünde birer Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi olarak tanıtılıyordu ama perde arkasındaki oyun kuranları ise Sofya'daki Amerikan elçiliğinde oturuyorlardı. * Belki de Bulgaristan'da en güçlü FETÖ yapılanması mevcut. Bu durum asıl Bulgaristan için ileriye dönük ağır bir tehdit oluşturmakta. * Bulgaristan'daki FETÖ'cüler bugün derin bir sessizlik içine büründüler, sanki narkozla uyutuldular ve adeta birer görünmez adam oldular. * Sanal alemdeki bir sürü sahte isimli trolü sayesinde, Lütfi Mestan'a karşı cephe açtılar. Belli ki, Lütfi Mestan'ın Ankara ile iyi geçinmesi bunların bir yerlerine fena şekilde batmakta.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

BULGARİSTAN'DAKİ FETÖ NE ZAMANA KADAR KAMUFLE EDİLECEK?


* Fetulahçılar, Bulgaristan'ın bütün bölgelerinde kayıtsız şartsız, sınırsız bir kart blanş sahibi oldular.

* Kamuoyu önünde birer Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi olarak tanıtılıyordu ama perde arkasındaki oyun kuranları ise Sofya'daki Amerikan elçiliğinde oturuyorlardı.

* Belki de Bulgaristan'da en güçlü FETÖ yapılanması mevcut. Bu durum asıl Bulgaristan için ileriye dönük ağır bir tehdit oluşturmakta.

* Bulgaristan'daki FETÖ'cüler bugün derin bir sessizlik içine büründüler, sanki narkozla uyutuldular ve adeta birer görünmez adam oldular.

* Sanal alemdeki bir sürü sahte isimli trolü sayesinde, Lütfi Mestan'a karşı cephe açtılar. Belli ki, Lütfi Mestan'ın Ankara ile iyi geçinmesi bunların bir yerlerine fena şekilde batmakta.


   FETÖ olayını Amerikalı istihbarat kökenli senaristlerin yazdığını ve uygulamaya konduğunu artık cümle alem öğrendi. Balkanlar'a baktığımızda, bir çok ülkedeki FETÖ örgütleri ve liderleri deşifre olurken, bir tek Bulgaristan'dan fazla bir ses seda çıkmadı.

   Halbuki, Bulgaristan'a, FETÖ, daha 1990 yıllarının başlarında yerleştirildi, hem de "yeni dönemin" derin devlet temsilcilerinin sağladığı açık katkı ve destek sayesinde. Daha o zaman Amerikalı "diplomatlar" bir yolunu bulup, yaptıkları gizli görüşmeleri sayesinde yetkili Bulgarları ikna etmeyi başardılar ve böylece Fetulahçılar, Bulgaristan'ın bütün bölgelerinde kayıtsız şartsız, sınırsız bir kart blanş sahibi oldular.

   Ya bunun bedeli ve sebebi neydi? Uzun vadeli bir projenin ürünüydü bu derin ve akıllıca kamufle edilmiş yerleşme. Güya, ülkeye giren Zaman gazetesi sermayesi, Türk iş adamları ve din görevlileri, kamuoyu önünde birer Türkiye Cumhuriyeti'nin temsilcisi olarak tanıtılıyordu ama perde arkasındaki garantörleri ve oyun kuranları ise Sofya'daki Amerikan elçiliğinde oturuyorlardı. Bu amansız çelişkiyi de çok az insan biliyor ve tahmin ediyordu. Komünizmin yıkılmasından sonra da, küresel güçler iki komşu devletin - Bulgaristan ve Türkiye'nin, iyi ilişkiler köprüsünün altına ilk dinamiti yerleştirmiş oluyorlardı.

   Bugün FETÖ, Türkiye'de bitirilmek üzere. Balkanlar ülkeleri için de aynısı geçerli. Belki de Bulgaristan'da en güçlü FETÖ yapılanması mevcut. Bu durum asıl Bulgaristan için ileriye dönük ağır bir tehdit oluşturduğundan dolayı, nihayetinde bu devletin resmi makamları bahsettiğimiz bu yapılanmayı deşifre edip, gerekeni yapacaklardır. Bu konuda, illa ki, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri de, kendilerine yardımcı olacaktır.

    Bulgaristan'daki FETÖ'cüler bugün derin bir sessizlik içine büründüler, sanki narkozla uyutuldular ve adeta birer görünmez adam oldular. Şimdilerde, çoğu birer başarılı iş adamı rolünde. Kebapçı dükkanları var. Türk restoranları ve kafeler işletiyorlar. Bu dükkanlarında, devşirdikleri bazı Türk kökenli Bulgaristanlı genç siyasetçileri de bazen görebiliyoruz. Ama nedense "imam bayıldı" menüden çıkarılmış...

    Bulgaristan'daki FETÖ yapılanması, ülkedeki diğer siyasi güçlerle çok iyi geçinirken, son zamanlarda DOST partisine karşı açıkça bir tavır koyma niyetine girişti. Sanal alemdeki bir sürü sahte isimli trolü sayesinde, Lütvi Mestan'a karşı cephe açmayı hedefliyorlar. Hatta, partisini bile ele geçirmek arzusu yatmakta gönüllerinde. Belli ki, Lütvi Mestan'ın Ankara ile iyi geçinmesi bunların bir yerlerine fena şekilde batmakta.

   Sonuçta, Bulgaristan'daki FETÖ yapılanmasını, asıl bu ülkede yaşayan demokratik güçler deşifre edip, yok etmeli. Bu onurlu görevde Lütfi Mestan'ın partili dava arkadaşları neden öncülük etmesin ki...

  Mümin TOPÇU

Fotograflar; 1. Başkent Sofya.2. Kosova'da yakalanan FETÖ teroristleri.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN