Bizim derdimiz, Şişi'yi fazla germiş - Mümin TOPÇU

Bizim derdimiz, Şişi'yi fazla germiş


Ekibimiz dünkü gün Bursa'da Hamid Hamid'in bazı açık ve gizli görüşmelerini takip etti, çünkü kendisi yıllardır namı değer Şişi'nin en sadık savuncusu olarak ün yaptı.

Bulgaristan Meclisi'nde ve medyanın önünde her zaman birinci vazife olarak Şişi'nin olumlu imajını dert edinmiş, bu kişinin Bursa' da ne işi olabilirdi...

Güya yenilecek olan seçimler için gelmiş, verdiği beyanata bakılırsa, eğer aşırı milliyetçiler meclise girerlerse, güya bizim Türkler yeniden asimilasyona maruz kalacaklarmış. Nedense bizim derdimiz, Şişi'yi fazla germiş...

Bir sözle partisinin gene göçmen oyuna ihtiyacı var.

Biz kardeşlerimizden oyumuzu ve desteğimizi hiç bir zaman esirgemeyiz ama şimdi kalkıp da Şişi'nin veya Bulgar mafyasının çıkarlarını da asla savunamayız.

İşte bundandır sandıktan 200 000 oy yerine 20 000 oy çıkmasının sebebi...

Hiç kusura bakmayın! Şu Şişi dediğimiz şimdi neden ve nerede gizleniyor, bunca kimden korkuyor?

Malını mülkünü sattı ve Dubayi'ye kaçtı dediler. Orada feci bir dayak yedikten sonra Sofya'ya getirildiğini yazdılar. Güya güvenlik açısından Borovets'te bir otelde tedavi ediliyormuş ama Bigboss Vasil Bojkov'a bakılırsa, Şişi, Dubayi'den hiç bir yere kımıldamamış.

Bize ne Şişi'den ama Kırcaali bölgesindeki seçmene yazık oluyor, kendisini vekil "seçmek" için pek de "hevesliydiler." Şişi'den iyisi ve kudretlisi yokmuş...

Ne günlere kaldık desenize. Basit bir mafya bozuntusunu ve kuklayı apaçık bunca kollamak ve sahiplenmek de neyin nesi oluyor?

İsmini zikrettiğim işte aynı bu Hamid Hamid, Bay Şişi için, Mecliste herkesten yüz misli daha fazla icraatı olduğunu böbürlenerek söylenip duruyordu. Biz de bu palavraları " enayi gibi yutuyorduk..."

Şişi ortalıkta görünmüyor ama yoksa Hamid Hamid bizim buradaki beslemelerine biraz para mı getirdi diye düşünmeden edemiyor insan.

Geçenlerde güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, bizim buradaki paragözlerin banka hesap cüzdanlarında bayağı bir kabarma görünmüş.

Her şey takip ediliyor, devletin gözünden hiç bir şey kaçmıyor demek.

Bir sözle günümüzün Bulgaristan siyasetini paranın akışı yönlendiriyor. Bir Bojkov veya Şişi gibileri, milyarlarca çalıntı doların sahibi. Sadece Şişi'nin 100 000 korporativ seçmen votu bulunmakta. Hangi partiye isterse satar bunları. Kim istemez, bunca satın alınmış oyu?

Bazıları, Türkiye'den gelecek göçmen oylarını da satın alınabilir diye düşünmekte.

Yakında trafik hızlanır, Şişi'nin adamları teker teker Türkiye'deki belediyelere ve derneklere üşüşürler... 

Sadece çok önemli bir hususu gözden kaçıyor. Buradaki bir başkanla selfi çektirmek seçmene hiç bir şey ifade etmiyor, çünkü aradaki kopukluk ve uçurum büyüdükçe büyümekte...

Şişi ve Şişi zihniyeti, siyasi sahneden her ne kadar kayboldu dense de, buna inanmayın...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Mar

Ah zalim Solingen, ah!

25Mar
09Mar
05Mar
01Mar