Hıncal'a Bak Sen! - Sabri CON

Hıncal'a Bak Sen!


Bu adam Kafkas kökenli ama Kilis’te doğmuş. Yaş itibariyle benim büyüğüm. Kalemi de benden çok, çok, çok üstün. Spor konularında onunla kafa tutmak zor. Zaten A Spor kanalında “Hıncal Uluç ile Baş Başa” programında yorumcu olması bunu açıkça gösteriyor. Sizi bilmem de, bu kadar “sivri” bilgili olmasına rağmen, ben bu adamı be - ğe - ne - miyorum. Neden acaba? Sadece onun, Şenol Güneş’i beğenmemesinden dolayı değil, eşkali, stili ve hindi gibi gururlanmasından dolayı da olabilir.

Yıllardır TV ekranlarında onu, omuzlarına gelişigüzel şaplamış veya boynuna dolamış bir elbise parçası ile görüyoruz. E, bir öyle iki öyle, nefret yahu, nefret! Yakışmıyor be! Hani senin estetik hislerin? Öyle “terbiyesizlik” yapmakla, belki, demek istiyorsun ki, ben bu alemin efendisiyim, biriciğiyim, tekiyim, ulaşılmazıyım filân...

Hayır, efendim! Şu güzel Türkçemizi güzel konuşurken, kendi üstüne başına da bir çeki düzen vereceksin! Evinde, eşin (?) Holly Hartquist’in hazırladığı kahvenin başında değil, ekranda dünya önüne çıkıyorsun.

Biraz insaf, lütfen! Geçen akşam yine ekranda martavallar atıyor. Gide gele, Şenol Güneş Hocamızın üzerine öyle bir çöktü ki, aman aman! Şenol Hoca korkakmış, başarısızmış, onunla bu iş yürümeyecekmiş, milli takımın başına derhal genç bir teknik direktör gelmeliymiş filan falan...

Bilmiyorum, Ş. Güneş, bu adama kızını gelin mi vermedi, oğluna gelin mi almadı ama var bir şeyler. Şenol, Türkiye tarihinde üçüncülük getiren ilk ve tek hocadır (ama Hıncal üçüncülük beğenmiyormuş, ne yapalım). Şenol, BJK’yı şampiyon yapan hocadır. Her çalıştığı takımda başarılı olmuştur.

Son zamanlarda milli takımlar direktörlüğünde genç denediniz, yaşlı denediniz, yabancı denediniz olmadı ve yine Şenol’un eline kaldınız. Çok şükür, iyi de gidiyor. Öyle, bir hamlede, 3-5 günde zirve yapılamadığını herkes biliyor ama nedense Hıncal Bey bunu bilmek istemiyor.

A be, Hıncal Bey!

Şenol’un elinde daha iyisi var da oynatmıyor mu? Birileri gibi ülkeyi batırmak için mi oynatıyor? Bir de şunu sorayım sana: “Takımın başına bir genç gelmeli” diyorsun da, peki, kim bu genç? Niye göstermiyorsun? Yoksa, Türkiye’yi Avrupa (Dünya) şampiyonu yapabilecek birileri var da TFF buna göz mü yumuyor?

Allah aşkına, konuşurken biraz frene bassak diyorum.

Yaşasın Şenol Güneş!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Mar
04Şub

Sensiz iki yıl

01Şub

Küçük Yusuf Pehlivan

22Oca
20Oca

Ve kozmik ülke olduk