Hero Mustafa'nın Kırcaali ziyareti ve Şişi'nin Dubai mesajı - Mümin TOPÇU

Hero Mustafa'nın Kırcaali ziyareti ve Şişi'nin Dubai mesajı


Hero Mustafa'nın, ani bir Kırcaali ziyaretinden sonra, bölgedeki belediye başkanları hemen Türkiye'ye akın ettiler ve buradaki bazı CHP'nin yönettiği belediyeleri dolaştılar.

Kürt asıllı olan, Sofya'daki Amerikan Büyükelçisi Hero Mustafa, Kırcaalili belediye başkanlarının kulağına neler fısıldadı da hemen zıpladılar?

Bir de neden sadece bu bölgenin başkanları seçildi?

Hero Mustafa, örnek olarak Türklerin yoğunlukta yaşadığı Deliorman bölgesini de ziyaret edebilirdi ama tercih Arda boylarıydı...

Hero Mustafa'nın, acaba göçmenlerin arasında son dönemde dile getirilmeye başlanan CHP'nin Balkan Masası ile bir bağlantısı olabilir mi diye düşünmekteyim, çünkü bir rivayete göre; CHP, DPS ve AB üçgeni bu konuda hemfikirmişler, hatta bunlardan birisi sponsorluk görevini üstlenmiş.

İnsan, şimdi düşünmeden edemiyor, acaba kimin ve neyin triumviratı (hükümdarı ) olacak bunlar?

Hedefleri nelerdir, nedir?

Şimdilik ayrıntıları bilmiyoruz, fakat az buçuk tahmin edebiliyoruz...

Yine Kırcaali bölgesine dönersek, milletvekili listesine, bizim Türkler tarafından pek sevilen Delyan Peevski'de bir şekilde sokulmuştu.

Ama Şişi, bu sefer Dubai'den feragat ettiği haberini saldı. Sarayın sahibi ile kavgalıymış, şimdilik firari dolar milyarderi  ve kumarcılar kralı Vasıl Bojkov'un himayesi altındaymış. Artık sakal uzatmış, göbek bile eritmiş...

Bojkov ise, 2 milyon dolar karşılığında bir takım Arnavut mafiyozlarını Boyko Borisov'u ortadan kaldırmak için tutmuştu. Daha sonra, bu rakamı 10 milyon dolara çıkarmasına çıkardı, fakat tuttuğu tetikçiler başbakana bir türlü ulaşamadılar.

Boyko'nun korumaları bile yok ama "cipkasıyla" durmadan ülkeyi dolaşıyor. En fazla da Pomak ve Türklerin yaşadığı bölgeleri ziyaret ediyor. Şimdilik Velingrad bölgesinde Peevski'nin varlığı yok edildi ve tamamen Boyko'nun eline geçti.

Galiba, Hero'nun adamları bir şekilde DPS'nin önünü kesiyorlar. Ya da kovboyların tek derdi, Bulgaristan'da Tayip Erdoğan'ın etkisini zayıflatmak.

Diğer taraftan Boyko, DPS belediyelerine ayırdığı 30 milyonluk bir destek fonunu askıya aldı. Aynı zamanda Gerb Mehmet Dikme ve saz arkadaşlarıyla seçim öncesi anlaşması yaptı; Hitrino belediyesine yüklü bir finansal kaynak yarattı; Beyzat Yahya Aganın oğlunu da milletvekili adayı yaptı...

Boyko'nun cephesine göz attığımızda daha görüyoruz ki, DPS'ye karşı mücadelede, Güney ve Kuzey Bulgaristan bölgelerinde direkt bazı mafya babalarını - Madjo, Marginite, Paşata, da devreye sokmuş durumda...

Bu sefer memleketteki seçim öncesi atmosfer bayağı kızışacak gibi gözüküyor, şimdilik konuyu fazla uzatmayalım, çünkü devamını yarınki gün getiririz...

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Sadi Güçlüer | 29 Mart 2021 02:32

    Türkiye'nin siyasal gücünün Bulgaristan'ın iç işlerini dizayn etmeye yetmeyeceği fikrindeyim. Azınlıkta olan Türklerin ise bu konuda hayallerinin yanıtı ancak ABD diplomasi ve finans korelasyonunun Rusya hilafına başarısına bağlıdır ki, bu da İstanbul kanalı doğusunda kalacak TC Trakyası ile Bulgaristan Trakyasının, hatta Yunanistan Trakyası dahil, Ege denizinde Taşoz, İmroz, Bozcaada şakülünü kapsayan AB üyeliğine aday bir Trakya Cumhuriyeti oluşumu rüyasının gerçekleşmesine bağlıdır. Bu çok zor ve karmaşık bir süreç bence. TC nin bu tür komplike sarmallara çekildiğini Özal'dan başlayarak Irak ve Suriye'de birebir yaşadık yaşıyoruz. Ekonomi ve devlet yönetiminin sancılarıyla boğuşurken, bu kadar absürt macera fazla gelir diye düşünüyorum. Süper güçler arasında gene ezilen olmayalım.