Her idol idol müdür, her bayram bayram mıdır? - Op. Dr. Gürçay CEM

Her idol idol müdür, her bayram bayram mıdır?


LEVSKİ'NİN PORTERİSİNİ İNSANIMIZA HAKARET EDERCESİNE MAKAM ODASINA ASANLARA TAVSİYELER

Vasil Levski, Bulgar milliyetçilerinin sembol isim olarak kullandıkları ve adeta fetişize ettikleri bir figür.

Burada Vasil Levski'nin bağımsız ve objektiv tarihçilere göre öyle anlatıldığı gibi Osmanlıya karşı özgürlük savaşçısından ziyade haydutluk yapan bir kişi olduğunu anlatma niyetinde değiliz.

Bahsetmek istediğimiz mesele, bu kişiyi sözde bizim soydaşımızı temsil eden örgütün içinden bazı genetiği bozukların, bu Levski'yi aynen ırkçılar gibi kendine idol kabul etmeleridir.

Anlatmak istediğimiz, anma günlerinde bunun önünde diz çökerek veya insanımıza adeta hakaret edercesine portresini makam odalarına asanlardır.

İsteyen isteyene tapabilir ve kendi evinde istediğinin portrelerini ve büstlerini asabilir ama temsil ettiği kitlenin hassasiyetlerini hiçe sayarak bu yapılmaz, ki bundan dolayı kendi yandaşlarından bile ciddi şekilde rahatsız olanlar olduğunu çok net biliyoruz.

Bu tür tiplerden her yerde vardır. Makam mevki uğruna, her türlü değerleri çiğneyerek, sahiplerine yaranmak için bin türlü takla atarak, önlerine yatmadıkları kimse kalmaz.

Levski'nin önünde diz çöken ve makamlarına bunun portresini asanlara tavsiyemiz; bir an önce kendine gelip insanımızı daha fazla rencide etmemeleridir. Yoksa neydi? Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

Vasil Levski'nin portresini insanımıza hakaret edercesine makam odasına asan arkadaşa tavsiyemiz; bu yazımızı iyi saklaması.

Günün birinde hatırlatacağız. Hatırlatmakla kalmayacağız ve o Vasil Levski portresinin yerine bu yazımızı asacağız...

***

KESTİRME YOLDAN ÖNEMSENME GAYRETİNDE OLANLAR

Sanal alemde bir çok paylaşıma yorumlar yapılır. Paylaşım ve yorumların içinde yapıcı ve katma değeri olanlar olduğu gibi fazlasıyla hiç bir değeri olmayanlar da var.

Özellikle, kimse tarafından ciddi alınmayan bazı tipler fazla takip edilenlerin paylaşımlar altına yorumlar yaparak fark edilme ve önemsenme gayretine girer.

Bu tür kişilerin yorumlarını, kendi paylaşımlarımızdan silip atıyoruz. Gazetemizde de aynı politika izleniyor.

Bozgunculuktan başka kimseye faydası olmayan yorumları, sadece karşı tarafa çamur atmaktan başka fikir üretme kabiliyetleri olmayan boş kişilerin yorumları silinir. Bunlar kendilerini muhatap aldırma derdinde.

Gerek gazetemizin, gerek kendi şahsi yazılarımızın her biri binlerce, onbinlerce kişi tarafından okunuyor. Bu tür abuk sabuk tipler akıllarınca buralarda yorum yaparak kendilerini muhatap aldıracaklar. Yemezler! 

Bir şey söylemek isteyen gider kendi sayfasında istediğini yazar. Yoksa orijinal ve özgün fikirleri olanların başımızın üstünde yerleri vardır. Böyle fikirlerle gelenler baştacıdır. Farklı görüşlerde olsalar da gerek gazetemiz gerek sayfalarımızda her zaman yer verilmiştir bu tür katkı yapıcı fikirlere. Bunun dışındaki yorumları herkes gitsin istediği yerde yapsın...

***

3 MART'I KUTLAMAK DALALETTİR

3 Mart, Bulgarların milli bayramlarından biridir. O tarih 93. Harbi diye bilinen 1877-1878 Osmanlı -Rus Savaşı'nda Osmanlıya karşı Ruslar'ın kazandığı zafer sonrası iki devlet arasında yapılan anlaşmadır.

Olabilir. Her milletin kendi ulusal ve milli bayramları vardır. Gayet tabi ki kutlayacaklar. Buraya kadar sorun yok. Sorun, İstanbul girişine kadar dayanmış, o günkü adıyla aya Stefanos, şimdiki adı Yeşilköy'de imzalanan anlaşma gününü seni mağlüp edenlerle beraber kutlamaktır.

Komşu ve dost ülkelerin milli bayramlarını da tebrik edebilirsin. Ama söz konusu milli bayram sana karşı kazanılan ve uğrunda sayısız şehit verdiğin bir zafer kutlamasıysa o zaman büyük sorun var demektir.

Hiçbir şey olmasa bile bu durum o savaşta şehit olanlara karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır. Osmanlı mirasçısı olduğun konusunda her fırsatta sağda solda böbürleneceksin, sonra Osmanlı'nın en ağır yenilgilerinden biri olan 93. Harbi zaferini kutlayan karşı taraf ile beraber buna katılacaksın. Üstelik en üst düzeyde tebrik mesajı yayınlayacaksın.

Karşı taraf, onlara karşı elde ettiğin hangi zaferini kutlayıp ve boy boy kutlama mesajları yayınlıyor ki, seni darmadağın ettikleri bir savaş zaferini onlarla beraber kutlayabiliyorsun...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!