PAŞA DEDEMİ ARIYORUM

Ben Selvi (Sevlievo) doğumluyum. Uzun yıllardır soyağacımdaki akrabalarımı öğrenmek ve daha yakından tanımak istiyorum, çünkü bayağı ilginç simalar yer almış benim ailemde. Büyük ninemin adı Leyla, eşinin ise Ali. Onlar Osmanlı zamanında Selvi'ye İstanbul'dan gelmişler. Bir rivayete göre, büyük dedem Ali bey, Selvi'nin son valisi veya kaymakamı oluyormuş.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

PAŞA DEDEMİ ARIYORUM

Ben Selvi (Sevlievo) doğumluyum. Uzun yıllardır soyağacımdaki akrabalarımı öğrenmek ve daha yakından tanımak istiyorum, çünkü bayağı ilginç simalar yer almış benim ailemde. Büyük ninemin adı Leyla, eşinin ise Ali. Onlar Osmanlı zamanında Selvi'ye İstanbul'dan gelmişler. Bir rivayete göre, büyük dedem Ali bey, Selvi'nin son valisi veya kaymakamı oluyormuş. Aynı zamanda bir de Ahmet beyden bahsedilmekte, güya oymuş buradaki Osmanlının son temsilcisi. Elimde herhangi bir resmi belge olmadığından dolayı, ailemin seceresini tam olarak çıkaramıyorum. Bir tek yakın akrabalarımdan duyduklarımı biliyorum. Ruslar gelince, Ali beyi Rusya'ya sürgün ediliyor ve orada menenjit hastalığından vefat etmiş. Leyla hanıma sadece saatini göndermişler...

Leyla hanım ve Ali beyin dört çocuğu oluyor; Fadıl, Fehim, Mehmet ve babaannem Binnaz. Leyla hanımın, İstanbul'da Mesru adında bir erkek kardeşi varmış, onun çocuklarının isimleri ise; Selver, Faruk ve Faika. Bunlardan Selver olanın eşinin adı Hulüsi bey, çocuklarının adları ise Emel ve Halük. Halük Soner, 1939 yılında Sirkeci civarında Ford acentesinin sahibiymiş.

Bulgaristan'daki yakın akrabalarımın çoğunu yitirdim, İstanbul'da yaşayanların bazılarını ise yalnız ismen tanıyorum ve bunları görmüşlüğüm yok, elimde bir tek bazı eski fotogrflar bulunmakta. Bu akrabalarımı bulup görüşmek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.


Dr. Nevin Sadıkova,

Mestanlı

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN