İnce konular - Sabri CON

İnce konular


Son günlerde gündemde bir de Muharrem İNCE var. Parti kuracakmış, şöyle olacakmış, böyle olacakmış.

Bunu nereden çıkardınız şimdi? Adamın ağzından böyle bir söz duydunuz mu? Duymadınız. Öyleyse bu yaygara niye? Yine de bu konuyu gündeme getirenlere hiç şaşmıyorum. Hatta ben bile bir yıl önce “İNCE, CHP başkanı seçilmezse parti kurmayı düşünebilir…” demiştim.

Şu an M. İNCE küskün. Küskün olduğu kadar da savaşa devam etmekte kararlı ve hırslı. İNCE’den söz olunca yorumlara bakıyorum, bin bir türlüsü var. Çoğunluğu da İNCE’yi “silmiş” gibi görünüyor. Nedeni, seçim akşamında mağlubiyetini kabullenip ortalıktan kaybolmasıymış.

Arkadaşlar! Tek neden bu mu sizi İNCE’den uzaklaştıran? Hani, derler ya 99 iyilik yap, bir körlüğün yeter diye. Sizin işiniz bu demek! Adam Cumhurbaşkanı adayı oldu. Karşısında her şeye sahip dev gibi bir rakip var.

Böyle güçlü bir rakip karşısına çıkan İNCE korkmadı, yılmadı ve tam bir Atatürk askeri gibi meydanlarda savaş verdi. CHP yönetiminin bile hiç beklemediği yükseklikte oylar aldı. Bilgisi, zekâsı, cesareti, Türklük ve Türkiye sevgisi ile seçmenin gönlünü kazanmıştı. Hatta diyebilirim ki, seçimin gerçek kazananı da İNCE idi.

Ancak CHP yönetimi uyurgezer gibi bir duruş sergileyince “dış güçlerin ” amaca ulaşmaları çantada keklik oluverdi. Bilmem fark ettiniz mi? Sandığa gidilecek günlerde (veya saatlerde) İNCE’nin rakibi hemen hemen umutlarını yitirmişti. İNCE, güzel “güreşiyordu” çünkü. Tüm alkışları ve sevgi sellerini üzerinde toplamıştı. Ama maalesef…

 Şimdi İNCE’yi “silenlere” soruyorum:

Sizin güvendiğiniz adam kim? Gösterin şunu yahu! Çıksın ortaya, görelim, tartalım ve ona göre konuşalım. İNCE, belki de en iyisi olmayabilir ama şu an ortalıkta gördüğümüz kötülerin en iyisidir o. Yoksa, onu “hain ve saray destekçisi” olarak görmeniz sizin kendi ayıbınız olmaz mı? Mansur ve Ekrem başkanları küçümsediğimi sanmayın sakın! Onlar için de on parmağımla oyumu vermeye hazırım. Ama daha önce de yazdım, bu başkanların Ankara ve İstanbul’a hizmet için verilmiş sözleri var. “Ben adayım” derlerse İNCE’den vazgeçip ben de yönümü değiştireceğim, söz.

Parti kurmak mı demiştik? İNCE parti kurar mı? Pek sanmıyorum. Kurmaz da diyemiyorum. Bazı gazete yazarları bu işi dillendirdiler bile. Kurucu millet vekilleri hazırmış ve Mecliste grup kurmaya yeterli 20 Millet vekili sayısına da ulaşılmış.

Günler ne gösterecek, merakla bekleniyor. Diyelim ki, kurdu. O zaman ya CHP’yi bölüp AKP’ye yardım etmiş olur, ya da tüm CHP’yi “cebine” koyar ve rahatça iktidara yürür. Nitekim bu varyant daha güçlü görünüyor.

Ülke için hayırlısı ne ise o olsun! Benden bu kadar!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Mar
04Şub

Sensiz iki yıl

01Şub

Küçük Yusuf Pehlivan

22Oca
20Oca

Ve kozmik ülke olduk