Peevski, DPS'ye neden monte edildi - Op. Dr. Gürçay CEM

Peevski, DPS'ye neden monte edildi


 

DPS'nin içindeki kavga bizim için öteden beri bildiğimiz ve beklediğimiz malümun ilamından başka bir şey olmadı da bundan sonraki süreçte neler olacak?

DPS tepe yönetimindeki güç mücadelesi, Bulgaristan Parlamentosu'nda bugün yapılan hükümet oylamasında tartışma götürmez şekilde ortaya çıktı.

15 milletvekili mevcut genel başkanın kararına rağmen, onursal başkan Doğan'ın tavsiyesi üzerine karşı oy kullandı...

Aslında parti içindeki mücadele geçen yıldan beri vardı.

Peevski, adaylığını açıkladığında içerideki çekişme iyice arttı. Bu iç çekişme aslında partinin arkasında duran güçler tarafından Onursal Başkan Doğan'ı tasfiye etme hamlesi olduğunu, şu anki Genel Başkan Peevski, zamanında zaten bu amaçla partinin içine monte edildiğini, ( Partinin içinde gücünü arttırma amaçlı aynı odakların yardımıyla Türk asıllı valiler atandı.) muhataplarımıza ve her seviyede karar vericilere anlattık, ayrıca gazetemizdeki köşemizde de, buradaki sayfamızda da birçok kez yazdık.

Bu yazılarımızı zamanı geldikçe hatırlatırız. Ama hepsi bu sözlerimiz pek inandırıcı gelmemişti söylediğimiz kişilere. Bazıları da bu durumun göstermelik, göz boyamak için olduğunu söyledi. Biz ise böyle bir iç çekişme olduğunu çok net bildiğimizden, bu konuda ısrar ettik.

Sonuçta, bu konuda da haklı çıktığımız, yaşanan gelişmelerden hep beraber görüyoruz. Bundan dolayı son günlerde STK yöneticilerinden DPS'de siyaset yapana, Bulgarsitan'da oturan insanımıza kadar arayan ve mesaj atanların sayısı bir hayli fazla oldu. Gelişmeler söyediğin gibi oluyor deyip izlenecek yollar konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Aslında izlenecek yolun da ne olduğunu defalarca yazdık. Her seviyede kişilere bunu bir çok kez ilettik de. Merak edenler geriye dönüp yazılarımızı okuyabilir. Çünkü bu konularda çok fazla yazı yazdık...

Bu yazılarımızda başka önemli şeyler de söylemiştik, daha şu anki Genel Başkan Peevski ilk adaylığını açıkladığında. Nedir?

Onun genel başkanlığa seçilmesi, soydaşlarımız açısından son derece büyük hayırlara vesile olacağını.

Bunun dışında, onun adaylığından bizzat parti içinde birçok kişi de rahatsız olduğunu söylemiştik, ki günümüzde bu durum çok net ortaya çıkmış vaziyette.

O günlerde ne demek istediğimiz pek iyi anlaşılmadı; ama şu an geldiğimiz noktada neden bahsettiğimiz çok daha net anlaşılıyor sanırız.

Anlamayanlar için bir kez daha üstüne basa basa tekrar edelim.

Peevski'nin Genel Başkan olması, biz Bulgaristan Türkleri için inanılmaz büyük hayırlara vesile olacaktır...

Nasıl bir hayır mı? Nasıl bir hayır olduğunu yaşayarak hep beraber göreceğiz.

Şimdilik sadece şunu söyleyelim, yeniden yapılanmamız ve örgütlenmemiz için bize inanılmaz bir fırsat sunacağını belirtelim ve konuyu şimdilik kapatalım...

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI