Sağlık

Sağlık Haberleri

Almanya ve Bulgaristan'da kesilir denilen parmağı Türk doktorlar kurtardı

Bulgaristan'da bir gıda şirketinin sahibi olan Milko Ivanov (52) 2 ay önce iş kazası geçirdi. Kaza sırasında 220 derecelik sıcak pres altında 3 dakikaya yakın kalarak ezilen sol el baş parmağının üst kısmı, tendonları, damarları ve cildi öldü.

Çocuklarda geçmeyen öksürüğün altında kalp hastalıkları çıkabilir

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Başıbüyük, öksürüğe neden olabilen sebepleri belirterek aileleri uyardı. Başıbüyük, öksürüğün akciğerleri koruyan ve temizleyen gerekli bir refleks olduğuna dikkati çekerek 'Çocuklarda psikojenik durumlar, reflü, alerjik durumlar, baharatlı ve sert parçalı yiyecekler, geniz akıntısı, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları, yabancı cisim aspirasyonları, kalp hastalıkları gibi birçok sebep öksürüğe yol açabilir. Aileden alınan ayrıntılı hikaye, fizik muayene ve gerekli görülen tetkikler ile öksürüğün sebebi ortaya çıkarılabilir' bilgisini verdi.

Göz göre göre kanser oluyoruz!

Kanser dalga dalga geliyor. 2020 yılında 20 milyon insan kansere yakalanacak. Ama eğer bunları yaparsak belki bunu 15 milyona indirebiliriz. O yüzden gözümüzü açalım. Bu iş çocukluktan başlıyor. Çocuklarımıza bu terbiyeyi vermek zorundayız. Ailedeki çocuk annesini taklit eder. Anne ne yiyorsa çocuk da onu yer.

GÖZÜ YAŞLI ANNE KARACİĞER NAKLİ BEKLİYOR

Manisa’da karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören Bulgaristan göçmeni Yüleyha Değirmencioğlu (37), karaciğer nakli bekliyor.

SVİŞTOV KENTİNDE CEBELLİ BİR HEMŞİRE

SunaGavazova, dile kolay, 35 yıldır hemşire olarak çalışmakta. Kendisi bir Cebelli. Hani şu pek popüler "İnce belli, Cebelli kız" türküsü var ya, memleketi orası demek. Güney Bulgaristanlı olmasına rağmen, bunca yıldır Tuna boyunda bulunan Sviştov kentinde yaşamakta, çünkü vaktinde buralı yağız bir delikanlıya gönlünü kaptırmış…

SADIK HACI'YI KURTARALIM!

   Uzakta ve yakında bulunan, değerli kardeşlerim! Ben, Mehmet Büyüklü. Beni tanıyan dostlarım, nasıl birisi olduğumu iyi bilir.    Ben bu sefer, Lıjnitsa köyünden, sevgili Sadık Hacı'nın tedavisi için sizlerden yardım isteyeceğim, çünkü kendisi çok ağır bir hastalık geçirmekte. Ailesinin ve yakınlarının desteği ile, kendisi Türkiye'de tedavi gördü ve şimdilik evinde kemoterapi süreci geçirmekte ama yeniden Türkiye'deki hastanesine gitmesi gerekiyor ve bunun için maddi yardıma ihtiyacı bulunmakta.

HAYDİ, ERDOĞAN'I TEDAVİ ETTİRELİM!

Misyon Gazetesi aracılığı ile bütün Bulgaristan'daki Türklere ve Türkiye'deki göçmen camiasına çağrıda bulunuyoruz; - Gelin hep beraber, Erdoğan'ın tedavisi için gereken para miktarını, kendi aramızda toplayalım ve hayat dolu bu delikanlının yüzünü tekrar güldürelim ve kendisini yeniden yakın zamanda çocuklarına kavuşturalım!

Toplam 65 haber.