Çuvaldızı kendine batırmadıkça battıkça batacaklar - Op. Dr. Gürçay CEM

Çuvaldızı kendine batırmadıkça battıkça batacaklar


Son yıllarda, güya soydaşımızı temsil eden DPS'den ciddi kopmalar yaşandı. Seçmenin yarısını kaybetti. Üstelik geri dönememek üzere kaybettiğini, bu yıl peş peşe yapılan iki seçimde açıkça görüldü.

Oysa parti üst yönetimi, kaybedilen seçmeni kolayca geri çekebileceğini düşünüyordu. Çok büyük yanılgı içinde olduklarını yapılan seçimler gösterdi. Hem Bulgaristan'da, hem buradaki soydaşlarımızdan bekledikleri desteğin çok altında kaldılar. Özellikle buradan alabilecekleri her türlü desteği almalarına rağmen.

Önce sandık sayılarındaki kısıtlama kaldırıldı. En üst makam dahil, iktidardan her türlü destek sağlandı.

Muhalefeti, zaten anmaya gerek yok. Başından beri hep yanlarında oldu. Bu yetmedi, bir kaç dernek hariç, bütün STK'lar ve kanaat önderleri yanlarında yer aldı. Bunca topyekun desteğe rağmen, bırakın oyları arttırmayı, oy ve milletvekili sayısında gerileme yaşadılar.

Neyse ki, 11 Temmuz seçimlerinde katılım düşük oldu da, oransal olarak da, milletvekili sayısı olarak da daha kötü bir hezimete uğramadılar...

Kendilerini, bu konularda, yani seçmenin geri dönmemek üzere koptuğunu, buradan çok uyarmıştık ama şimdi oralara girmeye gerek yok.

Ancak burada bir parantez de açmak lazım, partinin içinde bulundukları makamların hakkını veren, soydaşlarımızın beklentilerine karşılık verecek faaliyette bulunma gayreti içinde olan, bizim de saygı duyduğumuz kişilerin olduğunu da belirtmek lazım.

O ayrı bir mesele, fakat genel olarak DPS, hakikatlerden ders çıkarıp, kendi açılarından gereken adımları atmazsa, bir sonraki seçimlerde hezimet daha da büyük olacaktır.

Bu gerçeği pek anlamış gibi durmuyorlar ve idrak edemiyorlar.Burunlarından kıl bile aldırmıyorlar.

Ancak eninde sonunda, kendilerine karşı duran kitleyi görmezden gelerek, dayatma ile siyaset yapmaya devam edemeyeceklerini yakında anlayacaklardır...

DPS açısından daha büyük bir hata ne olur? Partiden kopan büyük kitlenin içinde yer alan ama daha sonra karıştıkları şaibeli işlerden dolayı, bu kitle tarafından dışlanan kişileri kendi saflarına çekerek prim yapmaya kalkışmaları çok daha büyük hata olacak.

İtibarını kaybeden böyle tipler, tekrar DPS'ye dönmek için, kendilerine yol yapma gayretinde oldukları anlaşılıyor.

Ama dediğimiz gibi, bu tür şarlatanları geri almaları DPS'ye hiç bir şey kazandırmayacağı gibi, daha da dibe gitmelerine sebep olacaktır.

Kendi özeleştirilerini yapmadıkları sürece ve bu duruma düşmelerine sebep olan nedenleri iyi analiz edemedikleri sürece, bu kafayla devam ettikleri sürece, sonuç değişmeyecektir.

Aynı yöntem ve anlayışla bir yere varacaklarını sanıyorlarsa, yanıldıklarını duvara toslayınca anlayacaklardır.

Neydi? Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemek aptallığın dibidir...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!