DOST’A GENÇLİK İKSİRİ - Op. Dr. Gürçay CEM

DOST’A GENÇLİK İKSİRİ


DOST’A GENÇLİK İKSİRİ

Hafta sonu yapılan DOST’un  MKYK toplantısı partinin kuruluşundan bu yana, kuşkusuz en önemli toplantısıydı.

Bu toplantıyı bir çok açıdan değerlendirmek lazım: Parti açısından bu toplantı, partinin geçirdiği çalkantılı dönemlerden sonra ve  bazı çevreler tarafından bitti bitecek derken, gerek katılım, gerek alınan kararlara bakıldığında, DOST artık tartışma götürmez şekilde siyaset arenasında kalıcı olacağını göstermiştir.

Delege ve üyeler açısından bakıldığında, bu toplantıda ortaya çıkan birlik beraberlik konusundaki kararlılık, partinin son zamanlarda maruz kaldığı bir çok saldırı ve provokasyonlara rağmen, dimdik ayakta kaldığının göstergesi olmuştur. DOST sempatizanlarına, partiye yönelik inancını güçlendirmiş  ve motivasyona vesile olmuştur.

Bu toplantının bir de partinin genel Başkanı Lütfi Mestan’ı ilgilendiren boyutu vardı ki, asıl önemli tarafı da buydu.

Bu toplantı Mestan açısından bir nevi güven tazeleme toplantısı olmuştur ve bundan Lütvi Mestan çok daha güçlü ve artmış bir destek ile çıkmıştır.

Zira edindiğimiz bilgilerden, gerek partinin delegeleri, gerek  üyeleri ve parti sempatizanları nezdinde,  Mestan lider pozisyonunu güçlendirmiştir.

Belli çevreler tarafından toplantının ısrarla engellenme çabalarına rağmen, bu tür şantajlara boyun eğemeyerek ve bütün baskılara göğüs gererek, bu toplantıyı gerçekleştirmiş olması, partiyi  destekleyenlerin takdirini kazanmasının ötesinde, Mestan bu partinin genel başkanından  öte lideri olduğunu ispatlamıştır.

Üstelik delegelerin üzerine yapılan her türlü baskı ve engellemelere rağmen, toplantının, bazı kişilerin beklentilerinin aksine,  yüksek katılımla gerçekleşmesi, Mestan’a duyulan inanç ve güvenin göstergesi olmuştur.

Bu dik duruşu ve toplantıdan ona çıkan destek, artık onun liderliği konusunda yapılan bütün tartışmalara da son verecektir.

Toplantıyı kimlerin ve hangi sebeplere engellemek ve provoke etmek istedikleri konusunu ileride  tüm ayrıntılarıyla yazacağız.

Daha partinin kuruluşundan itibaren, bulundukları pozisyonları partiye katkı yapmaktan çok, kendi menfaatleri için kullanan ve bundan dolayı partinin  başarısız olmasına sebep olan kişilerin yetkileri alınmalıydı ki, bunun yapılmış olması partiye ayrı bir ivme kazandıracaktır.

Geçen yılki genel seçimlerinde partinin barajın altında kalmasına en büyük sebep bu kişiler olmuşlardı. 

Gelişmeleri yakından takip edenler, bu  kişilere buradan da bazı siyasi  ve görevliler de destek verdiklerini çok iyi biliyor.

Bunlarla hareket eden bu görevli ve siyasiler hadlerini aşarak, partiyi dizayn etme gayreti içine de girmişlerdir ki, bu kabul edilebilir bir şey değildir.

Ancak aldığımız bilgilere göre, bu çıkar odakları partinin iç meselelerine karışma ve işleyişine yön verme gayretlerini devam ettirdikleri takdirde, bozguncu faaliyetlerine devam ettikleri  takdirde, buradan STK ve bazı kanaat önderleri tarafından, bu yaptıkları ayrıntılı rapor ile en üst iradeye iletileceğidir, ki yapılması gereken de aynen  budur.

Bundan dolayı bu bozgunculara tavsiyemiz ; Partinin liderine ve işleyişine karşı her türlü eylemden uzak durmaları.

Arkasında 100 000  kişinin  üzerinde desteği olan bir partinin tüzüğüne ve aldığı kararlara herkes saygı göstermek zorundadır.

Bu toplantıda alınan kararlar, partinin daha da demokratikleşmesine ve çok sesliliğine önemli katkıları olacaktır ki, bu tür yaklaşımlar partilerin çok daha sağlam zemin üzerine oturması açısından fazlasıyla önemlidir.

Zaten daha kuruluş tüzüğünde, partinin genel başkanı, başkanlık koltuğunda iki dönemden fazla oturamaz maddesi konularak, bu partinin kurumsal anlayışla yoluna devam edeceğinin sinyalini vermişti.

Bunun ötesinde, parti içi demokrasi gereği, yönetim kadrosuna karşı her türlü eleştiriye, yalan ve iftira olmadığı sürece,  yapılmasının demokratik bir hak olarak tanınması, partinin sağlam çoğulcu katılımcı temel üzerine oturtulacağının en önemli göstergelerinden biridir.

Diğer yandan dört yeni kişi ile genişletilme kararı alınan  MYK’nın, ikisinin gençlerden oluşması, gençlere verilen önem konusunda güçlü bir mesajdır. Bu tür parti ve örgütlerin gücü, kadın kolları ve gençlik kollarının gücü kadardır. Özellikle gençlik kolları bir oluşumun kalıcı olacağının en önemli göstergesidir. Gençlere önem veren parti geleceğe yatırım yapandır. Kalıcı olma niyetinin göstergesidir.

Bu kapsamda, eylül ayında yapılması kararı alınan ulusal gençlik konferansı, partinin kurumsallaşması açısından son derece isabetli ve önemli bir karardır.

Sonuç olarak, geçen hafta yapılan MKYK toplantısı, partinin geleceği ve liderinin hakkında her türlü spekülasyonu bitirmiş ve varlığı hakkında her türlü tereddüte son vermiştir.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!