HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ, TONİ STORARO'YU ŞUTLADI

* Balgöç'ün başına seçilen yeni yönetim sayesinde ilk kez arzuladığımız bir panayır havasını yakalamış olduk. * Kısa sürede dünya çapında bir tanınırlığa ulaşan Hüsnü Şenlendirici ve orkestrası, kendine has yorumuyla bu seferki müzik resitalini büyük bir arzu ve özenle sundu. * Besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik sektörünün en çok aranan isimlerinden biri olarak tanıdığımız Fettah Can, bu sefer göçmen camiasına harika bir müzik ziyafet çekti ve gönüllerde adeta taht kurdu. * Bu yılki panayırda asıl parlayan yıldız ise Rumeli ses sanatçısı, bizden birisi olan Elvan Demir oldu. Bizim folklorumuzdan bir çok sevilen türküyü ve şarkıyı canlandıran bu güçlü sesi, herkes büyük bir hayranlıkla ve zevkle izledi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ, TONİ STORARO'YU ŞUTLADI

* Balgöç'ün başına seçilen yeni yönetim sayesinde ilk kez arzuladığımız bir panayır havasını yakalamış olduk.

* Kısa sürede dünya çapında bir tanınırlığa ulaşan Hüsnü Şenlendirici ve orkestrası, kendine has yorumuyla bu seferki müzik resitalini büyük bir arzu ve özenle sundu.

* Besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik sektörünün en çok aranan isimlerinden biri olarak tanıdığımız Fettah Can, bu sefer göçmen camiasına harika bir müzik ziyafet çekti ve gönüllerde adeta taht kurdu.

* Bu yılki panayırda asıl parlayan yıldız ise Rumeli ses sanatçısı, bizden birisi olan Elvan Demir oldu. Bizim folklorumuzdan bir çok sevilen türküyü ve şarkıyı canlandıran bu güçlü sesi, herkes büyük bir hayranlıkla ve zevkle izledi.

Balgöç panayırını arkamızda bırakırken, yankısı ise bir süre daha devam edecektir.

Balgöç'ün başına seçilen yeni yönetim sayesinde ilk kez arzuladığımız bir panayır havasını yakalamış olduk. Aslında bu bir gelenekselleşmiş kültür ve eğelence şenliği.

Uzun yıllardır göçmen deneklerinin öncülüğünde, bu tür etkinliklere, Bulgaristan'dan köhne ve seviyesi çok düşük çalga müziğinin temsilcileri getiriliyordu. Ucuz yevmiyeli batakhane çalgıcılarının tarzı bir şekilde genç nesillerimize aşılandı ve onları öz kültürümüzden uzaklaştırdı...

Bu vahim hataya daha fazla öncülük etmek istemeyen yeni seçilmiş Balgöç yönetimi, bu sefer kayda değer bir sürpriz yaparak, Ziraat Parkı'nda toplanan onbinlerce insanımızı gerçek sanat ve sanatçıyla buluşturmayı başardı.

"Balgöç'te deprem var" diye, Bursa medyasında paralı haberler yaptıranlar, gelip görmeliydiler Hüsnü Şenlendirici, Fettah Can ve Elvan Demir konserlerindeki coşkuyu ve sıcak atmosferi.

Kısa sürede dünya çapında bir tanınırlığa ulaşan Hüsnü Şenlendirici ve orkestrası, kendine has yorumuyla bu seferki müzik resitalini büyük bir arzu ve özenle sundu. Türk halk müziği, Türk sanat müziği, pop ve arabesk müziğinden örneklerin yer aldığı konseri, binlerce müzik sever, saatlerce hiç kımıldamadan ve ayakta durarak izledi.

Besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik sektörünün en çok aranan isimlerinden biri olarak tanıdığımız Fettah Can Sezen Aksu, Petek Dinçöz, Hande Yener, Gülben Ergen, Sibel Can, Ebru Gündeş, Işın Karaca, İzel, Levent Yüksel, Emel Müftüoğlu, Murat Boz ve daha bir çok sanatçı ile çalışarak, her sene müzik sektörüne uzun süre unutulmayacak şarkılar kazandıran sanatçı, bu sefer göçmen camiasına harika bir müzik ziyafet çekti ve gönüllerde adeta taht kurdu.

Bu yılki panayırda asıl parlayan yıldız ise Rumeli ses sanatçısı, bizden birisi olan Elvan Demir oldu. Bizim folklorumuzdan bir çok sevilen türküyü ve şarkıyı canlandıran bu güçlü sesi, herkes büyük bir hayranlıkla ve zevkle izledi.

İşte böylece, üç sanatçımızın resitalleri, bu şenliğe damgasını vurdu. Bir nevi, Hüsnü Şenlendirici, Toni Storaro'ya şutu çekmiş oldu. Bu da demek oluyor ki, artık BG'li çalgacıların devri kapanma yolunda.

Doğru olan da budur! Atılan bu ilk adımdan ötürü Balgöç'ü tebrik ediyoruz! Halihazırda, bu derneğimizden bizim halkımızın çok büyük beklentileri bulunmakta.

Balgöç, gerçekleştirdiği bu etkinlikte, geçekten deprem yarattı ama bu bir sanatla buluşma ve bütünleşme depremiydi.

Böyle depremler var oldukça, insanımızda derneğine sahip çıkacaktır, onun arkasında duracaktır...

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN