Bulgaristan

Bulgaristan Haberleri

GÜNAY HÜSMEN VALİ OLDU

İş adamı ve eski millet vekili Günay Hüsmen, bugün Razgrad iline Vali olarak tayın edildi. Son seçimlerde, GERB partisinin milletvekili adayları listesinde ikinci yerde olan Günay Hüsmen, meclise girme hakkına sahip olamamıştı.

YANLIŞ BAĞDAŞ KURMAK

Yöremizin geleneksel bir Mevlidi Şerif Duası. Bölge insanımız, koşar gelir, hatta Batı Trakya'dan kardeşlerimiz bile teşrif eder. Huşu, sükunet ve sıcak kardeşlik duygularıyla coşar bütün kalpler. Bizim dedelerimiz bu dağın eteklerine, daha İstanbul fethedilmeden öncesi otağı kurmuş...

KOMÜNİSTLER REFLEKSLERİNİ YAŞATIYOR

Bu onurlu Türk kökenli vatandaşlarımıza verdiğimiz acılardan ve üzüntülerden dolayı, onların önünde yere kadar eğilmemiz gerekiyor, çünkü bizim adımıza bunu aptalca bir komünist rejim yapmıştır. Bu insanlardan her zaman söz açıldığında, bizlerin ilk sözü; " Af edersiniz, özür dileriz!" olmalı.

ÜLKEMDEN KOVSALAR, BUNLARA OY VERMEM

Son Bulgaristan seçimlerinde, büyük bir oy kaybına uğrayan DPS’li yerel yöneticiler, bugünlerde "cadı avına" çıkarak, bazı DOST partisi üyelerinden intikam alma cüretine kalkıştılar. 100 046 seçmeni hiç bir şekilde korkutamazsınız! Sizin seçim öncesi uyguladığınız metodları iyi bilirim.

ESİL DÜRAN'IN DENSİZLİKLERİ...

Sık sık gazetelerde boy gösterdi ve şu tarz demeçler vermekteydi; "Ahmet Doğan'ın sevdiği birisi olmak istiyorum. Bazen onunla aşk üzerine konuşuyorum. Artık DPS'de patriotarlık ön planda. Ahmet Doğan'a da anlattım ben, bize Bulgar Parlamentosu için deputatlar gerekiyor, Türkiye parlamentosu için değil… Seçim günü bir seçmen, Tayip Erdoğan için oy verdiğini açıkladı. Demek ki, bu seçimlere yabancı menfaatler karıştı.

Şehit Kazım İbrahim Paşa, mezarı başında anıldı

 Bulgaristan’da yaşayan Müslüman Türk ve Pomaklar, Şehitleri Kazım İbrahim Paşa’yı unutmayarak, her sene mezarında Fatiha okuyor, anıtmezarı başında anma törenleri düzenliyor ve  anısına mevlit okutuyorlar.

OKTAY ENİMEHMET; NEDEN AHMET DOĞAN’A TABANCA ÇEKTİM

Hafta başı çıkacak olan Misyon gazetesinin yeni sayısında bomba gibi bir repörtaj okuyacaksınız. İlk kez bir Türk gazeteciye konuşan Oktay Enimehmet, şimdiye kadar hiçbir medya önünde anlatmadıklarını, sadece bizim gazetemizin sayfalarında çıkmasını tercih etti.

BULGARİSTAN MECLİSİ İŞ BAŞI YAPTI

Bulgar Sosyalist Partisi’nden (BSP) seçilen Toma Tomov, en yaşlı milletvekili olarak ilk meclis konuşmasını yaptı. Dosyalar Komisyonu’nun 2-716 numaralı kararıyla 27.09.2016’da Tomov’un 1970-74 yıllarında komünist istihbarat DS’ye ajan ve gizli iş birlikçi olarak çalıştığı açıklanmıştı.  Verilen bilgilere göre ajanlık görevine 1974 yılında son verildi.

Adalet Bakanı, Radev'i istifa ile tehdit etti

Geçici hükümetin Adalet Bakanı Mariya Pavlova, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’i, tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarının istifa edeceği konusunda uyardı.

GENÇ DEMOKRASİYE YAZIK OLUYOR

Hiç bir zaman beklemezdim ve düşünmezdim, Berlin Duvarı'nın çöküşünün 28 yıl sonrasında, Bulgaristan'daki iktidar güçleri, komünizmin restavrasyonunu, soya dönüş hareketinin reabilitesini ve koltuğa oturan yeni Todor Jivkov'un popülaritesi için çaba sarf edeceklerini.

BİR AKIL ALMAZ ULUSA SESLENİŞ

Tahminlerime göre, ben onu daha ılımlı bir diplomatik dille, son günlerde şu biraz fazla büyütülen yurt dışında ikamet eden seçmenler için sunulan yasa tasarısına değineceğini bekliyordum, fakat tamamen bir neo nasist konuşma dinlemiş olduk.

LÜTVİ MESTAN'IN KORUMALARI GERİ ALINIYOR

LÜTVİ MESTAN'IN KORUMALARI GERİ ALINIYOR Misyon Gazetesi'nin şu an ulaştığı güvenilir bir habere göre, Lütvi Mestan'ın bugünkü basın konferansından iki saat sonra, kendisini ziyaret eden, Ulusal Koruma Ofisi'nden bir albay, iki gün içinde korumalarının geri çekileceğini belirtmiş.

SEÇİM YASASI PANİK YARATTI

DPS ve Ahmed Doğan, Lütvi Mestan'ın bugünkü açıklamalarından dolayı büyük bir panik ve korku içine düştüler, çünkü bütün devlet mekanizması DOST partisinin Parlamentoya girmemesi için devreye sokulmuştu.

Водещи журналисти и експерт за правата на турските ни съграждани у нас и в чужбина

Член 25. Всеки гражданин има правото и възможността, без каквато и да е дискриминация и без неоснователни ограничения… да гласува и да бъде избиран в истински, периодично провеждани избори, при всеобщо, равно и тайно гласоподаване, гарантиращо свободното изразяване на волята на избирателите

BURGAZ HALKI DURHAN MUSTAFA'DAN KURTULDU

Eski deputat Durhan Mustafa'nın nasıl bir "halk temsilcisi"olduğu, geçen yıl okul servisciliği yaptığı dönemde anlaşılmıştı. Ruen'den Vresovo ve Şivarovo köylerine kadar olan 18 kilometrelik yol mesafesi, resmi evraklarda 117 km. olarak belirtilmişti.

YOLDAŞ, PREZİDENT!

Çok yakında, bir yanlışlık sonunda, seni bu koltuğa Türkler oturttu. O zaman bizden ne kirilce dilekçe istedin, ne de otobüslerimize engel çıkardın. Görünüşe bakılırsa, bu kıyağımızı çok erken unutmuşsun. Bir prezidentin hafızası bu kadar zayıf olmamalı...

FAŞİST ZİHNİYETE RAĞMEN, GÖNÜLLERİN BARAJI AŞILMIŞTIR

DOST Birliği, sömürge zihniyetinin koyduğu engelleri aşamamıştır, fakat gönüllerin barajını aşmıştır!Birileri, arkasında %6’dan fazla bir seçmen potansiyeli olan DOST Birliği gibi bir siyasi gücü, parlamento dışına iterek yasal siyaset yapmasının engellemesini, Bulgaristan’ın yararına olacağını düşünüyorlar. Fakat yanılıyorlar!

BALKAN GÖÇMENLERİ VE KENAN EVREN

Üç kuşak önce Rumeli denilirdi, şimdi Balkanlar yer adlandırmasını tercih ediyoruz.

KEÇİ PEYNİRİ İKRAM ETTİM AMA BOYNUZLARI GÖSTERMEDİM

Bizim Deliorman halkı, artık deyim yerindeyse, "kimin darısı çok, onun pilici" oluyor.

Toplam 233 haber.