Göçmen kitlesi neden Bulgaristan seçimlerine duyarsız kalıyor - Mümin TOPÇU

Göçmen kitlesi neden Bulgaristan seçimlerine duyarsız kalıyor


Umarım bir çok okuyucumuz öğrenmiştir, dünkü gün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı'yı kabul etti.

Daha sonra, Karadayı ve ekibi İstanbul'da partisinin bazı Türkiye bölge temsilcileri ve sempatizanları ile yemekli bir toplantıda buluştu ve resmen seçim ajitasyon periyodunu açmış oldu. Bugün ise, Bulgaristan'dan gelen heyetin bazı muhalefet partilerinin yöneticileri ile görüşmeleri gerçekleşecek. Şimdilik protokole dair, bu erkence ve beklenmedik ziyaret için bu kadar yazılabilir.

Daha neler ekleyebilirim?

Bilindiği gibi, her iki ülkede seçim var ve daha şimdiden bütün siyasi güçler göçmen oylarını kapma derdine düştü.

Gelecek yıl, ana vatanımızda yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerinde yarışın her zamankinden daha gergin ve coşkulu olacağı şimdiden belli oluyor.

Bazı kesimler tarafından, koalisyon hükümeti ittifakının kaybetmesi beklenirken, aynı zamanda iktidar partisinin bütün var gücüyle bunun gerçekleşmemesi için çalışacağını biliyoruz; diğer taraftan ise altılı muhalefet ittifakı da pek iddialı gözükmekte ve kendilerini hemen hemen seçimin galibi olarak görmekteler.

Bir sözle, sadece HÖH partisi değil, Türkiye'deki bütün siyasi güçler daha şimdiden göçmen camiasının gönlünü ve oyunu kazanmak derdine düştü. Hatta bu anlamda Bulgaristan seçimleri ikinci planda kalıyor diyebiliriz...

Eskiden bir çok siyasi partide, göçmen oylarına ihtiyacımız yoktur görüşü hakimken, artık bizim de her oyumuzun ağırlığı hissedilecektir.

Son üç Bulgaristan seçimi sonuçlarını analiz ederken görüyoruz ki, göçmen kitlesinin sadece küçük bir kesimi oy vermek için sandığa gidiyor. Bunun nedenleri henüz resmen araştırılmış değil...

İki ay sonra yapılacak Bulgaristan seçimlerinde, göçmen oylarında bir patlama ve büyüme öngörmemiz şimdiden mümkün değil.

Önümüzdeki günlerde, gene HÖH'ün lider ve muhtar heyetlerinin akınına uğrayacağız. Ne yazık ki, bunların çoğu formalite ve gösteriş içeriği kabuğunu kıramıyor ve akıllarda sadece birer protokol ziyareti olarak kalıyorlar.

Başka türlü Türkiye Cumhuriyeti, her zaman Bulgaristan devletine karşı en iyi komşuluk duyguları ile davranıyor.

Yakın zamanda, ülkemiz Bulgaristan'ın yeni başbakanı ve bazı bakanları tarafından mutlaka ziyaret edilecektir; çünkü küresel çapta bir doğal gaz krizi öngörülmekte. Sanırım, Türkiye, bu krizin aşılmasında da yakın komşumuza arka dayak çıkacaktır...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI