KADINLARIMIZ TOPLUMUN HER AŞAMASINDA YER ALMALI

Türk dünyasındaki kadın sorunlarının konuşulduğu ve tartışıldığı konferansta, söz alanlar arasında bir çok değerli ve tanıdık isim de bulunuyordu Azerbaycan'dan Ganire Paşaeva'nın yanı sıra, Yunanistan'dan Işık Sadık Ahmet, Türkiye'den Emete Gözügüzel, Bulgaristan Seniha R.Sabri, Almanya'dan Fatma Aktaş, Doğu Türkistan Sema Bidak, Türkiye'den Havva Pehlivan, Gagauzya'dan Vera Ertuğrul, Türkiye'den Prof.Dr.Hasine Şen, Çuvaşistan'dan Nadina Cavadova ve başkaları.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KADINLARIMIZ TOPLUMUN HER AŞAMASINDA YER ALMALI

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği'nin ( BULTÜRK) düzenlediği, “Türk Dünyasında Kadın” temalı konferans, Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferansa katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşaeva, Türk dünyasının yaşadığı acı ve üzüntülerden, haksızlıklardan kurtulmak için birlik ve beraberlik içinde bulunması gerektiğini vurguladı. Türk kadınına bu konuda önemli görevler düştüğünü ve Türk kadının güçlü olması gerektiğini aktaran Paşaeva, “Bu sebeple kadınlar toplumun her aşamasında olmalı ve dimdik ayakta durmak için mücadele etmekten asla vazgeçmemeli.” dedi.

Türk dünyasındaki kadın sorunlarının konuşulduğu ve tartışıldığı konferansta, söz alanlar arasında bir çok değerli ve tanıdık isim de bulunuyordu; Azerbaycan’dan Ganire Paşaeva'nın yanı sıra, Yunanistan'dan Işık Sadık Ahmet, Türkiye'den Emete Gözügüzel, Bulgaristan Seniha R.Sabri, Almanya'dan Fatma Aktaş, Doğu Türkistan Sema Bidak, Türkiye'den Havva Pehlivan, Gagauzya'dan Vera Ertuğrul, Türkiye’den Prof.Dr.Hasine Şen, Çuvaşistan'dan Nadina Cavadova ve başkaları.

Ev sahibi konumundaki Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Başkanı Rafet Ulutürk, “Türk dünyasının birleşme umudunun taşıyıcısı, kadınlarımızdır, kadının yer almadığı ve katkı yapmadığı hiçbir davanın başarıya ulaşamayacağını dile getirdi. Bulgaristan’da 1985 - 1989 yılları arası zulüm dönemine karşı direnişte kadınların başı çektiğini anlatan Ulutürk, “Türk kimliği ve ruhundan koparılmak istendik. Fakat başta kadınlar olmak üzere direndik, canımız tenden ayrılıncaya kadar da direnmeye devam edeceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN