KİLLİ İFTARI VE ALGI OYUNLARI - Op. Dr. Gürçay CEM

KİLLİ İFTARI VE ALGI OYUNLARI


KİLLİ İFTARI VE ALGI OYUNLARI

   Önceki hafta Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının, Killi’deki soydaşlarımıza büyük iftar sevinci yaşattı. Yaşlısından ve gencinden oluşan kalabalığı görünce, son derece alkışlanacak bir durum dedik, çünkü bu tür etkinlikler bizim insanımızın moral motivasyonunu bir hayli yükseltmekte. 
   YTB'nin ve diplomatlarmızın bütün iyi niyet gayretleri ortada. Ramazan ayı boyunca, Büyükelçimiz Sayın Ulusoy bir çok küçük yerleşim yerini dolaştı ve halkımızla bütünleşerek, hep beraber oruçlar açıldı.
   Bir de, Killli'de ve başka yerlerde olduğu gibi, bazı küçük çaplı yerel siyasetçilerin bu toplu iftarları bile siyasi amaçlarına malzeme yapma çabaları göze çarpta. Onların niyetleri farklı, yapılmak istenenler farklı. 
   Artık DPS temsilcileri yavaş yavaş, üzüle büzüle, Türkiye devletinin düzenlediği bazı etkinliklerde yeniden utansak tavırlarıyla boy gösterirlerken, DOST'un ise daha kuruluş aşamasındayken, partinin içinde bazı kişilerin farklı yerlere hizmet ettikleri konusunda bazı uyarılarda bulunmuştuk ve bunlara da Türkiye'den bazı görevlilerin yardım ettiğini belirtmiştik.
    Killi’deki iftardan çıkan fotografı iyi okuyabilmek çok önemli. Verilmek istenen mesajı anlıyoruz ama mesajcıların hedeflerinin asla gerçekleşmeyeceğini de biliyoruz. Bunların gizli niyetlerini buradaki karar vericiler çok net bilmekte. Bunların aslında kimlere hizmet ettikleri ve bütün amaçları, bilmesi gerekenler tarafından çok iyi bilinmekte. Herşeyin bilindiği, YTB gibi önemli bir kuruluşun iftarına, bu güne kadar birçok iftara katılan Büyükelçinin orada bulunmamasından belli. İftarları bile algı operasyonları için kullananların akıbeti ise, yakın zamanda kötü bitecektir...
    Bazı kişilerin kellesini alması gerektiğini, Genel Başkan Lütvi Mestan'a daha seçimlerden hemen sonra söylemiştik. Ama kendisi, onların buralardaki bağlantılarından dolayı buna yanaşmamıştı. Her ne kadar, bu bağlantılar çok önemli seviyede değil desek de, kendisi ikna olmamıştı. Oysa bu kişiler partiye faydadan çok zarar vermişlerdir ve vermeye de devam etmekteler. Barajın altına kalınmasında tam da bunlar sebep olmuştur. Eninde sonunda bunların kellesi gidecek, ancak bu ne kadar çabuk olursa, hem boşuna zaman kaybedilmemiş, hem partiye fazla zarar gelmemiş olur. 
   Bunların kellesinin alınmasının, bırakın partiyi olumsuz etkilemeyi, tam tersine ivme kazandıracaktır, çünkü bunlar atıldığında, arkalarından başka gidecek kimse yok. Zaten yanlarında, bunların ayak işlerini yapan üç beş avantacının ve dalın dalında oturanın dışında kimse yok. Bu ayakçıların kimler olduğunu merak eden varsa, sanal alemi iyi takip etsin. Her kim ki bunları destekliyorsa, bilin ki, tam da bunların ayak işlerini yapan avantacılar onlardır.
   Daha önce birleşme konusunda yaptığımız uyarılar dikkate alınmayarak, nasıl ki aylarca boşuna zaman kaybedildiyse, bu hainleri de partide tutmak, gereksiz zaman kaybı ve partiye zarar vermekten başka birşey değildir...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!