Hey, Bulgaristan Türkü!

Saygıdeğer Bulgaristan Türkü! Oyunu hangi siyasi partiye veriyorsan ver, kimi destekliyorsan destekle! Bulgaristan'ın veya dünyanın neresinde olursan ol! Zengin ol, fakir ol! Eğitim düzeyin ne olursa olsun! Ulusal azınlık statü imza kampanyası partiler ve siyaset üstü bir faaliyettir. Bu hiçbir partinin tekelinde değildir! Kendini Türk hisseden ve doğal olarak, bu bizim kutsalımızdır diye düşünen her Bulgaristan Türkü, bu kampanyayı desteklemekle yükümlüdür ve boynunun borcudur. Dahası da, insan haklarına değer veren her demokrat, etnosu ne olursa olsun, bu kampanyayı desteklemekle ne kadar demokrat olduğunu kanıtlayacaktır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Hey, Bulgaristan Türkü!

Bütün şahsi ve toplumsal eksiklerimize rağmen, sizlerden biri olarak, 17 Mart 2019 tarihinde, benim şahsıma ölçüsüz, sınırsız ve terazisi olmayan, hiçbir kavramla ifade edilemeyecek kadar büyük bir mutluluk yaşattınız.

Bir Bulgaristan Türkü olarak, otuz yıldır beklediğim, güya bizim, yani Türklerin ve diğer azınlıkların hakkını ve hukukunu savunduğunu iddia eden siyasi partilerin yapamadığını, geç de olsa, fakat azimli ve kararlı bir şekilde, Bulgaristan ve Balkanlar'ın Nelsın Mandela'sı, Kırcaali'nin Adaköy'nde doğmuş Nuri Turgut Adalı'nın işaret ettiği istikamette, bir tek DOST Partisi Yönetimi, başta Genel Başkanımız Sn. Lütvi Mestan olmak üzere, 17 Mart 2019 tarihinde tarihi bir karar almıştır.

Bulgaristan Türklerine ve diğer azınlıklara ulusal azınlık statüsü tanınması için imza kampanyası.başlatıyoruz.

DOST Partisi'nin, bu çok önemli kararı almasının en önemli nedeni, Bulgaristan'daki etnik azınlıklara, 1972-1973, 1984-1989 yıllarındaki uygulanan, Balkanlar'da ve Avrupa'da benzeri yaşanmamış, barbar soykırımının tekrarlanmamasının tek teminatı olarak görmemizdir.

Bu ulusal azınlık statüsü imza kampanyası kararımız, her Bulgaristan Türkü için, ileride yeniden ve ikinci defa doğduğu bir gün olarak bilinecektir. Benim için öyle!

Saygıdeğer Bulgaristan Türkü!

Oyunu hangi siyasi partiye veriyorsan ver, kimi destekliyorsan destekle!

Bulgaristan kurum ve kuruluşlarında, makamın ne olursa olsun! Bulgaristan'ın veya dünyanın neresinde olursan ol!

Zengin ol, fakir ol! Eğitim düzeyin ne olursa olsun!

Ulusal azınlık statü imza kampanyası partiler ve siyaset üstü bir faaliyettir. Bu hiçbir partinin tekelinde değildir!

Kendini Türk hisseden ve doğal olarak, bu bizim kutsalımızdır diye düşünen her Bulgaristan Türkü, bu kampanyayı desteklemekle yükümlüdür ve boynunun borcudur.

Dahası da, insan haklarına değer veren her demokrat, etnosu ne olursa olsun, bu kampanyayı desteklemekle ne kadar demokrat olduğunu kanıtlayacaktır.

Mehmet HOCA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN