Пеевски, май се опитва да побългарява ДПС - Mümin TOPÇU

Пеевски, май се опитва да побългарява ДПС


 

Последно време Делян Пеевски се развихри и сякаш достигна апогея си.
Безцеремено взе да гони народни представители, еднолично прави размествания в ръководството на партията, с други съмишленици пък окончателно си разделя пътя.
Само едно не става ясно: той по какъв критерий се ръководи, кои са му наставниците и съветниците от т.н. "задкулисие", "дълбока или скрита държава..."
Тези дни всички едно хорово твърдят, че Пеевски се освобождава от всички лица, приближени до Ахмет Доган или пък са от неговото обкръжение.
Ако това е истина, то тогава почти всички членове на ДПС са приближени и симпатизират на почетния си лидер...
При една такава ситуация, то на Пеевски единствено му остава да изгони целият актив на движението и да заличи ДПС от регистрите...
В момента опит за побългаряване и обезличаване на ДПС ли се извъшва или пък ни готят  нещо съвсем друго?
На Ахмет Доган, вече може да му е изтекло времето и повече да не е потребен на задкулисието, което навремето го издигна и възвеличи, но едвали последните неразумни и пребързани действия на Пеевски ще му подсигурят тъй желаната силна и непоклатима позиция в партията.
За ДПС се твърди, че вече е корпоративна партия, но основният електорат са част от Турците в България, които припознават тази партия като своя бащица, грижещ се основно за техните права и свободи.
Дали пък за тях е истинска мащеха или бащица това е друг въпрос...
Един Делян Пеевски, днес съвсем фриволно, пледирайки за признаването на Българското етническо малцинство в Северна Македоня, съвсем забравя, че Турците в България все още също на се припознати, като етническо мацинство.
Безспорно Делян Пеевски има пръст в назначаването на Ресми Мурад, като областен управител на Кърджали.
Кмета на Кърджали Ерол Мюмюн също е с Турско потекло.
Тогава Делян Пеевски, Ресми Мурад и Ерол Мюмюн, дали ще могат да спрат националистически маршове, които на всеки час звучат от часовниковата кула, намираща се в центъра на града?

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Eyl
31Ağs
27Ağs

Yok, Patagonyalıyız

21Ağs

Bize nanik yapanlar karlı çıktı

12Ağs