Bulgaristan

Bulgaristan Haberleri

Жертви на „възродителният процес“ ще протестират срещу липсата на правосъдие

Повече от три десетилетия българското правосъдие не направи нищо, за да осъди виновните за „възродителния процес“, което днес предизвиква протест на жертвите, които не са забравили и помнят. Жертви на проведения от комунистическия режим начело с Тодор Живков „възродителен процес“ ще протестират пред Съдебната палата утре, 30 юни 2022 г., заради липсата на правосъдие, което вече очакват в продължение на 31 години.

En değerli şahsiyetlerimizi kaybetmeye devam ediyoruz...

*Buna da şükür, bir kafe içtik sizinle; ama beni bir senedir gene arayan soran olmadı dedi ve böylece sustu kaldı.. * Bu yıl, Cebel'deki anma töreninde, kahramanlarımıza hak ettikleri değer verilecektir diye düşünüyordum ve kendilerini kürsünün en ön saflarında görmeyi çok arzuluyordum. *Gene boyunları büküktü, gene onları kimse tanımamıştı...

Bulgaristan'daki Türk Toplumu, bu tür hakaretleri asla hak etmiyor

* Ana vatan Türkiye'ye gelip Bulgarca alfabeler ile poz veriyorlar; lakin Bulgaristan’da Türkçenin okunması için hiç bir çaba göstermiyorlar. Bunun sonucunda şimdi Kırcaali şehrinde hiç bir okulda Türkçe eğitim verilmiyor...

ВАС облагодетелства агентите на репресивния апарат на БКП

* Гражданската организация на жертвите на „възродителния процес“, въдворени в концлагера „Белене“, реагира остро срещу решението на ВАС за скриване от обществото на информацията ръководните постове, заемани от агентите на репресивния апарат на БКП в държавата. 

Flaş haber: Kapitan Andeevo'da yüzlerce Türk mahsur bırakıldı

* Bugün, 19.11.2021 tarihinde ise, Kapitan Andreevo sınır kapısından içeri, Türkiye'den gelen turist otobüsleri asla alınmıyor ve artık 15 saat boyunca onlarca otobüste bulunan yüzlerce aç ve susuz yolcu perişan halde sınırda hiç sebepsiz bir şekilde bekletilmekte. * Umarız, bu çağrımız daha bu gece duyulur ve 15 saattir sınırda mahsur kalan yüzlerce kardeşimizin imdadına yarın sabah erkenden DPS yöneticileri yetişir. En azından birer sıcak çay ikramında bulunurlar...

Seçim maratonu bitti; ama yine bitmedi...

* Parlamentodaki çoğunluk sürpriz bir şekilde yeni kurulan siyasi formasyon "Продължаваме промяната" tarafından elde edildi; fakat yeni hükümeti kurmak şimdilik adeta çok zor görülmekte.

Muratlar Köyü - Hayal Ve Gerçek

* O eski ihtişamlı deli dolu güzel günleri hatırla, yaşa içinde tekrar tekrar. Tıpkı uşaklığındaki gibi şımar, kuşların sesini, yaprakların ahenkli hışırtısını ve müziği dinle.* Masala hayale hiç gerek yok, be agam.* Dostlarım, bırakalım hayalleri de güzel köylerimizle ilgili anılarımızı ve bildiklerimizi kaleme alalım, gelecek nesillere bir hatıra bırakınız.*"Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur ama bir bardak suyun ömür boyunca hatırı vardır."

Yüz Yıl Öncesi Bulgaristan'daki Türklerin Ahvali

* Behçet Bey’in aktardığına göre Bulgaristan’daki Türkler kötü huylardan uzak ancak birlik olmaktan da uzak bir toplumdur.* En büyük mesele dilsizlik, dinsizlik ve mektepsizlik.* Göç, Bulgaristan’daki Müslümanlara büyük zarar vermiş. * Müslümanların siyasi terbiyesinin de doğal olarak kötü olduğundan şikâyet eder. Ona göre Türkler arasında kuvvetli bir organizasyon yoktur. Bir Müslüman siyasetçi diğer Müslümanların derdiyle uğraşmaz, önce kendi meselesini düşünür. Kendi köyünden başka bir köyün sıkıntısını çözmek için uğraşmaz.

Av tüfeğinin ucundaki av biz mi oluyoruz...

* Domuzun adını bile söylemek büyük ayıptı ve ona hınzır diyorduk...* Yaban domuzu avı, bilinçli şekilde ve haddinden fazla teşvik edilmekte, medya yansımaları da tamamen sipariş üzerine yapılmakta.* Bizim Türklüğümüze ve Müslümanlığımıza, bu tür şuursuzluk eylemleri ne gibi katkı sağlayabilir?

Beni Katolik olarak kaydettiler

* Gelen kişinin, kağıda neler yazdığını hiç görmedim. Kimlik bilgilerim yazılmadı. Hangi adrese ve kimlere geldiğini sanki önceden biliyordu. Şüphelendim ve hiç güven duymadım. Ne bir el yazım oldu, ne de imzam..." * Sayımı yapan kişi, kurşun kalemi kullanıyordu ve din mensubiyet haneme beni "Katolik" olarak kaydetti. Bu durumu protesto ediyorum ve kınıyorum.

KIZIL CEHENNEM İŞKENCELERİ

* Yerde olduğumdan dolayı, adam daha çok tekmelerini savuruyordu bana karşı. Kaslarımı sıktım. Yerde top halinde kalmaktan başka çarem yoktu. Adam, hem vuruyor hem de birbirinden iğrenç küfürler ediyordu bana. * Adam, büronun arkasından kalktı, eline uzunca bir cop (sopa) aldı. Daha "Hoş geldin!" dayağının acıları dinlemişti ki, üzerine bir dayak daha yiyecektik. Yanıma gelir gelmez elindeki copu kafama indirdi. Gözümün önünden binlerce yıldız kaydı...

Yalancı Bulgar medyaları / Зaщo някои Български медии послъгват

* Стъпвайки на динена кора, понякога даже и президентите се подхлъзват, нали... * Същевременно Анадолската Агенция пусна коментар, че изказването на М.Карадайъ от визитата му в Анкара било преведено грешно.

Rumen Radev, pravi se na Todor Jivkov / Румен Радев, прави се на Тодор Живков

* Изглежда, че някои лица в България все още продължават да робуват на старите си комплекси за малоценност.* Колко е тъжно, че самият президент я сравнява с едни от най- изостаналите Африкански страни...* Къде са тръгнали тези мухлясали мозъци?* Има разлика между родина и прародина, Г-н Президент!

Rumen Radev, kendini Todor Jivkov zannetmekte

* Bizler yabancı değiliz, bu topraklar bizimdir. Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra biz buralarda kaldık. * Bütün patırtı ve yaygara, işte bu masumane sözlerden sonra patlak verdi. * Ne hüzün verici ki, bugün devletin cumhurbaşkanı bile Bulgaristan'ı en geri kalmış Afrika devletlerine benzetmekte... * Bu küflenmiş beyinler nereye gitmekte?

Çirkin milliyetçilikten neonatsizme doğru atılan adım

*** Bugün, bazı budalalar ve sahte vatanseverler kin ve nefrete alkış tutuyorlar! *** Allah'ım, bunları asla af etme, ne istediğini biliyorlar ama karşılığında ne elde edeceklerini akıl bile edemiyorlar...

Yok öyle bir yağma!

*** Mutralar ve Boyko dönemi sorgulanmakta, hatta eski başbakanın zor gücüyle Meclise getirilmesi söz konusu. *** Unutmayalım, baş mutraların ikisini bizler besliyorduk. *** Sanki mübarekleri birileri ömür boyunca dokunulmazlıkla taltif etmiş ve kimseye verilecek bir hesapları bulunmuyor... ***Yine de tünelin ucunda bir umut ışığı göründü...

Toplam 233 haber.