TEDİRGİN EDİCİ TESPİTLER

Kırcaali bölgesinde tertiplenen anma törenlerini izleyen, Misyon Gazetesi temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

TEDİRGİN EDİCİ TESPİTLER


Kırcaali bölgesinde tertiplenen anma törenlerini izleyen, Misyon Gazetesi temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre;

- Türkiye Cumhuriyeti'nin Sofya'daki diplomatik misyonu, bu sefer mevcut siyasi partilerin propaganda miting havasında geçen etkinliklerinden uzak durmayı tercih etti. Bunun siyasi sorumluluğunu kimler üstlenecektir? Neden Büyükelçilik temsilcileri ve halkımız arasında yeniden tanıdık bariyerler oluşturulmak istenmekte?

- Bölgeye, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin ve seçmenlerinin adeta büyük bir çıkarma yaptıkları gözlerden kaçmadı. Bu sefer, MHP katılımı yoktu. Muharrem İnce, komünist bir şairin şiirlerini okudu ama bu anma törenleri asıl komünistlerin öldürdüğü şehitlerimiz için tertiplendiğini bilmiyordu. Bu manzara karşısında, her aklı selim insan, sormadan edemiyor. Türkiye'deki güçlü Ak Parti iktidarı ile sağlam ilişkiler pekiştirmekten kaçınan, Bulgaristanlı Türk siyasetçiler, başka neyin peşinde koşturmakta?

- Balgöç'ün temsiliyeti cılızdı, adeta yok gibiydi. Asıl Balgöç'ün yeni seçilmiş yönetim kurulu üyeleri bu anma törenlerinin en ön safında yer almalıydı. 1984-1985 yılı olaylarında, Balgöç derneği, Bulgaristan'da yapılan zulümleri ilk bütün dünyaya duyurmuştu. Aynı zamanda, pazar gün yapılan Balgöç kongresinde, Bulgaristan'ın hiç bir siyasi partisinin temsil edilmediğini gördük.

Bu durumlar karşısında, Türkiye'deki göçmenler ve Bulgaristan'daki Türkler bayağı tedirgin olmakta ve yetkili mercileri izaha davet etmekte...

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN