İsmim Edirne'de bir sokağa verilmiş... -

İsmim Edirne'de bir sokağa verilmiş...


Sevgili Okurum!

Bu sefer ben yazmadım; ama benim için yazılan ve günlümü okşayan bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Senih Yurdatapan yazmış:

"Sabriye Cemboluk isminin Edirne'de bir sokağa verilmesi hem kendisi hem de okurları açısından güzel bir sürpriz oldu elbette. Ancak asıl güzel olan, bir insanın kendisine verilen değeri yaşarken görmesidir! Edirne Belediyesi de bunu göstermiş oldu.

Çok kısa sayılabilecek bir zaman dilimi içerisinde birçok değerli esere imza atmak hiç de kolay değil.

Son Talika, Okyanusun Şarkısı, Mordoğan Mehmet, Suyun Öteki Yakası ve son olarak da Edirne Kırmızısı! Aralarında geçmişimize ışık tutanların da bulunduğu her biri mükemmel eserler.

Bu kadar çok okurunun olmasından da belli zaten. Ancak bana göre var olan bir eksikliğe de dikkat çekmek istiyorum. Keşke o tabela 'Yazar Sabriye Cemboluk Sokağı' olarak hazırlanmış olsaydı. 'Yazar' kelimesi de konulmalıydı diye düşünüyorum şahsen. Yiğit namıyla anılır denir ya, takdir edersiniz ki bu da böyle bir şey işte. Hatta vefatından sonra Karaağaç'ta bir sokağa ismi verilen Emekli Öğretmen-Şair-Bestekar Beyazıt Sansı hocamızın tabelası için de aynı şeyi söyleyebilirim. Tıpkı Gazeteci İlhan Dumlu Sokak, Gazeteci Kemal Özer Sokak gibi tanımlanmalılar.

Salgın nedeniyle birçok etkinliğe gidemediğim gibi bu açılışa da gidemedim ama sosyal medya sayesinde anbean izledim programı. Güzel oldu, hem de çok güzel. Yazarımız Sabriye Cemboluk'u buradan da tebrik ediyor ve kutluyorum bir kez daha. Kendisinden yeni yeni eserler beklendiğini de hatırlatmak istiyorum Ayrıca bu jesti düşünenlere, Edirne Belediyesi'neve Belediye Başkanı Recep Gürkan'a da teşekkür ediyorum..."

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Oca
22Ara
01Ekm

Fosforlu Cevriye

01May

Bahçemizin yeni gurmesi

29Oca

Başınıza zoom gelmesin...