DR. GÜRÇAY CEM'İN GÜNLÜĞÜ - Op. Dr. Gürçay CEM

DR. GÜRÇAY CEM'İN GÜNLÜĞÜ


DR. GÜRÇAY CEM'İN GÜNLÜĞÜ

4.

***

CAMİAMIZIN ÖTEDEN BERİ BEKLEDİĞİ GELİŞME:

- Öncelikle Hakan Çavuşolu’nun Başbakan Yardımcısı olması ve bunun ötesinde Dış Türklerden sorumlu olması camiamız adına son derece önemli bir gelişmedir. Nihayet bu göreve camiamızı , sorunlarımızı çok iyi bilen bizden biri getirilmiştir. Bundan dolayı bizim büyük beklentilerimiz var. Ancak Hakan Çavuşoğlu bu beklentileri boşa çıkarmayacak kadar birikimli ve donanımlı bir arkadaşımızdır. Gerek burada, gerek Balkanlar'daki öz kardeşlerimizin sorunlarını çok yakından bilmesinin ötesinde bu güne kadar bu sorunların çözümüne bizzat büyük katkıları olmuştur. Bundan sonra çok daha etkili ve netice alıcı katkılara imza atacağı konusunda şüphemiz yoktur.

Diğer taraftan Bulagaristan’da gelişmeleri de çok yakından bilen Hakan Çavuşoğlu, yeni kurulan Türk partisinin liderinin oradaki gelişimeleri ayıca anlatmak zorunda kalmadan ve doğrudan temasa geçebilecek birisinin olması parti çalışmalarına ayrı bir ivme kazandıracaktır. Bu güne kadar olduğu gibi, aracı olmadan yürütülen ilişkiler çok daha sağlıklı olacağına kuşkumuz yoktur.

Zira bu güne kadar ilişkilerde aracı olması inanılmaz büyük zarar vermiştir.

5.

***

BİZ BU TÜR İNSANLARI 19 MAYIS CEBEL OLAYLARINDA ÇOK GÖRDÜK;

- 15 Temmuz gecesi savunmasız teslim olmuş askerleri darp edenler sonradan deliklerinden çıkan farelerdir. Bunların özelliği de budur. Bunlar birbirinden güç alan, kalabalık olunca atıp tutan asıp kesen tiplerdir. Bunları zaten gündelik hayatta da sıkça rastlamak mümkün. Bunların içinde çakma mafya bozuntuları da vardır. Yanında korumaları olmadan korkudan tuvalete bile gidemeyen bu uyduruk tipler lafa gelince bol keseden atıp tutar, onu bunu asar, keserler. Bunlarla darbe girişimi başladığında deliklerinde saklanan, yurt dışına kaçan veya dağlarda mağralarda, gecekondularda gizlenenlerle aynı kişiler.

Demek işstediğimiz şu ki askerimizi adeta linç eden, boğazını kesen itlerle darbenin gerçek kahramanlarını birbirine karıştırmamak lazım.

Cesur,mert insanların profillerini hem tıp adamı olarak, hem bizzat tanıdıklarımızdan çok iyi biliriz.

Biz bu tür kişileri 19 mayıs Cebel olaylarında ve öncesinde çok gürdük.

Cebel’deki olaylarda ilk sıralarda yer alanlar hiç bir zaman çıkıp biz bunu yaptık, biz şöyle yaptık demedi. Hep arkada kaldılar.

Ama, maşallah, olaylar sırasında dışarıya burunlarını bile çıkarmayanlar en büyük kahraman kesildi.

6.

***

- GALATASARAY' IN KURTULUŞU FATİH TERİM’DİR:

Aynı şekilde bu saatten sonra, Fatih Terim’in de tek kurtuluşu Galatasaray’dır. Ne olursa olsun Fatih Terim bu ülkenin en önemli teknik direktörüdür. Son gelişmelerden sonra milli takım ile yollarını ayırması kendi açısından en hayırlısı olmuştur. Orada kalsaydı her şey çok daha kötüye gidecekti.

Kebabçı olayı milli takımındaki görevinden ayrılmasına sebep olarak futbol federasyonunun başındaki ve onu orada himaye eden ile aynı yolda yürümekten koparmıştır. Zira bu kişilerin gittikleri yol yol değildir ve çok yakın zamanda herkes bunların yolu bataklığın dibinde biteceğini net olarak görecektir.

Galatasaray'a dönecek olursak bu mevcut başkan daha ilk göreve geldiğinde bunun başarılı olma şansı olmadığını söylemiştik.

Her şeyden öte Ahmet Çakar’ın dediği gibi Dursun adında karizma yoksunu başkan olmaz kardeşim. Yani Galatasaray'daki sorun teknik direktör veya futbolcu sorunu değil, yönetim sorunudur.

Temennimiz daha fazla vakit kaybetmeden Fatih Terimin’in takımın başına getirilmesidir.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!