Arnavutlara yazık oldu, EURO 2024'ki favorimiz kim

PAYLAŞ

 

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMININ İLK MAÇINI GALİBİYETLE BAŞLAMASI HARİKA, BU DEFANS VE BU MONOTON OYUN ANLAYIŞI İLE DEVAM EDERSEK ÇEKYA VE PORTEKİZ'DEN FARK YERİZ

İlk maçımızı 3:1 kazandık. Bu tür turnuvalarda ilk defa galibiyet ile başlıyoruz. Ülke futbolumuz açısından şüphesiz mükemmel bir gelişme. Ama skor kimseyi yanıltmasın. Turnuvanın mutlak autsayderlerinden biri olan Gürcistan bizden çok daha net pozisyonlara girdi. Bu durum bizim defansın inanılmaz fazla kademe hatası yapmasından kaynaklandı. Ayrıca inanılmaz ağır ve monoton futbol oynadı bizim milliler...

Bu defans zafiyetlerine tedbir alınmazsa ve bu monoton oyun anlayışı ile devam edersek Çekya ve Portekiz bize fark atar.

Bu iki takım da tempolu ve hızlı futbol oynuyor. Gürcistan'a karşı yavaş futbol oynamamızın sebebi yoğun yağmur nedeniyle ağırlaşan saha olduğuna inanıyoruz. Teknik kapasitesi yüksek futbolcularımız bu sahada tam performans ile oynayamadıklarını varsayıyoruz ve diğer maçlarımızda çok daha seri ve atak futbol oynamamızı bekliyoruz.

Bunun dışında Montella defansa yönelik gerekli uyarıları ve tedbirleri alacağını düşünüyoruz. Yoksa üstte dediğimiz gibi kademe hatalarına devam edersek Portekiz de, Çekya da, Gürcistan'a benzemez, bizi kevgire çevirirler.

Bu uyarıları yaptıktan sonra, ne olursa olsun, ilk maçımızı kazanan milli takımımızı gönülden tebrik ediyoruz.

Hataları görüp gruptan 3:3 yaparak çıkmasını temenni ediyoruz, ki bu potansiyel milli takımımızda da var.

DİĞER YANDAN KEREM'İN SON SANİYE GOLÜ, BELKİ DE BİZİ BİR ÜST TURA ÇIKARACAK KADAR ÖNEMLİ BİR GOLDÜ

Turnuvada dörderli altı grup var. Son on altıya kalacak takımlar gruplarını ilk iki sırada bitirecek olanlar ve dört gruptan en iyi üçüncü takımlar olacak. Bu seçeneği tercih etmeyiz ve grubumuzu en kötü ihtimal 2. sırada bitirmek isteriz; ama en iyi üçüncü olabilmemiz için Kerem'in son saniyedeki golü averaj açısından hayati bir öneme sahip olabilir.

ARNAVUTLARA YAZIK OLDU. HIRVATİSTAN'A KARŞI SON DAKİKADA BİR PUAN ALMAYI BAŞARDILARA; AMA ASIL ALTI PUANI HAK EDİYORLARDI

Arnavutluk, ilk iki maçını da etkili oynadı. Hem İtalya, hem Hırvatistan'a karşı başa baş futbol oynadılar. Üstelik her iki karşılaşmada da öne geçmeyi başardılar. İtalya karşısında da Avrupa şampiyonalarının en erken golünü buldular. Ama tecrübe eksikliğinden her iki maçta da üstünlüklerini koruyamadılar.

İtalya'ya karşı da, Hırvatistan'a karşı da 2:1 yenik duruma düştüler. Neyse ki Hırvatistan'a son dakikada gol atmayı başararak beraberliği kurtarabildiler. Oysa oynadıkları futbol ile altı puan almayı hak etmişlerdi.

Arnavutluk iyi performans göstereceğini eleme gruplarında aldığı sonuçlarla işaretini vermişti zaten. Grubu lider bitirerek Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardı. İlk iki maçta bir puan topladılar. Her şey son maça kaldı; ama onların da şansızlığı son maçlarını İspanya'ya karşı oynayacak olmaları. Burada tek şansları, yarın İspanya İtalya'yı yenerse son maça fazla asılmamaları olabilir...

EURO 2024'TE BİZİM FAVORİMİZ KİM?

 Almanya'nın ev sahipliğinde başlayan Avrupa futbol şampiyonasının ilk maçları tamamlandı. Ev sahibi Almanya doğal olarak en büyük favori olarak gösteriliyor.

Almanya'nın yanı sıra yıldız kadroları itibarıyla Fransa ve İngiltere'de en az Almanya kadar favori gösterilen diğer ülkelerden.

Ama bizim favorimiz, bu ülkelerin hiçbiri değil. Kim bizim favorimiz? İspanya. İlk turların sonunda bize göre en kreatif;ama bundan öte en uyumlu takım futbolu oynayan İspanya...

Bunun dışında gönlümüzdeki favori, tabii ki, Türkiye.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN