"MİSYON"UN MİSYONU - Op. Dr. Gürçay CEM

"MİSYON"UN MİSYONU


 

 

“Misyon” gazetesi yayın hayatına başlayalı bir yıl bile olmadan camiamızın nezdinde kabul görerek her sayısı adeta sabırsızlıkla beklenen yayın organına dönüşmüştür.

Bunun ötesinde içeriği ve  gündeme dair yorumları ile, diğerlerinin ancak iki    adım geriden takip etmeye çalıştığı, camiamızda gündemi belirleyen organ olmayı başarmıştır.

Bunun temel sebebi  camiamızın güncel sorunlarını gündeme getirmek, Bulgaristan’dakşi varlığımız için mücadele etmiş gerçek kahramanlarımızın hikayelerini yayınlamak, başarılı kişilerin hayatlarını paylaşmanın ötesinde gazetenin ilkesi tarafsız ve objektif olarak olayları yansıtmasıdır.

Gazetenin temel görevi Bulgaristan başta olmak üzere Balkanlardaki Dinimizi,Dilimizi ,Kültürümüzü kısaca varlığımızı muhafaza etmek için destek olmaktır.

Bu yolda giden herkesin yanındadır.

Ama bunun yanı sıra önemli hedeflerinden biri de yılarca soydaşımızı soyan, kullanan menfaatçileri de deşifre etmektir.

Bu konuda gazete başarılı işlere imza attı.

O kadar  inanılmaz başarılı oldu ki, yıllarca Soydaşımızın çıkarlarını ve geleceğini ipotek altında tutan, Soydaşımızın sırtından nemalanan, kovanlarına çomak sokulan eşek arıları çeşitli iftiralar atarak gazeteyi  hedef  göstermeye kalkıştı, ki bu girişimler aslında daha da deşifre olmalarından başka bir işe de yaramadı.

Bu uğraşlar cılız ve nafile uğraşlar ki zaten bu durum insanımızın gazeteye gösterdiği ilgi ve destek mesajlarıyla fazlasıyla belli olmakta.

Çünkü bu gazetede yazılanların hepsi doğru olmasının ötesinde  yıllarca insanımızın  çıkarlarından çok kendi menfaatlerini ön planda tutanların ipi pazara çıkarılmıştır, ki bu konuda oldukça başarılı işlere imza atılmıştır.

Camiamızı kullanan bu kişiler  ve yaptıkları artık açıkça tartışılmaya başlanmıştır.

Bunda gazetenin büyük etkisi olmuştur.

Artık şu net olarak anlaşılmıştır ki bundan böyle hiç kimse bu camianın iyi niyetini, beklentilerini, umutlarını kendi çıkarları için kullanamayacaktır.

Bunu yapmaya kalkışanlar camiamızdan tasviye edilecektir.

Hiç kimse sadece laf üreterek,populizm yaparak bu işleri yürütemeyecek.

Artık bu camia yıllarca bin bir türlü oyun ve iftiralarla dışarıda tutulan gerçek dava adamları tarafından temsil edilecektir.

Bunun teminatlarından birisi de bu gazete olacaktır.

Misyon’un görevi bazı rahatı bozulan avantıcalırın iddia etmeye çalıştığı gibi bozgunculuk yapmak değildir.

Tam tersi:

Bu gazetenin misyonu Camiamızı  istismar  eden menfaatçileri deşifre etmektir.

Hem orada, hem buradaki işbirlikçilerini teşhir etmektir.

Misyon gazetesine çamur atma gayretleri bundandır.

Ancak dediğimiz gibi bu uğraşlar boşuna ve aslında  gazetesinin  daha da güçlenmesinden başka bir işe yaramaycaktır.

Çünkü bu gazeteyi hazırlayan da, geniş yazar kadrosu da, ona destek verenler de kendini fazlasıyla kanıtlamış kişilerdir.

Misyon’un etkinliği motosunda gizli:

“Gücü özgürlüğünde”

Yani Misyon kimseyle göbek bağı olmadan,kimsenin tetikçiliğini yapmadan sadece ve sadece doğruları yazarak yayın hayatına devam edecektir. 

Bir çok ayrıcalığının yanı sıra,  diğer basın organlarıyla asıl farkı işte tam da budur.

Başkaları gibi menfaat karşılığı haber ve yorum yapma gafletine girmeden, vaad ettiği ilkeler doğrultusunda varlığını sürdürecektir.

İnsanımız da bilecek ki onların çıkarlarını koruyan bir kuruluş var.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!