- Haberler
- Kültür
- HOLLANDA'NIN EFSANE ADAMI BÜLENT TÜRKER, DÜNYANIN EFSANESİ NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN KITABINI YAZDI
HOLLANDA'NIN EFSANE ADAMI BÜLENT TÜRKER, DÜNYANIN EFSANESİ NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN KITABINI YAZDI
ABD Başkanı Ronald Reagan'ın bile bir saat ağırladığı Cep Herkülü'müze yapılan vefasızlıkları dile getiren Türker'in, Holanda'da piyasaya çıkan kitabı kapışılıyor. Biri, postaya atılan ve üzerinde sadece 'Bülent Türker' yazılı olan zarfın, postacılar tarafından doğru adrese teslimini sağlayacak kadar efsaneleşen adam, diğeri de, Dünyayı kaldıran ve ABD Bşkanlarından Ronald Reagan tarafından bir saat ağırlanacak şekilde dünya efsanesi olan iki adamın öyküsüdür bu haber.
HOLLANDA'NIN EFSANE ADAMI BÜLENT TÜRKER, DÜNYANIN EFSANESİ NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN KITABINI YAZDI
ABD Başkanı Ronald Reagan'ın bile bir saat ağırladığı Cep Herkülü'müze yapılan vefasızlıkları dile getiren Türker'in, Holanda'da piyasaya çıkan kitabı kapışılıyor.
Biri, postaya atılan ve üzerinde sadece 'Bülent Türker' yazılı olan zarfın, postacılar tarafından doğru adrese teslimini sağlayacak kadar efsaneleşen adam, diğeri de, Dünyayı kaldıran ve ABD Bşkanlarından Ronald Reagan tarafından bir saat ağırlanacak şekilde dünya efsanesi olan iki adamın öyküsüdür bu haber.
Bülent Türker, Avustralya'dan Türkiye'ye ilticacı olarak geldiği ilk günde yanındaydı Naim Süleymanoğlu'nun. O günden ölümüne kadar sık sık birlikte olmuşlar ve büyük bir dotluk kurmuşlardı.
Bülent Türker, 30 yıllık arkadaşı Naim Süleymanoğlu ile uzun uzun konuşmuş ve O'nun yaşamını bir kitapta toplamak istediğini söylemişti. Süleymanoğlu, 'Tamam ama, ben öldükten sonra yayınlanacak' şartını koymuştu. Buna karşılık Bülent Türker de, 'Kitabın gelirini, hayır kurumlarına bağışlama' sözü vermişti.
Süleymanoğlu'nun ölümünden sonra, sözü edilen kitabı yayınlanan Bülent Türker çok dertli. Türker dertlerini şöyle anlatıyor:
''Şimdiye kadar 8 kitap yazdım ve yayınladım. Ama dokuzuncu kitabımda çok heyecanlandım. Kolay mı, bahse konu adam bir dünya devi.Çok heyecanlıyım. Naim ile Hollanda'daki evimde 2013 yılında bu kitabı yazmaya karar vermiştik. Ama o zaman bana, 'Bu kitabı şimdi yayınlamıyoruz, ben öldükten sonra yayınlayacaksın' demişti. Ben de kabul ettim ve kitabın gelirini hayır kurumlarına bırakacağıma dair söz verdim.
Son 10 yıl içinde Naim’e çok vefasızlık yapıldı. Onun Türkiye'ye
kazandırdığı başarılar çabuk unutuldu. Onun gibi bir sporcu bir daha kolay kolay gelmez. Sadece sporcu değil o özgürlüğün de bir temsilcisi idi. Bulgaristan Türkleri'nin ve dünya Türkleri'nin sevdalısı olduğu gibi, tüm dünya ona tanıyor ve seviyordu.
1985 ve 1986'da Çin’de 'Dünyada Yılın Sporcusu' olarak seçilmişti. Ayrıca Time Dergisi'ne kapak olan tek Türk sporcusu olma özelliğine de sahipti.
Nur içinde yatsın. Hayatta iken bu değerli insanların kıymetini bilmek lazım.''
Bülent Türker'in Ahmet Gürel ile birlikte hazırladığı 128 sayfalık kitap güzel anılarla dolu. Naim Süleymanoğlu için kalem oynatmış ve kamera kullanmış bir yığın ünlü gazetecinin anıları var kitapta.
Naim Süleymanoğlu'nun kızları Sezin ve Esin'in düzenlediği kitabının ilk imza gününde, okuyucular ve hayranlar salonu doldurdu.
Rotterdam'da Hanımeli Restaurantta yapılan ve imza gününe Rotterdam Feyenoord Belediye başkanı Fatih Elbay İs adamı Vahittin Acıöz ve Behice Acıöz, Charlos Belediye Başkan yard. Zeki Baran, Politikacı yazar Oktay Ünlü Diş Doktoru Ahmet Kaya ve Hülya Kaya, Julide Kaya, Atv Tv Elif Tekmen Azra Tekmen ve Ayşe Yanar, Radyo Deniz TV Ozcan Ozbay, Eski İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Cebeci ,Orhan Balta, İş adamı Yahya Aslan, Ümmühan Can, Gazeteci Ergün Kula, Gazeteci Ali Okşak, Deventerden Aysel Açıkel ve Hatice Çıtak,Bankacı Ercan Erdoğan,Oğretmen Havva Çınar, işadamı Ali Koç,Sanatçı Sami bey, Feyenoord eski Belediye Başkanı Seyit Yeyden ve daha pek çok meraklı salonu doldurdu.
İlhan KARAÇAY,
Roterdam