Peevski, ilk kez "kırmızı kart" yedi - Mümin TOPÇU

Peevski, ilk kez "kırmızı kart" yedi


Başkent Sofya'dan dakika başı haberler gelmeye devam ediyor.

Bugün "bizim partide" neler olmadı ki...

Boyko ve Şişi ikilisinin arasında sağlanan anlaşmaya göre, bugün yeni kurulacak olan hükümet güvenoyu alacaktı; ama DPS'den 15 milletvekili fire verdi, yani "hayır" oyu kullanıldı ve böylece bütün planlar alt üst oldu.

Şimdi Peevski, kendisine "kazan kaldıranları" kovmakla tehdit etmekte; ama adamlar liderleri olarak Ahmed Doğan'ı tanımakta.

Bir sözle, Peevski'ye ilk kez  "kırmızı kart" gösterildi.

Sabahki yazımda, DPS parlamenter grubunun ikiye bölüneceğini iddia etmiştik. Artık, bu bir gerçek sayılır.

Edindiğimiz bilgiye göre, Alizan Yahova, Ancey Candev, Valentin Tonçev, Cevcet Çakırov, Edis Daudov, Eşeref Eşerev, Levent Memiş, Mehmet Salim, Sevim Ali, Timur Halilov, Fatme Ramadan, Habibe Rasim, Hayri Sadıkov, Hüseyin Veyselov, Ceyhan İbryamov ve Ramadan Atalay gibi isimler, yeni hükümetin kurulmasına güvenoyu sunmadılar ve böylece liderleri Ahmed Doğan'a sadakatini göstermiş oldular.

Bu 16 ismin arasında, Kırcaali ilinden tek milletvekilini göremedik.

Böyle bir yoğun günde, bir ara Delyan Peevski ve Cevdet Çakırov ikilisi Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret etme fırsatı da buldular...

Geçen hafta Kırcaali, Tırgovişte ve Haskova valileri DPS kontenjanından seçilirken, bugün Razgrad Valiliği'ne Sevcan Sıdkiev, Smolyan'a Rumen Pehlivanov, Razgrad'a da Beynur Ahmedov gibi isimler atandılar.

Pırvomay, Kriçim, Sandanski, Kotel, Nedelino'daki DPS örgütleri, Ahmed Doğan'a olan bağlılıklarını açıkladılar.

Bu arada, Peevski'nin Velingrad toplantısına, Cevdet Çakırov ve İlhan Küçük gibi önemli isimlerin katılmaması gözümüzden kaçmadı değil...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Eyl
31Ağs
27Ağs

Yok, Patagonyalıyız

21Ağs

Bize nanik yapanlar karlı çıktı

12Ağs