TÜRK DÜNYASINDA KADININ ROLÜ KONFERANSI

Bu toplantı sebebi ile, önümüzdeki Mayıs ayında Bulgaristan'da yapılacak olan AB Parlamento seçimlerinde, özellikle kadın adayların ön plana çıkarılmasına vurgu yapacağız. Konferansın, Bulgaristan'ki tüm siyasi partilerin kadın aday göstermelerini teşvik edici ve itici bir güç olmasını amaçlıyoruz.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

TÜRK DÜNYASINDA KADININ ROLÜ KONFERANSI

Gelecek Cumartesi günü ( 9 Mart ), Bayrampaşa Belediyesi'nin, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde “Türk Dünyasında Kadın” konulu konferans düzenliyor. Konferansa, alanında araştırmalar yapmış Ganira Paşaeva, Emele Gözügüzel, Semra Rasim, Cemile Kınacı , Fatma Sönmez, Fatma Aktaş ve Vera Ertuğrul gibi akademisyen, siyasetçi, yazar ve uzman kişiler konuşmacı olarak katılıyor.

İstanbul merkezli Bultürk Derneği, neden bu tür bir konferans düzenlemeye gitti? Dernek Başkanı Rafet Ulutürk bizlere neler anlattı;

"Buradaki amacımız, sadece tarihi bilgi vermek değil, Türk Dünyası'nda bugünkü kadının yerini tespit etmek ve geleceğe yönelik hedeflerini belirlemektir. Asıl hedefimiz, bu etkinlik ile uluslararası yeni bir platform oluşturmak, bu konunun sadece bizim toplumun duvarları arasına sıkışıp kalmasını engellemek, uluslararası ortamlara da iletilmesini sağlamaktır. Sesimizi ancak basın-yayın aracılığı ile insanlığa ve dünyaya duyurabiliriz bilincindeyiz.

Konferans sonunda, bir sonuç bildirgesi yayınlayarak, tespit ve isteklerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Aynı şekilde, sosyal medya aracılığı ile, sadece İstanbul’da 1 milyondan fazla, Türkiye de genel nüfusun %10’nu oluşturan Bulgaristanlı göçmenlere, Bulgaristan’da ve Avrupa’da yaşayanlara da duyurular yapacağız.

Bu toplantı sebebi ile, önümüzdeki Mayıs ayında Bulgaristan’da yapılacak olan AB Parlamento seçimlerinde, özellikle kadın adayların ön plana çıkarılmasına vurgu yapacağız. Konferansın, Bulgaristan’ki tüm siyasi partilerin kadın aday göstermelerini teşvik edici ve itici bir güç olmasını amaçlıyoruz. Türkiye'de ise, 31 Mart Yerel Seçimler nedeni ile sayıları on milyonu aşan Bulgaristanlı göçmenlerin siyasal varlığının hissedilmesi, bilinçli oy kullanmaları sağlanması ve uluslararası kazanımlarına yenileri eklenmesidir."

Nevzat ÖZTÜRK

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN