Her zaman böyle olmadı mı - Sebahin AHMETOĞLU

Her zaman böyle olmadı mı


Totaliter rejimi yöneten Bulgaristan Komünist Partisi'nin ( BKP ) devamı olan BSP, geçenlerde Ankara'da tertiplenen son HDP kongresine, aslen Kırcaali bölgesinden bir Türk ailenin kızı olan ve genelde Pomakların ve Bulgarların yaşadığı Smolyan ( Paşmaklı ) şehrinde yaşayan Rabiye Köseva'yı, bilinçli ve planlı bir şekilde parti temsilci olarak başkentimize göndermiş.

Burada güdülen maksad, bir Türkün ağzından ülkemizi kötülemek ve aşağılamaktır. Bu her zaman böyle olmadı mı?

Tam da öyle oluyor, kongre dönüşü verdiği bir demeçte, R. Köseva, HDP partisinin Kürt asıllı kadınların hak ve özgülükleri için de mücadele ettiğini ve çoğunun cezaevlerinde bulunduğunu ifade ediyor.

Kongre ile ilgili, buna benzer cibilliyetsiz ve kansız açıklamalar, BSP'nin web sayfasında yayınlamıştır. R. Köseva'nın, ifadelerine göre, terör destekçisi sözde bu siyasi parti "haksız yere acı çeken, başta Kürt ve diğer anaların, bütün demokratların TBMM'deki temsilcisi ve sesiymiş...

İşin en vahim yanı, bizim Bulgaristan'daki diplomatik misyonumuz, aynı bu sosyalist ruhlu R. Köseva'yı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bazı resmi ve dini bayram resepsiyonlarına davet etmesidir.

Bu tür durumlar bizlere, ister istemez, Avrupa Parlamentosu'ndaki DPS'li milletvekillerinin, bebek katili Apo lehine ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine oy kullanmalarını hatırlattı.

Yine aynı partiden halen milletvekili olan Ramadan Atalay, Bulgaristan'daki Türklere karşı uygulanan soykırım suçlularının ceza almamaları için oy kullanmıştı.

Suriye sınırında düşürülen Rus uçağa vakasından sonra, yine aynı partinin mensupları, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı demeçler vermişlerdi.

Pervasızca ihanet içinde olan bu kişiler ve siyasi kuruluşlar, büyük yanlış içindeler ve tarih kendilerini kolay beri af etmeyecektir.

Aynı zamanda bizim toplumumuz açısından, bütün bunlar tarif edilmez ve derin üzüntü verici durumlardır.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Özel Öztürk | 22 Temmuz 2022 11:58

    Bütün bu yazdıklarını destekliyorum ve onaylıyorum,hakikaten hep böyle olmuştur.

YAZARIN SON 5 YAZISI