Mümin TOPÇU

Varsayalım ki, 1 300 000 mağdur Türk dava açıyor...

Mümin TOPÇU

Zalim ve eli kanlı diktator Jivkov'un hayatta kalan son bakanı Goşo Yordanov'un, 1989 yılının yazında, 320 bin Türk asıllı vatandaşın, ülkeden kovulması esnasında sarf ettiği o akıllara ziyan cümle -
 
 "Biraz kan aksın!",
 
geçenlerde Bulgaristan Parlamentosu'nda hararetli tartışmalara yol açtı.
 
Bu acı olaylardan 35-40 yıl geçmesine rağmen, Bulgaristan'da bazı kesimlerin akılları hala başka bir aklın yörüngesinde ve bunun etkisi altında oldukları aşikar.
 
Buna apaçık aklın fonksiyonlarını ve zekayı kullanma yeteneksizliği diyebiliriz.
 
Doğru ve mantıklı düşünen birisi, asla parlamentoya söz konusu eski kültür bakanının, ülkenin en en prestijlı madalyası "Koca Balkan" ile ödüllendirilme teklifini getirmezdi.
 
 "Biraz kan akıtılması, devletimizin yararına olacaktır. Pis olan kanın akması gerekiyor."
 
Bir düşünün, bu sözleri sarf eden kişi ülkenin bir kültür bakanı.
 
Bu tamamen faşizan ruh ile Göbels'in arasında fark yok gibi.
 
Sen git, tam 1 milyon 3000 bin masum Türkün isimlerini değiştir ve sonra ödül olarak, yakana "Koca Balkan" madalyası tak...
 
Şuursuz herifler, bir düşünsenize, bu 1 milyon 300 bin mağdur yarın gitse, Bulgaristan'ı mahkemeye vermiş olsa, bu işlediğiniz suçun altından kalkabilecekmisiniz?
 
Bulgarsitan Başsavcısı, 35 yıldır, Türkiye'ye kovulan bazı siyasi mahkumların ev adreslerini bulamadığından dolayı, zoraki isim değiştirme kampanyasının suçlularına karşı açılan davayı savsaklamakta.
 
Sayın Başsavcı, bunca uzağa gitmene hiç lüzum yok!
 
İşte al sana, bir baş suçlu, elinin altında özgürce dolaşmakta.
 
BKP'nin ve DS'nin arşivlerinde korunan belgelere göre, 1989 yılının yaz aylarında, Türklerin ülkeden kovulmasında, sanık Georgi Yordanov'un baş aktörlerden birisi olduğunu apaçık kanıtlamakta.

Yazarın Diğer Yazıları